21 Jump Street (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
21 Jump Street
21 Jump Street (Film) Logo.png
Generell informasjon
SjangerAction
Komedie
Krim
Utgivelsesår
  • 12. mars 2012 (2012-03-12) (South by Southwest Film Festival)
  • 16. mars 2012 (2012-03-16) (USA)
  • 15. juni 2012 (2012-06-15) (Norge)
Prod.landUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørPhil Lord
Chris Miller
ProdusentStephen J. Cannell
Neal H. Moritz
Jonah Hill (utøvende produsent)
Channing Tatum (utøvende produsent)
ManusforfatterMichael Bacall
Jonah Hill
Basert på21 Jump Street 
av Patrick Hasburgh
Stephen J. Cannell
MusikkMark Mothersbaugh
SjeffotografBarry Peterson
KlippJoel Negron
Foran kamera
MedvirkendeJonah Hill
Channing Tatum
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

21 Jump Street er en amerikansk actionkomedie fra 2012. Filmen er regissert av Phil Lord og Chris Miller, og har Jonah Hill og Channing Tatum i hovedrollene.

Filmen er basert på 80-tallsserien med samme navn, som hadde Johnny Depp i en av hovedrollene. Depp og Peter DeLuise, en annen av hovedrolleinnehaverne i serien, gjør også cameoroller i denne filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Morton Schmidt (Jonah Hill) og Greg Jenko (Channing Tatum) er tidligere klassekamerater på high school som møtes igjen på politiskolen. Schmidt var en upopulær nerd, mens Jenko var en av de populære idrettsutøverne. Imidlertid blir de venner på politiskolen, og bistår hverandre med den andres svakheter - Schmidt hjelper Jenko med skolearbeidet, mens Jenko prøver å få Schmidt i bedre form så han kan bestå de fysiske testene.

Noen år senere går de ut av skolen som partnere, men ikke med toppkarakterer, og de har mildt sagt sine feil i måten de gjør politiarbeid på. De starter derfor i det små som parkeringsvakter, men rykker snart opp til en spesialavdeling kalt 21 Jump Street grunnet en heldig arrestasjon, som til og med fører til at den de fanger får lov til å gå fordi de ikke leste opp politirettighetene. Men grunnet deres unge utseende, blir deres første oppdrag blir å dra tilbake til high school og gå undercover som elever for å avsløre en dopliga som har base på skolen. Deres to eneste oppgaver er å oppspore bakmannen til ligaen, samt å ikke bli følelsesmessig knyttet til elever eller lærere på skolen. Selvsagt klarer de å komplisere begge deler mer enn nødvendig.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]