Ragnarok (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ragnarok
Generell informasjon
Sjanger
Prod.landNorge, Danmark
Sesonger2
Episoder12 (liste)
SpråkNorsk
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Adam Price
Prod.leder
  • Adam Price
  • Meta Louise Foldager Sørensen
ProdusentStine Meldgaard Madsen
ManusAdam Price
RegiMogens Hagedorn
TittelmusikkHalfdan E
MusikkHalfdan E
Sending
TV-kanalNetflix
Teknisk informasjon
LydformatDolby Atmos
Eksterne lenker
IMDb

Ragnarok er en norsk fantasy-dramaserie som er basert på Norrøn mytologi.[3] Den finner sted i den fiktive byen Edda i HordalandVestlandet,[4] som er plaget av klimaendringer og industriforurensningen forårsaket av fabrikkene som eies av den lokale familien Jutul. Jutulene er faktisk fire jetter som utgir seg for å være en familie.[4]

Hovedrollene spilles av David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø. Den hadde premiere på Netflix den 31. januar 2020 og en andre sesong ble sendes den 27. mai 2021. November 2021 ble det bekreftet at det skal bli en tredje og siste sesong.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en norsk bygd fordervet av forurensning og skremt av isbreer som smelter, føles dommedag fryktelig nær. Det må en legende til for å overvinne et gammelt onde.

Roller[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Biroller[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

Ragnarok er regissert og skrevet av Adam Price.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Sendt av 31. januar 2020 (2020-01-31)

Nr. Episode Oversikt
1 Ny gutt Den usikre tenåringen Magne kommer tilbake til familiens hjemsted og oppdager at han har merkelige nye krefter. Den naturskjønne bygda skjuler mørke hemmeligheter.
2 541 meter Magne og klassekameratene hans prøver å samle seg etter et tragisk tap, og politiet virker ikke interresert i å avdekke sannheten. Gry kommer over Vidar uten maske.
3 Jutulheim Innbruddet bekrefter Magnes mistanker: Han må ta saken i egne hender. Familien Jutul setter tenåringen på prøve etter å ha nøstet opp løse tråder.
4 Ginnungagap Jakten på svar bringer Magne tilbake til en mytisk kvinne - og et betydningsfullt fjell. Turid konfronterer Ran, og de tidligere bestevenne Gry og Saxa blir hissige.
5 Atomnummer 48 Fjor holder Vidar tilbake, og Magne påtar seg skylden og prøver en ny taktikk. Det kryr av trusler, og den største er det eksplosive funnet Isolde etterlot seg.
6 Ja, vi elsker dette landet Magne far et nytt sjokk mens han forsøker å avdekke sannheten. Det er ut til at alt håp er ute, men har familien Jutul undervurdert motstanderen og det godes kraft?

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Sendt av 27. mai 2021 (2021-05-27)

Nr. Episode Oversikt
1 Brothers in Arms En kamp ender med et brak - og et illevarslende løfte om vold. Etter et besøk i en annen verden jakter Magne på allierte, men Vidar samler troppene.
2 Hva skjedde med den snille, gamle damen? Sannheten gjør vondt, og kampen om hjerter og intellekt beygnner. Vidar prøver å manipulere Magne, Iman kjenner på kreftene sine, og Laurits oppdager den mørke siden.
3 Power to the People Edda gjør opprør. Magne konfronterer Ran, og Laurits beviser en påstand. Mens demonstrasjonene tiltar, reiser en konge seg igjen, og en mester i manipulasjon blir lurt.
4 Gud er Gud, om alle mann var døde. En patriark dør, og et besynderlig nytt vesen blir født. magne prøver å forandre seg, Laurits reiser, og Fjor staker ut en ny kurs. Saxa og Iman tar ansvar.
5 Kjenn deg selv I en dramatisk vending avviser magne styrkens kraft, Fjor griper makten, og en sirkel lukkes. Laurits får vite sannheten, og Iman gjør tilnærmelser til Ran.
6 All You Need Is Love Desperasjon får Magne og gjengen hans til å begi seg ut på et farlig oppdrag. Familien Jutul står overfor en uventet fiende, og en mektig, eldgammel kraft våkner til liv.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Best Superhero Shows on Netflix Right Now». Collider. 17. juli 2021. 
  2. ^ «Netflix's best new superhero show will change the way you think about Marvel». 
  3. ^ Thorvik, Hannah Bull (28. januar 2020). «Like dårlig som det høres ut». Dagbladet (norsk). Besøkt 3. februar 2020. 
  4. ^ a b Nilsen, Morten Ståle. «Ragnarok: Norrønt nonsens». VG (norsk). Besøkt 3. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]