Aleksej Alipov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aleksej Alipov
Aleksey Alipov.jpg
Født7. august 1975Rediger på Wikidata (45 år)
MoskvaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IdrettsutøverRediger på Wikidata
Nasjonalitet RusslandRediger på Wikidata
Utmerkelser VennskapsordenenRediger på Wikidata
Medaljeoversikt
OL-medaljer i skyting
Gull 2004 AthenTrap
Bronse 2008 BeijingTrap

Aleksej Aleksandrovitsj Alipov (Russisk: Алексей Александрович Алипов, født 7. august 1975) er en russisk Trap-skytter.

Han er født i Moskva og begynte å skyte da han var 13, og ble etter hvert trent på det russiske sportsakademiet. Han konkurrerer for den russiske hærens sportsklubb i Moskva og har blitt trent av Oleg Kulakov siden 1998.

Hans største ambisjon var å vinne olympisk gull. Han konkurrerte under Sommer-OL 2000 i Sydney hvor han ble nummer ni, men 15. august 2004 under Sommer-OL 2004 i Athen nådde han målet sitt etter å ha skutt en perfekt finaleomgang med 25 treff slik at han tilsammen hadde 149 av 150 oppnåelige treff.[1] Han slo Italias Giovanni Pellielo som tok sølv og Australias Adam Vella som tok bronsemedaljen. Han tangerte den olympiske rekorden i den innledende skytingen. Under Sommer-OL 2008 i Beijing tok han bronsemedalje i trap etter å ha ledet etter den innledende skytingen.[1] Alipov deltok også under Sommer-OL 2012 i London.[2]

Alipovs gullmedalje var også verd å merke seg fordi det var Russlands først gullmedalje under OL i Athen, og det var gullmedalje nr. 500 i historien for Russland, Sovjetunionen og det forente laget av tidligere sovjetstater som deltok i 1992.

Hobbyene hans er blant annet jakt og fiske.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]