37. SS-frivillige-kavaleridivisjon «Lutzow»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
37. SS-frivillige-kavaleridivisjon «Lutzow»
Basisdata
Aktivfebruar - mai 1945
LandTyskland Tyskland
TypeKavaleri
Operativt oppdrag
InnsatserAndre verdenskrig
*Tsjekkoslovakia

37. SS-frivillige-kavaleridivisjon «Lutzow» (tysk: 37. SS Freiwilligen Kavallerie Division Lutzow var en tysk Waffen-SS divisjon som ble opprettet i februar 1945. Den ble komponert på grunnlag av rester fra 8. SS-kavaleridivisjon Florian Geyer og 22. SS-frivillige-kavaleridivisjon Maria Theresia etter nederlaget i slaget om Budapest, tyske ungdommer på 17-18 år, ungarske Volksdeutsche og etniske ungarske rekrutter. Planen var at divisjonen skulle ha tre kavaleriregimenter med to bataljoner hver, men på grunn av mangel på menn og utstyr ble det kun dannet to underbemannede regimenter.

Divisjonen var fra starten av kommandert av SS-Oberführer Waldemar Fegelein, broren til Hermann Fegelein, men han ble erstattet i mars av en mer kompetent offiser, nemlig SS-Standartenführer Karl Gesele.

I divisjonens korte levetid slåss den mot sovjeterne som en del av 6. SS-Panzerarmee i de siste ukene i krigen, før den overgav seg til amerikanerne i Østerrike i mai.

Litteratur[rediger | rediger kilde]


Flag of Germany 1933 -- Waffen-SS-divisjoner under den andre verdenskrig -- SS runes


Telemark battalion flag guard.jpgDenne militæravdelingsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.