«Germania» (maleri)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Germania
Frankfurtparlamentet dekorert med maleri i 1848/49 (fargelagt, samtidig gravering) den gule fargen på flagget er et fantasiprodukt fra samtiden

«Germania» er et maleri av Philipp Veit laget i mars 1848 under revolusjonene i 1848. Den ble brukt som en allegorisk dekorasjon i nasjonalforsamlingen i Frankfurt am Mains Paulskirche, hvor den skjulte orgelet.

Bildet[rediger | rediger kilde]

På maleriet bærer Germania på hodet en eikeløvskrans, som symboliserer troskap og holdet rikssverdet, som symboliserer forsvarsvilje og rundt sverdet er det oliven- og hampegrener, som symboliserer fredsvilje. På Germanias bryst er Det tysk-romerske rikes dobbeltørn i gull og svart avbildet, i den form denne hadde hatt siden keiser Sigismunds regjeringstid på 1430-tallet. I bakgrunnen symboliseres den nye tid av den stigende solen og Germanias blikk er rettet mot en ukjent framtid. Til venstre for hennes føtter ligger noen sprengte lenker, som symboliserer frihet.

Bildet var ment som et symbol på et forent demokratisk Tyskland og forble en nasjonal personifikasjon inntil slutten av første verdenskrig.

I dag befinner «Germania» seg i Germanisches Nationalmuseum i Nürnberg.

Se også[rediger | rediger kilde]

kunststubbDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.