Agustín Sancho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Agustín Sancho
Agustín Sancho.jpg
Født18. juli 1896
Benlloc
Død25. august 1960 (64 år)
Barcelona
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Spania
Posisjonmidtbanespiller

Agustín Sancho Agustina (født 18. juli 1896 i Benlloch, død 25. august 1960) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Sancho var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]