Hopp til innhold

50/50 (2011)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
50/50
Generell informasjon
SjangerDrama / Komedie
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde1 t. 40 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiJonathan Levine
ProdusentEvan Goldberg
Ben Karlin
Seth Rogen
ManusforfatterWill Reiser
MusikkMichael Giacchino
SjeffotografTerry Stacey
KlippZene Baker
Foran kamera
MedvirkendeJoseph Gordon-Levitt
Seth Rogen
Anna Kendrick
Bryce Dallas Howard
Anjelica Huston
Prod.selskapLionsgate
Premiere30. september 2011 (USA)
11. november 2011 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

50/50 er en amerikansk dramakomedie fra 2011, regissert av Jonathan Levine.

Filmen handler om Adam Leraner, som blir diagnostisert med en sjelden type kreft, og hvordan han takler usikkerheten rundt utfallet.

Filmen er løst basert på manusforfatteren Will Reiser egen sykdom.

Hovedrollen spilles av Joseph Gordon-Levitt, mens andre roller blir spilt av Seth Rogen og Anna Kendrick.

Filmen ble nominert til Golden Globe for beste film (komedie eller musikal).

Adam Lerner er en 27 år gammel radio-ansatt fra Seattle. Etter å ha opplevd sterke smerter i ryggen, får Adam vite kreft-svulst, og må gjennomgå cellegift-behandling. Han ser på Internett at overlevelsesraten for diagnosen hans er 50 / 50. Etter at Adam avslører dette, tilbyr hans emosjonelle mor Diane, som pleier ektemannen sin med Alzheimers sykdom, å ta seg av ham. Men Adam avslår dette, fordi Rachael allerede har lovet å gjøre dette.

På en av behandlingene hans møter han Mitch og Alan, to eldre kreft-pasienter som også gjennomgår cellegift-behandling - og de blir snart venner. Rachael er ukomfortabel under behandlingene, og er ofte sen med å hente ham etterpå. Hun skaffer også en greyhound, ved navn «Skeletor» som kjæledyr. Bestevennen Kyle forsøker å holde moralen oppe, hjelper Adam med å barbere hodet, og åpenlyst bruke vennens sykdom for å plukke opp kvinner. Men Kyle oppdager at Rachael kysser en annen mann ved et galleri. Hun blir deretter tvunget til å tilstå sin utroskap. Adam slår opp med henne. Han går deretter på byen sammen med Kyle.

I mellomtiden blir Adam behandlet av en ung, uerfaren terapeut, Katherine McKay, en doktorgradskandidat som gjør det kliniske aspektet av avhandlingen hennes ved det samme sykehuset. Når Mitch dør blir Adam oppskaket, og kort tid senere får han beskjed om at han må gjennomgå en risikabel operasjon. Adam anklager Kyle for tilsynelatende ikke å ta tilstanden hans på alvor, og bruke dette for hans egen vinning. Men senere oppdager Adam en bok Kyle skaffet seg om kreft. Boken er fylt med blant annet notater, og uthevede avsnitt. Han innser at Kyle oppriktig bryr seg om ham, og har oppriktig forsøkt å hjelpe ham helt siden han fikk diagnosen sin.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]