Rochester (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rochester, ofte også kalt MarillionRochester, er et konsertalbum av det britiske rockebandet Marillion. Albumet ble utgitt i mai 1998.

Etter utgivelsen av studioalbumet This Strange Engine våren 1997 sa Marillion nei til å dra på turné i Nord-Amerika, fordi det ville bli for dyrt. En av gruppas fans, Jeff Pelletier fra USA, foreslo at fansen kunne samle inn penger til et turnéfond, slik at gruppa likevel kunne turnere i Amerika. Andre fans tilbød seg å administrere fondet. Marillion gikk med på forslaget, og fansen samlet til sammen inn over 60 000 dollar.[1] Som en takk til fansen valgte gruppa ut et opptak av en av konsertene på turnéen, som de ga ut på CD og ga til alle som hadde gitt penger til turnéfondet.

Opptaket som ble valgt, var fra konserten i The Spectrum i Rochester i New York i USA 31. august 1997. Selv mente Marillion at konserten i Montréal i Canada var den beste, men den konserten ble ikke tatt opp i sin fulle lengde, så den kunne ikke utgis.[2] CD-en omfatter hele konserten i Rochester, inkludert ekstranumrene. CD-en ble gitt ut på Marillions eget plateselskap Racket Records i et opplag på omtrent 2000. Albumet har en samlet lengde (inkludert klapping mellom sangene) på 2 timer 7 minutter og 50 sekunder.

Konserten i Rochester var kvelden etter at prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris. Inspirert av dette, introduserte sanger Steve Hogarth sangen «Estonia» med å fortelle om da han møtte Paul Barney, den eneste britiske overlevende fra ferga Estonias forlis i Østersjøen i 1994, og mannens historie:

... He watched a great many people drown, he watched a great many people go to the depths. He watched the ship roll over upside down and sink in the moonlight, and five hours later he was pulled out of the sea by a helicopter.

You gotta write a song about that, haven't you? I'd like to dedicate this to him and... for anyone who's recently lost someone. Diana's boys, maybe, huh?

Sporliste[rediger | rediger kilde]

CD 1[rediger | rediger kilde]

  1. «Seasons End»
  2. «Alone Again in the Lap of Luxury»
  3. «Hard as Love»
  4. «Eighty Days»
  5. «Kayleigh»
  6. «Lavender»
  7. «Afraid of Sunlight»
  8. «Man of 1000 Faces»
  9. «Estonia»
  10. «Easter»

CD 2[rediger | rediger kilde]

  1. «This Town»/«The Rakes Progress»
  2. «100 Nights»
  3. «Slainte Mhath»
  4. «King»
  5. «This Strange Engine»
  6. «The Great Escape»
  7. «Falling from the Moon»
  8. «Garden Party»

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]