Aguiar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aguiar
Aguiar Paraíba.jpg

Flagg

Kart over
Beliggenheten i delstaten Paraíba

LandBrasil Brasil
DelstatParaíba
Innbyggernavnaguiense
Grunnlagt28. oktober 1962
Avstand til hovedstad420 km
TidssoneUTC−3
Areal344,691 kvadratkilometer
Befolkning5 573 (2015)
Bef.tetthet16,17 innb./kvadratkilometer
Høyde over havet262 meter  376 meter

Aguiar
7°05′31″S 38°10′15″V

Aguiar er en kommune i delstaten Paraíba i nordøstregionen av Brasil [1] og har grenser til kommunene São José de Piranhas, Carrapateira, São José da Lagoa Tapada, Coremas, Igaracy, Itaporanga,Serra Grande og Nazarezinho. Kommunen ligger i mikroregionen Piancó.

Historie[rediger | rediger kilde]

Aguiar utviklet seg fra gården São Francisco, eid av Manoel Alves Cassiano. Historien forteller at en koleraepidemi i 1880 truet de som bodde på gården, hvorpå de ga et løfte til Sankt Sebastian som lød som følger; Dersom sykdommen ikke tok familiene deres, ville de bygge et kapell til hans ære. Da de kom seg helskinnet ut av epidemien bygget de kapellet og gårdseieren ga en del av gården sin til religiøse formål og kapellet.

På grunn av elven med likelydende navn som renner igjennom kommunen utviklet Aguiar etterhvert store bomullsplantasjer til stor misunnelsen i regionen. Kommunen fikk administrativ uavhengighet den 22. desember 1961. Den offisielle grunnleggelsesdatoen var den 28. oktober 1962.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «IBGE Cidades» (portugisisk). 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Brasilstubb
Denne artikkelen om en kommune i Brasil er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.