Liste over operaer av Antonio Vivaldi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Antonio Vivaldi

Dette er en komplett liste over operaene til Antonio Vivaldi (1678–1741).

Vivaldi hevdet selv å ha komponert 94 operaer; for 49 av disse er han sikkert identifisert som opphavsmann. Videre er 22 av disse igjen bevart i autografe partitur, 16 er helt i Vivaldis håndskrift. De fleste oppbevares i nasjonalbibliotket i Torino,[1] sammen med omtrent 450 manuskript av Vivaldis verk i omtrent alle av hans tids musikkformer.

Praksisen med å omarbeide verk under forskjellige titler og skape pastisjer har forvirret musikkvitere.

Alle verkene til Vivaldi regnes som dramma per musica, som var hans egen samtids betegnelse på det som senere fikk navnet opera seria.

Tegnforklaring :
musikken er helt tapt
musikken er bevart, i det minste delvis
RV Tittel Libretto Premieredato Sted, teater Merknader
729 Ottone in villa Domenico Lalli Mai 1713 Vicenza, Teatro di Piazza  
727 Orlando finto pazzo Grazio Braccioli November 1714 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
724 Nerone fatto Cesare Matteo Noris Karnevalet 1715 Venezia, Teatro Sant’Angelo pasticcio (Francesco Gasparini, Giuseppe Maria Orlandini, Carlo Francesco Pollarolo, Vivaldi)
706 La costanza trionfante degl'amori e de gl'odii Antonio Marchi Karnevalet 1716 Venezia, Teatro San Moisè omarbeidet som Artabano, re dei Parti (RV 701) i 1718, så som Doriclea (RV 708) i 1732
700 Arsilda, regina di Ponto Domenico Lalli 27. eller 28. oktober 1716 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
719 L'incoronazione di Dario Adriano Morselli 23. januar 1717 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
737 Tieteberga Antonio Maria Lucchini 16. oktober 1717 Venezia, Teatro San Moisè  
Anh 58 Il vinto trionfante del vincitore Antonio Marchi Høsten 1717 Venezia, Teatro Sant’Angelo pasticcio, trolig med noe musikk av Vivaldi
701 Artabano, re dei Parti Antonio Marchi Karnevalet 1718 Venezia, Teatro San Moisè omarbeidelse av La costanza trionfante (RV 706)
699 Armida al campo d'Egitto Giovanni Palazzi Karnevalet 1718 Venezia, Teatro San Moisè. Flere fremførelser i Venezia den 26. desember 1730 og 12. februar 1738.[2] omarbeidet som Gl’inganni per vendetta (RV 720) i 1720
732 Scanderbeg Antonio Salvi 22. juni 1718 Firenze, Teatro della Pergola Basert på Skanderbegs liv
736 Teuzzone Apostolo Zeno 28. desember 1718 Mantova, Teatro Arciducale  
738 Tito Manlio Matteo Noris Karnevalet 1719 Mantova, Teatro Arciducale  
778 Tito Manlio Matteo Noris Karnevalet 1720 Roma, Teatro della Pace pasticcio. Akt III bare av Vivaldi.
704 La Candace, o siano Li veri amici Francesco Silvani og Domenico Lalli Karnevalet 1720 Mantova, Teatro Arciducale  
720 Gl’inganni per vendetta Giovanni Palazzi eller Domenico Lalli 1720 Vicenza, Teatro delle Grazie[3][4] omarbeidelse av Armida al campo d’Egitto (RV 699)
739 La verità in cimento Giovanni Palazzi 26. oktober (?) 1720 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
715 Filippo re di Macedonia Domenico Lalli 27. desember 1720 Venezia, Teatro Sant’Angelo pasticcio
734 La Silvia Enrico Bissari 28. august 1721 Milano, Reggio Ducale  
710 Ercole su'l Termodonte Giacomo Francesco Bussani Januar 1723 Roma, Teatro Capranica
717 Giustino Nicolò Beregan / Pietro Pariati Karnevalet 1724 Roma, Teatro Capranica  
740 La virtù trionfante dell’amore, e dell’odio, overo Il Tigrane Francesco Silvani Karnevalet 1724 Roma, Teatro Capranica pasticcio (kun akt II av Vivaldi)
721 L’inganno trionfante in amore Matteo Noris Høsten 1725 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
707 Cunegonda Agostino Piovene 29. januar 1726 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
712 La fede tradita e vendicata Francesco Silvani 16. februar 1726 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
Anh 55 La tirannia castigata Francesco Silvani Karnevalet 1726 Praha, Sporck teater  
709 Dorilla in Tempe Antonio Maria Lucchini 9. november 1726 Venezia, Teatro Sant’Angelo pasticcio
722 Ipermestra Antonio Salvi 25. januar 1727 Firenze, Teatro della Pergola  
711 Farnace Antonio Maria Lucchini 10. februar 1727 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
735 Siroe, re di Persia Metastasio Kristi himmelfart 1727 Reggio Emilia, Teatro Pubblico  
728 Orlando furioso Grazio Braccioli Hausten 1727 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
730 Rosilena ed Oronta Giovanni Palazzi Karnevalet 1728 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
702 L'Atenaide Apostolo Zeno 29. desember 1728 Florence, Teatro della Pergola, 29. desember 1728  
697 Argippo Domenico Lalli Høsten 1730 Praha, Sporck teater Sju arier ble oppdaget i Regensburg av Ondrej Macek
696 Alvilda regina de' Goti Giulio Cesare Corradi Våren 1731 Praha, Sporck teater bare noen arier av Vivaldi, trolig fra andre operaer
733 Semiramide Francesco Silvani og Domenico Lalli Karnevalet 1731 Mantova, Teatro Arciducale  
714 La fida ninfa Francesco Scipione Karnevalet 1732 Verona, Teatro Filarmonico  
708 Doriclea Antonio Marchi 1732 Praha, Sporck teater omarbeidelse av La costanza trionfante (RV 706)
723 Motezuma Girolamo Alvise Giusti 14. november 1733 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
725 L'Olimpiade Metastasio 17. februar 1734 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
695 L’Adelaide Antonio Salvi Karnevalet 1735 Verona, Teatro Filarmonico  
703 Il Tamerlano (Il Bajazet) Agostino Piovene Karnevalet 1735 Verona, Teatro Filarmonico pasticcio
718 Griselda Apostolo Zeno / Carlo Goldoni 18. mai 1735 Venezia, Teatro San Samuele, 18. mai 1735  
698 Aristide Carlo Goldoni Hausten 1735 Venezia, Teatro San Samuele  
716 Ginevra principessa di Scozia Antonio Salvi 17. januar 1736 Firenze, Teatro della Pergola  
705 Catone in Utica Metastasio 26. mai 1737 Verona, Teatro Filarmonico  
726 L'oracolo in Messenia Apostolo Zeno 30. desember 1737 Venezia, Teatro Sant’Angelo  
777 Il giorno felice ? 1737 Venezia  
731 Rosmira (Rosmira fedele) Silvio Stampiglia 27. januar 1738 Venezia, Teatro Sant’Angelo pasticcio arrangert av Vivaldi av musikk av Hasse, Pergolèse, Händel, etc.)
713 Feraspe Francesco Silvani 1739 Venezia, Teatro Sant’Angelo  

Referanser[rediger | rediger kilde]