Suikoden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Suikoden er en rollespillserie fra Konami. Det er hittil utgitt fem spill i serien, for Playstation og Playstation 2.

Serien baserer seg hovedsakelig på kinesiske fortellinger, men er også påvirket av moderne politikk. Serien er også unik i den sammenheng at den ikke baserer seg på vanlige strukturelle historier som vi finner i for eksempel Final Fantasy-serien og Breath of Fire-spillene.

Spillene tar for seg spørsmål om skjebnen og om den påvirkes, og hvor viktig venner står i forhold til land og politiske interesser. Suikoden-spillene foregår i det samme universet, men i forskjellige regioner til forskjellige tider. Ofte møter man karakterer i spillene som er truffet i tidligere spill. Et kjennetegn ved Suikoden er at man må rekruttere et stort antall karakterer gjennom spillet, samtidig som man må følge historielinjen. Dette persongalleriet er stort og komplekst, og mange har ofte interessante bakgrunner som er med på å utdype plottet.

Selv om Suikoden har stått i skyggen av mer populære rollespillserier har den en relativt stor fanbase rundt om i verden, hvilket som har ført til flere spin-off titler i forhold til hovedserien.

Selv om scenarioene er forskjellige er plottet i Suikoden-spillene relativt likt. Som oftest er det en mann som går fra å være en normal person til å ta over væpnende styrker, for så å kaste lederene i landet hvor man befinner seg i.

Serien har i tillegg til de vanlige slåsskampene også en duellmodus og en krigsmodus, begge baserer seg på stein, saks, papir-prinsippet. Det er 108 karakterer du må rekruttere for å få den beste slutten.

Innhold

Om Suikoden[rediger | rediger kilde]

Suikoden-serien er løst basert på en klassisk kinesisk novelle Shui Hu Zhuan. Hvert spill fokuserer på relative tema som politikk, korrupsjon, revolusjon, mystikk og vennskap.

Spillet bruker tradisjonelle elementer fra rollespill, slik som tilfeldige møter, huleleting, mini-spill og sideoppdrag. I tillegg er mange originale elementer med i spillene:

  • Krigskampanjer
  • Én mot én-dueller
  • Å få en festning som vokser og utvider seg i løpet av spillet
  • Mange karakterer, som du oftest må rekruttere

Grovt skissert følger spillene det samme opplegget med et kupp av korrupte ledere, protagonistens eksil fra hjemmet, ødeleggende bruk av magiske krefter, heltens kamp mot uoverkommelige odds, som han seirer over, og et oppgjør mot de korrupte kreftene.

Suikoden 1[rediger | rediger kilde]

Første kapittel i serien kom ut i 1996, som en av de første titlene til Playstation. Spillet havnet under manges radar i begynnelsen og solgte et beskjedent antall eksemplarer. Det var først senere, da etterspørselen steg og Suikoden 2 kom ut, at det ble etterspurt. Et PAL-eksemplar er sjeldent og går for gode summer på nettauksjoner. Selve spillet foregår i et land som heter Scarlet Moon Empire ("Røde Måne-Imperiet"). Dette landet lider under et korrupt styre ledet av keiser Barbarossa Krugner. Du har rollen som sønnen til en av landets fem mektigste generaler, og etter hvert som spillet går fremover oppdager du hvor korrupt landet er og kommer i kontakt med en motstandsgruppe. Et stykke ut i spillet tar du over ledelsen av motstandsgruppen, får tilgang til et slott og leder din hær i krig. Konami, som produserer spillene, er kjent for sine dramatiske fortellinger og intriger og dette er intet unntak. Du blir tvunget til å ta vanskelige valg, kjempe mot din egen far, og oppleve at folk i din nærhet dør.

Suikoden 2[rediger | rediger kilde]

Oppfølgeren kom ut i 1998 og foregår i Jowston (også kjent som Dunan-regionen), en allianse av bystater. Spillet foregår tre år etter det første Suikoden. Du har rollen som adoptivsønnen til en landsforvist general, som tjenestegjør som soldat i Highland-hærens ungdomsbrigade sammen med sin barndomsvenn Jowy. Nabolandet Highland ("Høylandet), som styres av Blight-slekten, har planer om å ta over Jowston, og innleder en krig i stor skala ved å gi Jowston skylden for en massakre av unge soldater. Hovedpersonen ender opp i Jowston, og blir med i kampen mot Highland. Han får gradvis mer og mer ansvar, inntil han til slutt ender opp som leder for bystatenes forente hær. Oppbygningen av spillet er veldig lik enerens, med samme grafikk, spillestill og historie. Et stort antall av karakterer fra eneren er også med i toeren. Toeren går for å være det beste spillet i serien, og en uåpnet kopi av spillet går for 100 dollar og oppover.

Suikoden 3[rediger | rediger kilde]

Kom ut i 2002 på Playstation 2. Her foregår handlingen i Grassland, et sted så vidt nevnt i toeren, langt nord og vest for Jowston/Dunan. Historien i Suikoden 3 utspiller seg 15 år etter toeren, og tar utgangspunkt i konflikten mellom de seks klanene i Grassland(inkludert Karaya-klanen fra Suikoden 2) og kjøpmannsriket Zexen.

Teamet som lagde Suikoden 1 og 2 ble i stor grad byttet ut under spillets utvikling, og dette førte til mange endringer i oppbygningen av spillet. Den viktigste personen som forlot Konami på dette tidspunktet var Yoshitaka Murayama, seriens "far". I motsetning til resten av serien har Suikoden 3 tre ulike hovedpersoner, med forhåndsbestemte navn og dialog. Historien er delt inn i "kapitler", tre for hver hovedperson. Spilleren får på denne måten muligheten til å følge konflikten mellom Grassland og Zexen fra tre ulike synsvinkler. Etter å ha fullført alle ni kapitlene må spilleren velge en av de tre som sin hovedperson for resten av spillet, det vil si kapittel 4 og 5. De tre er Hugo, sønn av Karaya-klanens leder, Chris, en kvinnelig ridderkaptein fra Zexen, og leiesoldaten Geddoe.

