Alan Hirsch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alan Hirsch
Alan Hirsch cropped.jpg
Født24. oktober 1959 (58 år)
Johannesburg
Utdannet ved Radboud Universiteit Nijmegen
Beskjeftigelse Forfatter, teolog, universitetslærer, skribent
Nasjonalitet Sør-Afrika

Alan Hirsch (født 24. oktober 1959) er en sørafrikansk missiolog og en ledende stemme innen den misjonale bevegelsen i den kristne Vesten. Han er forfatter av en rekke bøker om misjonal livsstil, og har vært med å grunnlegge flere organisasjoner som utruster til misjonal livsstil. Han er gift med Debra Hirsch, og har sammen med henne vært i kirkelig tjeneste de siste 20 årene, både i Australia og USA.

Liv[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Hirsch ble født inn i en jødisk familie i Johannesburg i Sør-Afrika i 1959.[1] Han flyttet til Cape Town i 1963, og tilbragte barndommen og ungdomstiden der. På Universitetet i Cape Town studerte han økonomi og markedsføring. I 1983 flyttet han med familien til Australia. Selv om familien ikke praktiserte den jødiske troen i stor grad, ble Hirsch veldig påvirket av sin jødiske arv.[2] Som 13-åring ble han politisk aktiv i kampen mot rasisme fordi han så på det som moralsk forkastelig.[3] Han avtjente to års verneplikt i det sørafrikanske forsvaret, der han «først ble introdusert for narkotika og så for Jesus».[4] Selv om han ikke hadde mange kristne rundt seg i oppverksten, hadde han som tenåring en sterk fascinasjon for Jesus og dypt religiøse opplevelser. Etter at han flyttet til Australia hadde han en livsforvandlende opplevelse av Den hellige ånd som påvirket ham.[5] Kort tid etter at han flyttet til Australia giftet han seg med Debra, som «levde i utkanten av samfunnet» på samme måte som Alan.[6] De har vært gift i over 20 år, og vært i kristen tjeneste sammen like lenge.[7]

Utdannelse og tjeneste[rediger | rediger kilde]

Første år på Australian College of Theology (ACT) var Hirsch leder for en smågruppe for nyomvendte kristne, som inneholdt “homofile, lesbiske, Gothere, rusavhengige, prostituerte og noen relativt vanlige mennesker.”[8] Han fortsatte engasjementet for denne gruppen gjennom hele sin teologiske utdannelse.

I 1989 ble Hirsch-paret kalt til tjeneste for South Melbourne Church of Christ, senere under navnet South Melbourne Restoration Community.[9] Hirsch ledet dette fellesskapet i 15 år.[10] I 1994 ble han leder for Avdeling for misjon, utdanning og utvikling for distriktene Victoria og Tasmania hos Churches of Christ in Australia.[11] I løpet av disse årene plantet han og konen to kirker i randsonen av samfunnet, for vanskeligstilte og fattige i Melbourne. Det var her han fikk førstehåndskunnskap om misjonal livsstil og å leve inkarnert i kulturen. Hirsch kaller dette den «misjonal-inkarnasjonelle impulsen» i sin bok The Forgotten Ways.[12] Dette paradigmet har blitt sentralt for hans liv og forfatterskap. I løpet av denne tiden startet Hirsch det misjonale opplæringssystemet Forge Mission Training Network. Forge utvilket seg til å bli den kraftigste stemmen og det største aktøren for å gjenoppdage misjonale former for kristendom i Australia. Selv om Forge nå har avviklet driften i Australia har nettverkets påvirkning spredd seg til Nord-Amerika. Det finnes i dag aktive nettverk i Canada og USA.

Etter femten års tjeneste for South Melbourne Restoration Community ønsket Debra og Alan Hirsch en bredere tjeneste for kirken. Paret flyttet til Los Angeles, hovedsakelig for at Alan kunne forsette sine studiene ut over den lavere graden i teologi. Søknaden til Fuller Theological Seminary ble ikke godkjent, men Alan underviser ved Fullers Doctor of Ministry-program. Paret mener at kirken i Nord-Amerika har en avgjørende rolle for fremtidens kirke i Vesten.

Nøkkelidéer[rediger | rediger kilde]

Apostolisk Genius[rediger | rediger kilde]

mDNA[rediger | rediger kilde]

APEST[rediger | rediger kilde]

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Hirsch, Alan; Hirsch, Debra (2010), Untamed: Reactivating a Missional Form of Discipleship, Grand Rapids: Baker Books, s. 16, ISBN 0-8010-1343-7 . Det meste av biografisk informasjon som biographical information finnes i Untamed, s. 16-17.
 2. ^ Frost, Micahel; Hirsch, Alan (2003), The Shaping of the Things to Come: Innovation and Mission for the 21st-Century Church, Peabody: Hendrickson, ss. 111–133, ISBN 1-56563-659-7 ; Blant annet hans fokus på Jesus som den jødiske messias, og hans skille mellom heraisk og hellenistisk tankegang.
 3. ^ Hirsch, Untamed, s. 16
 4. ^ Hirsch Untamed, s. 16
 5. ^ Hirsch, Untamed, s. 83.
 6. ^ Hirsch, Untamed, s. 15.
 7. ^ Hirsch, Untamed, s. 14.
 8. ^ Hirsch, Alan (2007), The Forgotten Ways: Reactivating the Missional Church, Grand Rapids: Brazos Press, s. 29, ISBN 1-58743-164-5 
 9. ^ Hirsch, Alan (2007), The Forgotten Ways: Reactivating the Missional Church, Grand Rapids: Brazos Press, s. 30, ISBN 1-58743-164-5 
 10. ^ Hirsch, The Forgotten Ways, s. 27-48
 11. ^ Hirsch, The Forgotten Ways, s. 50
 12. ^ s. 34, 127; cf. Hirsch, The Shaping of the Things to Come, s. 33.