Žemaičių Kalvarija

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Žemaičių Kalvarija er en by i Plungė landkommune, Telšiai fylke, Samogitia, Litauen. Byen har ca. 798 innbyggere.

Historien om navnet[rediger | rediger kilde]

Dette stedet ble nevnt i 1253 som Garde (Gardai). I det 17. århundre, da den viktigste kirken og veien til korset ble bygget, begynte folk å kalle det det nye Jerusalem, men etter en tid ble det kalt Kalvarija etter navnet på bakken der Jesus ble korsfestet. I det 20. århundre ble byen omdøpt til Žemaičių Kalvarija for å unngå misforståelser, fordi det er en annen by i sørvest i Litauen, kalt Kalvarija.

I Sovjet-årene, 19641989, ble byen omdøpt til Varduva. På den tiden ble folk som besøkte dette stedet som pilegrimer forfulgt av KGB.[trenger referanse] I 1989 ble byens navn endret tilbake til sitt gamle navn Žemaičių Kalvarija.

Stårt Žemaičių Kalvarija Kirkefestspill[rediger | rediger kilde]

Stårt Žemaičių Kalvarija Kirkefestspill (litauisk: Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai) finner sted hver juni. Det er 21 stasjoner av kors i denne byen. Foretak stasjonen på korset er et svært viktig prosesjon for en katolsk, må dette utføres ofte. Det er en av de viktigste pilgrimage ruter for katolske biskoper. Denne festivalen går tilbake til 1742. Paven er den viktigste voktere og støttespiller for denne festivalen.

Under festivalen er det dager dedikert til ungdom. Mange arrangementer finner sted, som kan tjene åndelige behovene til unge mennesker. Det er spesielle messer holdes, dedikert til ungdom og barn.

Festivalen tiltrekker seg mange turister fra Samogitia og Litauen, mange katolske kirker i Litauen arrangerer turer for folk. Siden 2004 var det flere turister og pilegrimer som kommer fra EU-land, særlig fra Polen, Irland, Tyskland og Spania.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]