Kampsystemet i Suikoden 3 er veldig forskjellig fra resten av serien. Figurene deles inn i par, og spilleren kan bare gi ordre til en figur i hvert par for hver tur. Figurene kan også bevege seg rundt på slagmarken, og visse magiske angrep påvirker alle innenfor en viss radius, både venner og fiender.

Suikoden 3 skiller seg ganske mye fra resten av serien på mange områder, og har vekket veldig blandede reaksjoner hos fansen. Spillet fikk stort sett gode kritikker av de profesjonelle anmelderne, inkludert en pris for "Årets rollespill" hos Gamespot.

Suikoden 3 er det eneste spillet i hovedserien(1-5) som ikke er utgitt i Europa.

Suikoden 4[rediger | rediger kilde]

Suikoden 4 kom ut i 2004, og utspiller seg 150 år før det første Suikoden-spillet. Handlingen er lagt til Island Nations("Øynasjonene"), et område fullt av øybaserte bystater. Island Nations ligger sør for kontinentet de tre første spillene i serien foregikk på. Hovedpersonen er en ung soldat i Hertugdømmet Gaiens marine, som etter kort tid ender opp som bærer av en Sann Rune med en fryktelig forbannelse. Han får deretter skylden for et mord han ikke har begått, og dømmes til eksil fra Gaien. Hovedpersonen havner etter mange strabaser i kongeriket Obel, og størstedelen av historien dreier seg om en krig mellom Obel og innvasjonsmakten Kooluk.

Suikoden 4 er mye mer tradisjonelt enn nummer tre, og er et bevisst forsøk på å vende tilbake til "røttene" etter alle avvikene i Suikoden 3. Kampsystemet er stort sett det samme som i resten av serien, men denne gangen er antall spillbare figurer i kamp redusert fra seks til fire. Denne gangen er heltens hovedkvarter et stort skip, og seiling frem og tilbake mellom ulike øyer er en viktig del av spillet.

En av de hovedansvarlige for Suikoden 4 var Junko Kawano, som også arbeidet som figurdesigner for Suikoden 1. Dette var også det første spillet i serien med innspilt tale, i motsetning til kun tekst.

Suikoden 4 fikk en heller lunken mottakelse, både fra kritikere og fans av serien. Det blir ofte kåret som det dårligste spillet i serien i uformelle avstemninger på ulike nettsider.

Suikoden 5[rediger | rediger kilde]

Det foreløpig siste spillet i serien kom ut i 2006. Handlingen foregår i Dronningdømmet Falena, seks år før det første spillet i serien. Falena befinner seg langt sør for kontinentet Suikoden 1-3 foregår på. Historien starter for alvor med at den mektige adelsfamilien Godwin gjør statskupp ved å myrde dronningen og hennes ektemann, for deretter å innsette den unge prinsessen som dronning. Bare spillets hovedperson, prinsen av Falena, unnslipper angrepet på det kongelige palasset. Han allierer seg med Godwin-familiens fremste rivaler, Barows-slekten, og dette blir starten på en blodig borgerkrig for å gjenvinne tronen.

Suikoden 5 er et tradsjonelt Suikoden-spill, basert på formelen fra de to første spillene. I motsetning til Suikoden 4 inneholder det også mange små referanser til resten av serien, som en gave for trofaste fans. Antall figurer i kamp økes igjen til seks, og det tradisjonelle verdenskartet er også tilbake. I motsetning til de andre Suikoden-spillene på PlayStation 2 bruker Suikoden 5 et fugleperspektiv i stedet for et kamera på bakkenivå. Bare filmsekvensene bruker en mer vanlig kameravinkel. Dette gjør det ofte vanskelig å se detaljer på figurene og i landskapet, men er også med på å gjenskape følelsen fra de to første spillene i serien.

Spillet ble forholdsvis godt mottatt, særlig av fans av serien som mislikte nummer tre og fire.

Spinoffs[rediger | rediger kilde]

I tillegg til hovedserien har Suikoden også vært opphav for en del spinoffs. Disse spillene dekker vanligvis ulike sidehistorier innenfor Suikoden-universet, og de fleste av dem er bare utgitt i Japan.

Suikogaiden 1&2[rediger | rediger kilde]

Suikogaiden ble utgitt i to deler, i 1999 og 2001, på PlayStation. Disse spillene er som en interaktiv tegneserie, hvor spilleren gjør ulike valg med jevne mellomrom for å driver historien fremover. Hovedpersonen er Nash Latkje, som også dukker opp som en spillbar figur i Suikoden 3. Spillene foregår omtrent samtidig med Suikoden 2, og følger hans reiser i Dunan, Highland og Harmonia. Mange av figurene fra Suikoden 2 dukker opp, og det er også noen frempek til begivenheter i Suikoden 3 og 5. Disse spillene er kun utgitt i Japan, men det finnes en illustrert oversettelse på den uoffisielle fansiden Suikosource.

Suikoden Card Stories[rediger | rediger kilde]

Utgitt i 2001 på Game Boy Advance. Dette spillet følger handlingen i Suikoden 2, men alle kampene i spillet foregår som et kortspill. Figurene fra Suikoden 2 er representert som ulike kort med ulike egenskaper. Disse ble også trykket opp og solgt som fysiske spillkort i Japan. Suikoden Card Stories er kun utgitt i Japan.

Suikoden Tactics[rediger | rediger kilde]

Utgitt i 2005 på PlayStation 2. Spillets prolog foregår noen år før Suikoden 4, mens størstedelen av spillet foregår tre år etter krigen mot Kooluk, i samme området. I tillegg til øystatene fra Suikoden 4, kan også Kooluk-imperiet utforskes senere i spillet.

