Abbey Wood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Abbey Wood
Abbey Wood
Flyfoto av Abbey Wood, 2017
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Greenwich
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:SE2

Abbey Wood
51°29′11″N 0°6′39″E

Abbey Wood er et område øst i Greenwich i sørøstlige London, mellom Plumstead og Erith. Det er lokalisert 17 km øst for Charing Cross. Stedet er omtalt som umoderne område, men allerede påvirket av den framtidige jernbanelinjen Elizabeth line (Crossrail).[1] Det vil da ta kun 11 minutter å reise til Canary Wharf.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet er avledet fra Lesnes Abbey og Bostall Woods, som begge ligger rett ved i øst.[2] Navnet er avledet fra den gamle skogen som omga levningene av klosteret Lesnes Abbey, grunnlagt i 1178. Klosteret sted lå nær en myr som var jevnlig utsatt oversvømmelser når elven Themsen gikk over sine bredder. Munkene måtte administrere et dike mot elven for å forhindre oversvømmelser, noe som førte til utviklingen av en liten bosetning. Det var rundt hundre mennesker da jernbanen North Kent Railway kom og en liten jernbanestasjon ble åpnet. Stedet forble en landbruksområde ut 1800-tallet.[1]

Stedet ble utviklet først på begynnelsen av 1900-tallet, og var da kjent som «The Village» («Landsbyen»). Området som regnes med ligger rett sør for Abbey Wood stasjon. Mellom 1900 og 1930 ble boligområdet Bostall Estate utviklet av Royal Arsenal Co-operative Society, som kjøpte opp to gårder som lå der. Mellom 1955 og 1959 kom så Abbey Estate, som ble utviklet av Londons grevskapsforvaltning. Til slutt kom det tredje boligområdet i Abbey Wood, Thamesmead, som ble utviklet fra begynnelsen av 1970-årene av Stor-Londons myndigheter.

Kunstneren William Morris bodde i det nærliggende Red House i Bexleyheath,[3] et hus som ble bygget for ham av arkitekten Philip Webb. Morris spaserte jevnlig til jernbanestasjonen, og det er en blå plakett rett utenfor Knee Hill som minnes denne tilknytningen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Abbey Wood, Greenwich/Bexley», Hidden London
  2. ^ Mills, A.D. (2010): A Dictionary of London Place-Names. Oxford University Press, ISBN 9780199566785, s. 1
  3. ^ «Red House», National Trust