Åsmund Martinsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Åsmund Martinsen
Asmund Martinsen.JPG
Åsmund Martinsen, 2015
Født21. april 1972 (47 år)
Beskjeftigelse Trener og lærer
Nasjonalitet Norge

Medaljeoversikt
Konkurrerte for Norge
Friidrett
Friidrett Norgesmesterskap
Bronse1994 Jessheim Spydkast

Åsmund Martinsen (født 21. april 1972 i Oslo) er en norsk friidrettstrener som hadde ansvar for den olympiske mesteren i spydkast Andreas Thorkildsen.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Martinsen er selv en tidligere spydkaster. Han representerte sportsklubben Vidar og har personbeste med 68,12 meter fra NMJessheim 21. august 1994. Kastet holdt til tredjeplass og bronsemedalje.[1] Han tok over treneransvaret for Andreas Thorkildsen høsten 1999, og de startet et suksessfullt samarbeid.

Han gikk på Ulsrud videregående skole fra 1988 til 1991, og tok siden utdannelse som cand. mag realfag, med fordypning matematikk. Videre har han tatt trener III-kurs i regi av Norges Friidrettsforbund. Han har tidligere vært fagansvarlig for spydkast ved Norges Friidrettsforbund.

Martinsen sto for utarbeidelsen av årsplan, ukeplan samt konkurranseplan og et årlig budsjett for den sportslige satsingen til Andreas Thorkildsen. Han har kontakt med turntrener, manager, fysioterapeut, leger og forbundets sportssjef med hensyn til Thorkildsens planer og utvikling.

Martinsen er ansatt gjennom Norges Friidrettsforbund som trener for Thorkildsen. Som del av stillingen bidrar han også på en rekke samlinger for kastere i Norge.

Den 9. januar 2010 mottok Martinsen utmerkelsen «Årets trener» for sesongen 2009 under Idrettsgallaen 2010 i Håkonshall på Lillehammer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for sportsdatabaser i Wikidata