Dette er et strategi-rollespill, noe som vil si at kampene foregår på et slags rutenett og med mange figurer på en gang. Hovedpersonen er en unge mannen Kyril, som vil utslette runekanonene(fra Suikoden 4). Disse våpnene har en grufull bivirkning: Alle som er i nærheten av dem forvandles til fiskemonstre. Som vanlig i strategi-rollespill er fokuset på kampene, og all utforskning av byene i spillet er menybasert.

Spillet inneholder et stort antall spillbare figurer som kan rekruteres. De fleste av dem er fra Suikoden 4, men det er også en del nye ansikter. For første gang siden Suikoden 3 er det også mulig å laste inn data fra tidligere spill i serien. Ved hjelp av en komplett fil fra Suikoden 4 er det mulig å rekrutere hovedpersonen fra det spillet og hans venn Snowe.

I motsetning til hovedserien er det ingen spesiell belønning for å rekruttere alle figurene i Suikoden Tactics, og det er heller ikke 108 av dem. Suikoden Tactics er utgitt i Europa og USA.

Fremtidige utgivelser[rediger | rediger kilde]

Det eneste som er bekreftet til neste kapittel i sagaen er at den vil komme på PlayStation 3. Det er lite trolig at mer info vil komme ut i nærmeste fremtid, mye siden Konami nå fokuserer mest mulig på utgivelsen av Metal Gear Solid 4 som vil komme ut i 2007. Men spekulasjoner rundt om forskjellige forum florerer. Det som er mest trolig er at spillet enten vil foregå i et til nå ikke navngitt land, men det er også blitt hevdet at landet Harmonia, som har blitt nevnt ofte i serien, vil være neste stopp. Men det er det tvil om siden det er blitt hintet til at Harmonia spares til det siste oppgjøret. Det som er verdt å nevne her er at dette var visjonen til seriens skaper Murayama, som forlot Suikoden-laget i 2001.

Raser i Suikoden[rediger | rediger kilde]

Suikodens verden består av mange forskjellige raser spredt om de forskjellige land. Mange av disse er sentrale til plottet i spillene.

Mennesker[rediger | rediger kilde]

Den dominante rase og største.

Kobold[rediger | rediger kilde]

Kobold er en slags hundemennesker, de har menneskekropp med hundeansikt. De er dyktige krigere og bor i bestemte landsbyer rundt om i verden. I sin landsby i Toran er ligner merkelig nok alle husene hundehus, mens deres boplass i Two-River og Kobold ligner mer på jordhytter bygd av mennesker.

Wingers[rediger | rediger kilde]

En rase som opprinnelig levde oppe i Tintofjellene, men etter hvert som minedriften i Tinto økte ble de tvunget til å flykte. Gensaku kjøpte dem jord som senere ble til wingers-bydelen i Two-river. De ligner på mennesker, men har vinger og ikke så særlig sosiale.

Dwarfs[rediger | rediger kilde]

Små skapninger som er teknologisk avanserte og smarte. I Suikoden 1 bor de i en svært avansert by gjemt bak en skog. I Suikoden 5 bor de i en hule gjemt inni et fjell. Helst vil de være for seg selv, men de er dyktige smeder og krigere.

Alver[rediger | rediger kilde]

Vært en gjennomgangsrase i Suikoden, i eneren bodde de i en landsby skjult oppå et tre. Det var ingen spesiell landsby i verken 2,3, eller 4. I 5 var noen alver sentrale i plottet, det ble også nevnt en by som alver bodde i, men som mn ikke kunne besøke.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Suikoden består av mange forskjellige nasjoner. Hovedsakelig er handlingen lagt til et av disse landene. Selve Suikodenverden er sålangt bekreftet av tre landmasser.

Toran Republikken[rediger | rediger kilde]

Toran var tidligere kjent som The Scarlet moon Empire, men etter borgerkrigen i Suikoden 1 forandret helten og Lepant navnet og gjorde et om til en Republikk. Under Suikoden 2 var det Lepant som var President, selv om det egentlig skulle være helten fra Suikoden 1.

Ellers består landet av Lake Toran, som ligger midt i landet, her er det kanal som går ut i nordøst. Hele landet er omringet av fjell i alle områder unntatt i nordvest. I nordøst ligger også Karakasørkenen, og lenger nord "The badlands", et myrland som skiller Toran fra Jowston.

Gregminster[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden i Toran.har en fortid under navnet Rupandia. Da var det hovedstaden i Harmonia. Men etter en borgerkrig i Harmonia tok bestefaren til Barbossa, Kranuach Rueger over byen i et blodløst kupp og døpte byen Gregminster. Palasset ligger nord i byen. Kjent for sin kunst og vin. Midt i byen er det en gullstatue av den siste keiserens kone. Dette var den siste byen som Imperiet holdt fast i under Borgerkrigen i Suikoden 1.

Rockland[rediger | rediger kilde]

En liten landsby øst for Gregminster, Rockland var en av de verste ofrene for politisk korupsjon under de siste dagene i Scarlet Moon Empire. Kjent for sine supper. Alle husene er laget av stein.

Lenankamp[rediger | rediger kilde]

En by lokalisert sør for Gregminster. Hovedgaten til Lenankamp er ofte full av mennesker som skal handle. Byen er kjent for sine kroner, de selges fra armorshopen. I begynnelsen av opprøret i Suikoden 1 hadde motstandsbevegelsen sin base under det lokale motellet.

Sarady[rediger | rediger kilde]

En liten landsby lokalisert nord for Tigerwolffjellet. Selv om byen ligger langt fra annen siviliasjon kommer mange hit på jakt etter sjeldne planter, vann runer og dyr.

Seika[rediger | rediger kilde]

Lokalisert sør for Kwaba festningen. Her bodde Mathiu Silverberg, før han ble med i motstandsbevegelse, og lærte opp landsbyens unger.

