Agustín Sancho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Agustín Sancho
Agustín Sancho.jpg
Født18. juli 1896[1]Rediger på Wikidata
BenllocRediger på Wikidata
Død25. august 1960[1][2]Rediger på Wikidata (64 år)
BarcelonaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SpaniaRediger på Wikidata
PosisjonMidtbanespiller

Agustín Sancho Agustina (født 18. juli 1896 i Benlloch, død 25. august 1960) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Sancho var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Gran Enciclopèdia Catalana, oppført som Agustí Sancho i Agustina, Gran Enciclopèdia Catalana-ID 0058624
  2. ^ Spansk biografisk leksikon, oppført som Agustín. Sancho Sancho Agustina, Spanish Biographical Dictionary ID 66088/agustin-sancho-agustina, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]