Žemaičių Kalvarija

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Žemaičių Kalvarija
Žemaičių Kalvarija Church 2, Lithuania - Diliff.jpg

Våpen

LandLitauen Litauen
FylkeTelšiai fylke
Befolkning696 (2011)
Høyde o.h.195 meter
Posisjonskart
Žemaičių Kalvarija ligger i Litauen
Žemaičių Kalvarija
Žemaičių Kalvarija (Litauen)
Kart
Žemaičių Kalvarija
56°07′00″N 22°01′00″Ø

Žemaičių Kalvarija er en by i Plungė landkommune i Telšiai fylke i Samogitia i Litauen. Byen har 696 innbyggere (2011).

Navn[rediger | rediger kilde]

Stedet ble først nevnt i 1253 som Garde (Gardai). I det 17. århundre, da den viktigste kirken og korsveien ble bygget, begynte folk å kalle det det nye Jerusalem, men etter en tid ble det kalt Kalvarija etter navnet på høyden der Jesus ble korsfestet. I det 20. århundre ble byen omdøpt til Žemaičių Kalvarija for å unngå misforståelser, fordi det er en annen by sørvest i Litauen som også kalles Kalvarija.

I Sovjet-årene, 19641989, ble byen omdøpt til Varduva. På den tiden ble folk som besøkte dette stedet som pilegrimer forfulgt av KGB.[trenger referanse] I 1989 ble byens navn endret tilbake til sitt gamle navn Žemaičių Kalvarija.

Žemaičių Kalvarija kirkefestspill[rediger | rediger kilde]

Žemaičių Kalvarija kirkefestspill (litauisk: Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai) finner sted hvert år i juni. Det er 21 stasjoner med kors i byen. Å gjennomføre korsstasjonene er en viktig oppgave for enhver katolikk, og bør utføres ofte eller minst en gang i livet. Det er en av de viktigste pilegrimsvandringer for katolske biskoper. Denne festivalen går tilbake til 1742. Paven er den viktigste vokter og støttespiller for denne festivalen.

Under festivalen er det dager dedikert til ungdom. Mange arrangementer finner sted, som kan tjene de åndelige behovene til unge mennesker. Spesielle messer avholdes, dedikert til ungdom og barn.

Festivalen tiltrekker seg mange turister fra Samogitia og Litauen. Mange katolske kirker i Litauen arrangerer turer for folk. Siden 2004 er det flere turister og pilegrimer som kommer fra EU-land, særlig fra Polen, Irland, Tyskland og Spania.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]