Kouan[rediger | rediger kilde]

Kouan er en by lokalisert sør av Lake Toran. Her bodde Lepant før han ble med i motstandsbevegelsen og senere President. Ellers er byen en liten by uten de særlige store attraksjonene.

Kaku[rediger | rediger kilde]

En liten landsby som livnærer seg av fisking og turisme av folk som kommer for å fiske. Folk som ønsker å seile i Lake Toran ofte får en båt og en fisker i Kaku.

Great Forest Village[rediger | rediger kilde]

The Great Forest Village er en landsby som har den eneste inngangen inn til Alvelandsbyen. Landsbyen har en item shop som har en annen etasje som ikke er ferdig. Mange har lurt på hvordan man kommer opp i andre etasje, det er umulig.

Lukiae Ende Towayo[rediger | rediger kilde]

Denne alvelandsbyen var bygget på et gammel tre. dypt inni The great Forest. Denne landsbyen ble brent av General Kwanda Rossman Burning mirror under Suikoden 1 og drepte nesten alle alver som bodde der. Etter krigen holder alvene på å gjenbygge byen som den en gang var.

Dwarf Village[rediger | rediger kilde]

Dvergene bor i denne landsbyen som er omringet av fjell som de bruker til gruvedrift. De lever av å handle med alver og Kobolds. Nord for denne landsbyen ligger the Dwarf Vault, et hvelv hvor de gjemmer sine sterkeste og kraftigste våpe.


Kobold Village[rediger | rediger kilde]

Landsbyen hvor hunderasen Kobold bor og lever. Styrt av borgermester Kuromimi under Suikoden 1, gjemt i Great Forest lever de i fred for mennesker, selv om de er fryktede krigere. Alle husene her ligner virkelige hundehus.rs for Barbarossa during the Succession War. The castle is built on top of an old ruin--said to be Sindarin in origin.

Antei[rediger | rediger kilde]

Kjent for å sin tradisjon for å handle. Dette var yndlingsbyen til Millich Oppenheimer.

Teien[rediger | rediger kilde]

Teien er en havneby lokalisert sør av Lake Toran. Var en gang kalt "Lac Virginite" under Scarlet Moon Empire sin styring Senere skiftet navn til Teien.

Rikon[rediger | rediger kilde]

Liukan pleide å drive en klinkk her. Pleide å bli kalt "Blumier L'Amour" under de siste årene til Scarlet Moon Empire.

Warrior's Village[rediger | rediger kilde]

En landsby stiftet av den legendariske krigeren Klift. Alle menn i denne landsbyen er er krigere, og de er kjent for uforustsenende krigere, og var ote rekrutert av Scarlet Moon Empire.

Goya[rediger | rediger kilde]

Hjemmet til 3000 drageriddere. Fordi drageriddere blir ofte valgt når de er svært unge, er de svært sjeldne utenfor Goya hvis de ikke er på oppdrag. Byen ligger inni fjellet og er beskyttet av en høy mur og en stor port. Mange flyktninger fra forskjellige områder drar til Goya med permisjon fra lederen av Drageordenen Joshua Levenheit

Kirov[rediger | rediger kilde]

Kirov er havneby som aktivt handler med fremmende nasjoner som f.eks Jowston. Lokalisjonen nær nordlige grenser til Jowston og klar adgang til Lake Toran gjør dette til en ideal lokasjon for handel.

Jowston[rediger | rediger kilde]

Består av små bystater som slo seg sammen i slutten av toeren. Bystatene var sterkt sammenkoblet og deltok i kriger sammen. Området har mange likheter med Toran, midt i landet lå Lake Dunan, og de forskjellige bystatene lå rundt. De følgende bystatene var:

South Window[rediger | rediger kilde]

Ligger i den sørlige delen av Lake Dunan. Består av Byen South Window, havnebyen Kaukus og Radat. I tillegg lå byen North Window der, som var stedet Neclord ødela og drepte samtlige innbyggere utenom Victor. South Window hadde i lang tid vært i krig med Scarlet Moon Empire og senere Toran, men inngikk senere våpenhvile og ble venner.

South Window (by)[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden i South Window og kjent for sine utalige konflikter med Toran republikken. Ble styrt av Granmeyer under Suikoden 2, han overga byen uten kamp og ble halshugget dagen etterpå. Under krigen skiftet byen eier utalige ganger mellom Jowston og Highland. Byen har asiatisk stil over seg.

Kaukus[rediger | rediger kilde]

En fiskelandsby nord for South Window, kjent for sine danseshow i på det lokale hotellet. Byen er også plaget av en lokal gjeng som stjeler fra kvinner.

North Window[rediger | rediger kilde]

En tidligere landsby som ble ødelagt av Neclord før Suikoden 1. Da han ble jaget vekk ble området omgjort til Jowstonhærens hovedkvarter.

Radat[rediger | rediger kilde]

En by som kontroller elven mellom Toran og Dunan. Her bodde strategisten Shu under Suikoden 2. Ble ofte okkupert av Highland. Herfra kan du komme til Toran republikken.

Muse[rediger | rediger kilde]

Hovedområde i Jowston. Består av havnebyen Coronet, landsbyene Toto og Ryube og hovedstadsbyen Muse. Toto og Ryube ble ødelagt av Highland og Luca Blight under Suikoden 2.

Muse(by)[rediger | rediger kilde]

Hovedstad i Jowston. Før det var det samlingsby i By-statene, Ble den første store byen som ble tatt over av Highland, takket været forræderi innenfor murene. Etter at Muse falt var det ingen organisert motstand mot Highland, til helten i Suikoden 2 samlet dem igjen. På slutten av krigen da Highland hadde nesten trukket seg tilbake til egne grenser ble Muse frigjort. Da hadde mesteparten av befolkningen blitt ofret til Beast Rune av Luca Blight. Etter krigen begynte folk å strømme tilbake til byen. En av attraksjonene er Jowston Hill, der de meste av forhandlinger og avgjørelser er blitt tatt.

