Liste over danske øyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Øy Areal i km² Folketall (1965)[1] Folketall (2009)[2] Kommune Region Viktige steder
Agersø 7 3&502&317&317 3&502&221&221 Slagelse Sjælland
Agerø 3,7 3&501&67&67 3&501&35&35 Morsø Nordjylland
Albuen 7,206 3&501&13&13 2&0&0 Lolland Sjælland
Alrø 7,6 3&502&214&214 3&502&156&156 Odder Midtjylland
Als 321 3&504&48676&48 676 3&504&51892&51 892 Sønderborg Syddanmark Augustenborg, Sønderborg
Amager 95 3&505&177818&177 818 3&505&169157&169 157 København
Tårnby
Dragør
Hovedstaden Dragør, Tårnby, deler av København
Anholt 23 3&502&237&237 3&502&167&167 Norddjurs Midtjylland
Askø 2,8 3&502&127&127 3&501&46&46 Lolland Sjælland
Avernakø 5,9 3&502&221&221 3&502&111&111 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Barneholm 0,085 3&500&2&2 2&0&0 Lolland Sjælland
Barsø 2,5 3&501&51&51 3&501&24&24 Aabenraa Syddanmark
Birkholm 0,9 3&501&47&47 3&501&10&10 Ærø Syddanmark
Bjørnø 1,5 3&501&49&49 3&501&32&32 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Bogø 13 3&502&965&965 3&503&1112&1 112 Vordingborg Sjælland
Bornholm 588 3&504&48620&48 620 3&504&42563&42 563 Bornholm Hovedstaden Rønne
Brandsø 2,039 3&500&7&7 2&0&0 Assens Syddanmark
Bågø 6,3 3&502&113&113 3&501&37&37 Assens Syddanmark
Christiansø 0,22 3&501&76&76 (96)[3]
Drejø 4,3 3&502&200&200 3&501&69&69 Svendborg Syddanmark
Egholm (Limfjorden) 6 3&501&78&78 3&501&52&52 Aalborg Nordjylland
Egholm (Agersø) 0,939 3&500&4&4 2&0&0 Slagelse Sjælland
Ejlinge 0,164 3&500&2&2 2&0&0 Nordfyn Syddanmark
Endelave 13 3&502&317&317 3&502&168&168 Horsens Midtjylland
Enehøje 0,93 3&501&13&13 2&0&0 Lolland Sjælland
Enø 3,4 3&501&65&65 3&502&281&281 Næstved Sjælland
Eskilsø 1,39 3&500&5&5 3&500&2&2 Frederikssund Hovedstaden
Falster 514 3&504&45906&45 906 3&504&43530&43 530 Guldborgsund Sjælland Gedser, Nykøbing Falster
Fanø 56 3&503&2750&2 750 3&503&3207&3 207 Fanø Syddanmark Nordby
Farø 0,93 3&501&13&13 3&500&5&5 Vordingborg Sjælland
Fejø 16 3&502&974&974 3&502&574&574 Lolland Sjælland
Femø 11,38 3&502&451&451 3&502&147&147 Lolland Sjælland
Frederiksø 0,04 3&501&48&48 (96)[3]
Fur 22 3&503&1458&1 458 3&502&865&865 Skive Midtjylland
Fyn 2976 3&505&389404&389 404 3&505&453700&453 700 Assens
Faaborg-Midtfyn
Kerteminde
Middelfart
Nordfyn
Nyborg
Odense
Svendborg
Syddanmark Fåborg, Middelfart, Nyborg, Odense, Svendborg
Fænø 4 3&501&17&17 3&500&2&2 Middelfart Syddanmark
Gavnø 5,75 3&501&52&52 3&501&40&40 Næstved Sjælland
Glænø 5,59 3&501&64&64 3&501&63&63 Slagelse Sjælland
Halmø 0,553 3&500&1&1 2&0&0 Langeland Syddanmark