Toto[rediger | rediger kilde]

En liten landsby i Museområdet. Var den første byen som opplevde Highlands plyndringer. Alle utenom en overlevde. Denne byen beskytter også hulen der hovedrunen i Suikoden 2 befinner seg.

Ryube[rediger | rediger kilde]

En landsby som lå litt lenger sørvest for Toto. I den nærligende skogen bodde Tsai, helt til Suikoden 2. Denne byen ble heller ikke spart og innbyggerene ble ofret til Luca Blights galskap.

Matilda[rediger | rediger kilde]

Ridderdømmet styrt av Lord Gorudo og senere en del av Jowston. Kjent for sine riddere. Utenom hovedstaden Rockaxe ligger også Highway Village i Matilda.

Rockaxe[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden i Matilda ridderdømmet. Består hovedsakelig av et slott der Lord Gorudo bor. Rundt slottet har byen etablert seg. I Suikoden 2 allierte de seg kortvarig med Highland, men etter et kupp organisert av Jowston og Gorudos død under hendelsene var de tilbake i Jowstons kontroll.

Highway Village[rediger | rediger kilde]

En landsby midt i Matilda. Kjent for sin Handelspost, og for sin melk som distruberes over hele Jowston.

Two River[rediger | rediger kilde]

Ligger i østlige delen av Jowston. Består av byen Two River fiskelandsbyen Lakewest og landsbyen Dragemouthog Kobold village. Området er styrt av et parlament ledet av Makai.

Two River (by)[rediger | rediger kilde]

Byen Two River er delt inn i tre deler, delt av elvedeltaet som renner gjennom. Det er en menneskedel, en Wingersdel og en Kobolddel. Under Wingerdelen ligger det et komplisert kloakknettverk, Two Rivers militære styrker er ledet av Lord Riley. Under Suikoden 2 prøvde Highland å splitte de forskjellige rasene, noe de nesten klarte, da de holdt på å erobre Two River kom både Wingers og Kobolds soldater til unnsetning og klarte å drive Highland tilbake.

Kobold Village[rediger | rediger kilde]

Er en landsby kun bestående av Kobolds, er svært vennlige mot fremmende og har tilogmed en handelspost. Bak landsbyen ligger det en skog der det ifølge legendene skal bo en magisk enhjørning. Under Highlands angrep mot Two River sendte de en tropp som tvang Highland på retrett

Lakevest[rediger | rediger kilde]

En fiskelandsby de fleste som kommer fra South window må innom for å komme til Two river. Her ligger det et hotell som er viktig for Clives sub-quest,

Drakemouth[rediger | rediger kilde]

Dragemouth er den eneste kjente måten å komme til Tinto på. Er en liten landsby på grensen til Tinto.

Greenhill[rediger | rediger kilde]

Det akademiske delen av Jowston, består av Greenhill og Forest Village. Har en offisiell grensepost mot Muse og en hemmelig vei mot Matilda.

Greenhill (by)[rediger | rediger kilde]

Greenhillbyen har landets eneste universitet, og rektoren er som oftest ordføreren i byen. Under Suikoden 2 ble byen okkupert av Highland etter de klarte å sette innbyggerene opp mot hverandre. Univeristet er velkjent og har studenter fra hele verden.

Forest Village[rediger | rediger kilde]

Er en liten grenseby nord for Greenhill. Har ikke noe med hovedplottet i Suikoden 2 å gjøre. Er kjent for sin handelspost og for sitt utvalg av leire.

Grasslands[rediger | rediger kilde]

Grassland er hjem til forskjellige stammer. Regjeringen er desentralisert og dårlig. Stammene hjelper hverandre og samarbeider, men det er ingen overordnet ledelse. De forskjellige stammene styrer sine områder.

Karaya[rediger | rediger kilde]

Karaya er en aggressiv krigs og jegerklan. Barna lærer fra en tidlig alder hvordan å jakte. Hierarkiet er svært småstruktuert, Høvdingen er den viktigste personen, ellers alle er like, mann eller kvinne. Første gang vi blir kjent med klanen er når de går på Highlands side under Suikoden 2, men blir fort jaget tilbake. I suikoden 3 blir landsbyen brent ned, men bygget opp i slutten av spillet.

Great Hollow[rediger | rediger kilde]

Hjemmet til Øgleklanen, en krigsklan av menneskelignende øgler. De er svært nære Karayaklanen og ofte i konflikt med Zeken føderasjonen. Hjemmet er en kompleks hule, denne er strategisk plassert samtidig som den er svært behagelig for øglene.

Milit[rediger | rediger kilde]

An landsby mellom Tinto, Kaleria og Camaro. Under samme tid som Suikoden 2 ble landsbyen plyndret at de allierte styrkene. Selv om de handlet mot hærens kodeks, var ike ledelsen klar over plyndringen som foregikk. På grunn av dette er landsbyen svært skeptisk til Jowston. Kun da noen riddere fra Matilda reddet dem fra banditter i Suikogaiden Volume 2 ser det ut som de igjen stoler på Jowston.

Duck Tribe[rediger | rediger kilde]

En klan som lever midt i Grassland i en landsby kjent som Duck Village. The Duck Clan er kjent for sin kokkekunst og at de er intelligente ender. De er generelt vennlige, men er de første som går i krig når det er nødvendig.

Alma Kinan[rediger | rediger kilde]

En klan av bare kvinner, kjent for å være spirituelle som kommuniserer med naturen og som kan i en viss grad se fremtiden. De har en landsby i Ruputskogen som er beskyttet av en magisk barriere som kun et medlem av klanen kan gå gjennom.

Chisha Village[rediger | rediger kilde]

En landsby bebodd Chishaklanen. De er kjent for sine klær og sin kokkekunst. De er mer pasifister en andre mennesker i Grassland.

Zeken[rediger | rediger kilde]

En relativt land som ligger på sørgrensen til Grasslands. Ble dannet av forskjellige reisende selgere som et fristad for skatter og lignende. Ble fort et senter for handel. Har vært i krig med både Tinto og Grasslands om territorium.

Vinay Del Zekay[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden i Zeken. Vinay del Zekay er en stor havneby, lokalisert på den vestre kysten av Grasslands. Siden den ble grunnlagt har den vokset til kanskje den største og viktigste handelsbyen på det vestlige kontinetet. Byen er alltid full av aktivitet, med et livlig marked hvert dag på torget. I tillegg til å huse landets myndigheter og viktige institusjoner har den et stort underholdningsdistrikt som er svært populær med rike foretningsmenn som bor i området.

Iksay Village[rediger | rediger kilde]

En liten landsby i nordlig del av Zeken. Kjent for sine vindmøller og den årlige innhøstningsfesten som drar mennesker fra hele landet. Livnærer seg hovedsakelig av farmdrift.

Nor Village[rediger | rediger kilde]

En liten landsby i nærheten av Budehuc slott. Folk fra denne landsbyen driver ofte handel med andre landsbyer.

Tinto[rediger | rediger kilde]

Et land som grenser til Grasslands. Opprinnelig en del av Jowston alliansen, men kort tid etter Suikoden 2 løsrev de seg og ble en selvstendig nasjon. Under Suikoden 2 var de lite villige til å krige mot Highland. Men etter Neclord invaderte med sin Zombiehær og såvidt unngikk å bli et dødsrike gikk Tinto inn i krigen på Jowston sin side. Styrt av Workers Guild under ledelse av Gustav. Selv om landet ikke er fruktbart tjener Tinto mye på minedrift. De holder ofte på med raid inn i Grasslands.

Tinto City[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden og den største byen i Tinto. Bygget på en fjellhylle som strekker seg oppover fjellet. Har et kappell på toppen hvor gruvearbeidere ber før de går inn i minene. Ligger nord i landet ved fjellene i grensen mot Jowston

Crom[rediger | rediger kilde]

En småby som ikke er egentlig kjent for sin produksjon av gull. Det er takket være Lana elven som renner rett ved siden av byen.

Tigermouth[rediger | rediger kilde]

En landsby som er inngangsbyen fra Jowston. På den andre siden av fjellet ligger Drakemouth Village.

Higheast[rediger | rediger kilde]

Kjent i Suikoden 2 som Highland, et kongedømme nord for Jowston som tidligere var en del av Harmonia. Ble dannet av Maroux Blight etter han fikk området som takk for å ha stoppet borgerkrigen i Harmonia. Gikk til krig mot Jowston etter å ha klart å vende bystatene mot hverandre. Tok over Muse, Greenhill og South Window. Ble stoppet i Two River og ble gradvis trakkt tilbake etter at helten i Suikoden 2 klarte å samle bystatene og få hjelp av Toran. Etter at de tapte krigen ble Highland okkupert og senere annekstert under Jowston med navnet Higheast. Prøvde å løsrive seg kort tid etter, men ble slått ned av Jowston. Hovedstaden L'Renouille er eneste storby i Highland, med et digert slott. I tillegg ligger landsbyen Kyaro og Sajah i Higheast.

Falena[rediger | rediger kilde]

Dronningdømme som ligger på en seperat landmasse sør for Tidligere nevnte land. Gjennom landet strømmer forskjellige grener av Faleaselven, noe som gjør den til en hovedåre for transport.

Sol-Falena[rediger | rediger kilde]

Hovedstaden heter Sol-Falena, en kunstig by laget oppå en innsjø. Her ligger dronningpalasset og Senatet og senere parlamentet. Byen har en hovedvei som strekker seg til demningen byen ligger på. På slutten av denne veien ligger dronningpalasset. Rundt denne veien ligger det øyer som hus og butikker ligger på.

Stormfist[rediger | rediger kilde]

Landet Falena er også delt inn i områder tilhørende Senatorer og adelen. I landet til øst ligger Godwin-territorum, tidligere Aethabaldområde. Hovedsetet her er Stormfist. Den tidligere hovedstaden og vertskap for "The sacred Games. Stadionet i byen brukes som arena for disse lekene. I tillegg består byen av en nyere del og en gammel del. Kun mennesker har lov til å være i byen Stormfist, siden Godwinfamillien ser andre raser som mindreverdige.

Rainwall[rediger | rediger kilde]

Rainwall er hovedsete til Barrowsfamillien, Bygget rundt en foss. På toppen av byen ligger herregården hvor Barrowsslekten bor. Midlertidig base til Prinsen av Falena.

Raftfleet[rediger | rediger kilde]

En by bestående av forskjellige båter, ledet av Raja fra Dragebåten The Dahak. Siden byen består av båter kan den flyttes rundt om i landet, takket være Feitaselvene.

Lordlake[rediger | rediger kilde]

En by som lå ved en innsjø. Tre år før handlingen i Suikoden V var det svært stor misnøye, tilslutt brukte dronningen The Sun Rune som tørket inn innsjøen og ødela nesten Byen. I tillegg ble den lokale herren og famillien halshugget for landsforredæri. En handling som ble angret av dronningen umiddelbart etterpå. Lordlake fikk tilbake innsjøen da The hatred Fortess ble ødelagt av Prinsen.

Estrise[rediger | rediger kilde]

Falenas hovedby når det gjelder handel og sjøsetting. En by som er ofte i handel med Island Nations. Ofte er byen nøytrale i politikken, og har vært flere ganger okkupert av New Armes Kingdom.

Lecar[rediger | rediger kilde]

By som ligger midt i landet, og er delt i politikken. Den ligger på tre øyer skilt av Falenaselven. Ofte vært sammenstøt mellom Barrowstilhengere og Godwinstilhengere som har vær sin øy, mens øyen i midten er oftest delt i meningene. Etter at Arshak brenner ene delen av byen blir de allierte med prinsen.

Sable[rediger | rediger kilde]

En fjellby på grensen mot New Armes Kingdom. Blir tidlig i spillet allierte med Prinsen, men trekker seg tilbake for igjen bli allierte. Byen styres av Raubel, som er hverken diplomat eller adel, men er respektert og vis Rundt byen er det en stor mur for beskyttelse mot invasjon. Soldater fra Sable regnes som noen av de beste i hele Falena.

Island Nations[rediger | rediger kilde]

Island Nations er løs desentrallisert grupper sør for Toran Republikken. Under Øyfrigjøringskrigen, arbeidet de sammen for å drive tilbake Kooluk imperiet og formet Island Nations Føderasjonen.

Obel[rediger | rediger kilde]

Kongedømmet Obel var en av de mektigste riket i Island Nations før sammengjøringen. Den er lokalisert i den sør-østlige delen av føderasjonen.

Under Øyfrigjøringskrigen den var et viktig strategisk sted for frigjøringsstyrkene. Etter krigen blir Obel Hovedstaden og lokalisjonen av Obel Maritime Counsil.

Middleport[rediger | rediger kilde]

Eid av forretningsmannen Schtoltheim Reinbach II, Middleport pleide å være en del av Gaien, når de løsrev seg, ble de et senter for forretninger. Offisielt er de ikke en del av Island Nations, men tilatter dem å ha fri havn og handelsadgang.

Na-Nal[rediger | rediger kilde]

En øy kjent for sine sterke soldater, Na-Nal har to byer, en menneske og en alveby, som samarbeider, selv om ikke så veldig hjertelig. Motsigelsene mellom disse to byene var så sterke at under øyfrigjøringskrigene prøvde alvene å forgifte hele menneskebyen. Ble stoppet av Frigjøringshæren og siden vært en del av Island Nations.

Razril[rediger | rediger kilde]

En travel havnby som var tidligere del av Gaien. I slutten av øyfrigjøringskrigen ble de selvstendige. Razil har en ridderborg, lokalisert i enden av byen og en bydel som er full av pirater.

Nay Island[rediger | rediger kilde]

En øy bestående av en Nay-Kobold landsby og en havneport, styrt av mennesker. Begge parter prøver å holde seg unna de andres områder, utenom handel og krise og slik klarer de å leve side om side.

En fredelig øy som tiltrekker mange eldre mennesker og trekker fra seg yngre. Nay var i begynnelsen ikke med i Øyfrigjøringskrigen, men etter etter en Rune Cannon nedbør ble skyldt på land i Nay, de gikk inn i krigen på Island Nations side.

Mordo Island[rediger | rediger kilde]

Mordo er lokalisert nordvest av Obel. Kjent for å være full av begravd skatter.

Nirva Island[rediger | rediger kilde]

Hovedpunktet mellom Falena og Island Nations. Ikke besøkt under Suikoden 4, men var sentral i plottet under Prinsen av Falenas oppgave å ta tilbake landet. Kjent for sitt store fyrtårn på enden av øyen.

Andre land[rediger | rediger kilde]

Harmonia[rediger | rediger kilde]

Et land som er beskrevet som Suikodens svar på Russland. Ble spesielt omtalt i Suikoden 2 og 3 og så vidt nevnt i Suikoden 5. Man vet at hovedstaden heter Crystal Valley og der ligger det et tempel og et militærakademi. Det er blitt envnt at det er så stort at det tar en hest meg vogn en dag å krysse byen. En liten landsby som heter Milit og grensebyen Kaleria som man kunne besøke i Suikoden 3. Landets het Hikusaak, en myteomspunnet mann som hadde en True rune. Det spekuleres om Hikusaak er fortsatt i live, uansett så er det Harmonias adel som styrer landet. Innbyggerene der delt inn i tre klasser. Første klasse som er adelen, disse har som oftest lyst hår. Andre klasse er vanlige borgere, ingenting spesifiserer disse menneskene. Tredje klasse er slavene, disse er som oftest innbyggere i land og byer som Harmonia har okkupert.

New Armes Kingdom[rediger | rediger kilde]

Et land som ligger sør for Falena. Landet har en arabisk stil over seg og de hevder å være etterkommere av Armes kongeriket som engang hersket over kontignentet. Landet består av stammer, der de eldste samles i et stammeråd. Etter Falenas borgerkrig i Suikoden 5 tok New Armes en mildere retning og åpnet for samtaler med Falena. De har ofte før det prøvd å rykke inn i Falena men har stadig blitt slått tilbake.

Nagarea Theocracy[rediger | rediger kilde]

Et rike styrt av religiøse overtoner sør for Falena. De har ofte prøvd å rykke inn i Falena. De mener at dragehester som er en del av Falenas sikkerhetsstyrker må uttryddes fordi de er ondskapens verk. For mange år før Suikoden 5 ble hovedåren mellom Nagarea og Falena blokkert av et ras, noe som har stoppet eventuelle militære kriser.

Camaros frie riddere[rediger | rediger kilde]

Et lite ridderdømme med sterke bånd til Matilda. Var delaktig i å stoppe den falske runebærer i Suikoden 3. Alle medlemmene i Camaro må ut på en saga, det vil si gå ut på forskjellige eventyr før de kan bli riddere i Camaro.

Skurker/fiender[rediger | rediger kilde]

Suikoden 1[rediger | rediger kilde]

Barbarossa[rediger | rediger kilde]

Barbarossa var keiseren i Scarlet Moon Empire, han var først en god mann og en dyktig soldat. Men etter han mistet konen Claudia kom det et savn i hodet hans. Savnet gjorde at han ble blind for korrupsjonen og elendigheten som begynte å gro frem i landet hans. Han inngikk i en borgerkrig mot helten i Suikoden 1 og var ansvarlig for ødeleggelser av byer og mord av mennesker. Først da opprørshæren hadde omringet hovedstaden Gregminster og helten hadde slått han gikk det opp for han hva han hadde gjort. Han tok med seg Windy, hans rådgiver som hadde manipulert han og hoppet fra balkongen, og dermed markerte slutten av keiserdømmet.

Windy[rediger | rediger kilde]

Windy var Barbaossa sin hovedrådgiver og den egentlige skurken. Hennes jakt på runer gjorde at hun indirkete drepte Ted. Hun klarte å manipulere Barbossa takket være hennes magi og likhet til Barbaossas døde kone. Døde da hun ble dratt med ned i fallet sammen med Barbossa.

Suikoden 2[rediger | rediger kilde]

Luca Blight[rediger | rediger kilde]

Psykotisk prins av Highland. Var vitne til at moren ble voldtatt i tre dager før de ble reddet etter et raid. Har hatet faren sin siden det. Arrangerer et falskt angrep mot Highlands ungdomsbrigade for å starte en krig mot bystatene i Dunan. Ødelegger både landsbyene Toto og Ryube før han klarer å ta over nesten hele Dunan. Er uvanlig sterk og hensynsløs. Faller for et bakholdsangrep fra Dunanhæren og blir sterkt svekket etter å ha bli truffet av flere piler. Han er likevel sterk nok til å utfordre helten til en duell. Han taper og dør etter å ha sagt sine siste ord.

Jowy[rediger | rediger kilde]

Barndomsvenn til helten. Overlever massakren på ungdomsbrigaden og følger helten i eventyret helt til han blir igjen etter et reknogiseringsoppdrag som går galt, for å gi helten et forsprang. Viser seg å gå over til motstanderens side for å hindre Luca i å massakrere hele Dunan. Gifter seg med Lucas søster, noe som gjør han til førstemann til tronen. Etter Luca dør oppdager han at han ikke kan avslutte krigen. Prøver derfor å lokke helten i en felle, noe som går galt. Etter at krigen er tapt duellerer han med helten på området der massakren fant sted, men siden helten nekter å slåss blir han tilgitt og drar med helten på en tur rundt om i verden.

Han Cunnigham[rediger | rediger kilde]

En Highlandsk general som ikke var så involvert i krigen, men etter beleiringen av L'Renouille prøver han å stoppe helten i å nå tronerommet, dør etter å ha tapt duellen.

Culgan og Seed[rediger | rediger kilde]

To generaler som er lojale til jowy og hjelper han med å ta tronen. Prøver og mislykkes med å hindre helten i å nå tronsalen.

Gorudo[rediger | rediger kilde]

Lederen av Matilda som overraskende innleder et samarbeid med Highland. Når heltens hær tar over Rockaxes slott skader han Nanami før han dør etter å ha tapt mot helten og Jowy.

Suikoden 3[rediger | rediger kilde]

Suikoden 4[rediger | rediger kilde]

Suikoden 5[rediger | rediger kilde]

Gizel Godwin[rediger | rediger kilde]

Sønnen til Marschal og medlem i Godwinslekten som styrer Stormfist. Arrangerer et Coup d'etat mot kongefamillien og gifter seg inn med prinsessen, noe som gjør han til kommandøren av dronningens knekter og dermed leder av militæret. Er sterkt rasistisk preget og mener at Falena bør kun bestå av mennesker. Prøver å uttrydde beverens hjemb uten å lykkes. Etter at Prinsens tropper har beleiret Sol Falena møter han Prinsen i duell i tronerommet. Han taper og dør med en erklæring om at han kun ønsket det beste for Falena.

Marschal Godwin[rediger | rediger kilde]

Overhode i Godwinslekten og faren til Gizel. Selv om han er sjef lot han sønnen styre opplegget til kuppet. Etter at Sol-Falena er tapt og sønnen død tar han med seg Sun Rune til fjellene i nord og inviterer Prinsen til et siste oppgjør. Dør etter å ha frigitt Sun Runes krefter.

Dolph[rediger | rediger kilde]

En leiemorder trent av Nether Gate, og gikk til Godwins tjenester etter at gruppen ble oppløst. Er ansvarlig for både å få Euram disket under Sacred Games og få Belcoot til å tape. Han er ekspert på gift og god kriger. Beskytter Marschal i fjellene og tvinger helten til et siste oppgjør med han. Noe som han taper på, men klarer å dope kroppen slik at selv etter han er nesten død, klarer å kjempe. Men tilslutt avslutter Prinsen livet hans.

Zahak og Alenia[rediger | rediger kilde]

To av dronningens riddere som er tro mot Gizel etter kuppet og mener at han er den rette til å lede landet. Leder troppene dårlig, noe som gjør at de taper flere slag. Da Prinsen entret kongeslottet står de i veien. Helten bekjemper dem, men så tar de Ragum Novstrum, et dop som gir dem umenneskelig styrke men dreper de rett etter at effekten er over. Prinsen klarer likevel å bekjempe dem.

Childreich[rediger | rediger kilde]

En Nether Gate leiemorder som er både livsfarlig og blodtørstig. Er med å kuppet mot kongefamillien og bruker en katastrofal taktikk mot Prinsens hær. Resultatet blir at lokalbefolkningen i diverse byer vender seg mot han. Han prøver å lokke prinsen i en felle etter at Stormfist er tapt. Men dør etter å ha tapt i duell mot prinsen.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Gensou Suikoden – Konamis offisielle side for Suikoden(Japansk)
  • Konami RPG Stars – Konami USAs offisielle side for sine rollespill(Engelsk)
  • Suikosource – En av de viktigste uoffisielle sidene, med store menger informasjon om serien(Engelsk)
  • SARS – En annen fanside med mye informasjon oversatt fra japanske kilder(Engelsk)