Hesselø 0,7 3&500&2&2 2&0&0 Halsnæs Hovedstaden
Hirsholm 0,1 3&501&27&27 3&500&4&4 Frederikshavn Nordjylland
Hjarnø 3,21 3&502&158&158 3&502&107&107 Hedensted Midtjylland
Hjelm 0,62 3&500&6&6 2&0&0 Syddjurs Midtjylland
Hjelmshoved 3&500&3&3 2&0&0 Svendborg Syddanmark
Hjortø 0,9 3&501&29&29 3&501&13&13 Svendborg Syddanmark
Hyllekrog 0,791 3&500&4&4 2&0&0 Lolland Sjælland
Illumø 0,9 3&500&6&6 2&0&0 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Jegindø 7,96 3&502&667&667 3&502&500&500 Struer Midtjylland
Kalvø 0,18 3&501&26&26 3&500&7&7 Aabenraa Syddanmark
Langeland 284 3&504&17745&17 745 3&504&13340&13 340 Langeland Syddanmark Rudkøbing
Langø 1,27 3&500&7&7 3&500&3&3 Vordingborg Sjælland
Lilleø 0,86 3&501&29&29 3&500&5&5 Lolland Sjælland
Lindholm (Stege Bugt) 0,05 3&501&13&13 2&0&0 Vordingborg Sjælland
Lindholm (Smålandsfarvandet) 0,097 3&500&1&1 2&0&0 Lolland Sjælland
Livø 3,2 3&501&92&92 3&500&9&9 Vesthimmerland Nordjylland
Lolland 1243 3&504&81760&81 760 3&504&66655&66 655 Lolland
Guldborgsund
Sjælland Maribo, Nakskov, Rødby
Lyø 6,2 3&502&237&237 3&502&109&109 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Læsø 116 3&503&2851&2 851 3&503&1993&1 993 Læsø Nordjylland Byrum
Mandø 8 3&502&151&151 3&501&44&44 Esbjerg Syddanmark
Masnedø 1,68 3&502&214&214 3&502&135&135 Vordingborg Sjælland
Mors 368 3&504&25739&25 739 3&504&22098&22 098 Morsø Nordjylland Nykøbing Mors
Møn 218 3&504&12318&12 318 3&504&10074&10 074 Vordingborg Sjælland
Nekselø 2,2 3&501&39&39 3&501&21&21 Kalundborg Sjælland
Nyord 4,99 3&502&123&123 3&501&41&41 Vordingborg Sjælland
Store Okseø 0,075 3&500&7&7 3&500&3&3 Aabenraa Syddanmark
Omø 4,52 3&502&241&241 3&502&169&169 Slagelse Sjælland
Orø 14 3&502&695&695 3&502&906&906 Holbæk Sjælland
Romsø 1,09 3&501&15&15 2&0&0 Kerteminde Syddanmark
Rømø 129 3&502&812&812 3&502&715&715 Tønder Syddanmark Lakolk, Kirkeby, Havneby
Saltholm 16 3&501&13&13 3&500&5&5 Tårnby Hovedstaden
Samsø 114 3&503&5852&5 852 3&503&4003&4 003 Samsø Midtjylland Tranebjerg
Sejerø 12,36 3&502&620&620 3&502&373&373 Kalundborg Sjælland Sejerby
Siø 1,3 3&501&28&28 3&501&17&17 Langeland Syddanmark
Sjælland 7031 3&506&1855500&1 855 500 3&506&2147281&2 147 281 Hovedstaden
Sjælland
Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, København, Korsør, Nykøbing Sjælland, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse
Skalø 1,06 3&501&22&22 3&501&11&11 Lolland Sjælland
Skarø 1,97 3&501&71&71 3&501&39&39 Svendborg Syddanmark
Slotsholmen 0,21 3&501&81&81 3&501&19&19 København Hovedstaden
Slotø 0,2 3&500&2&2 2&0&0 Lolland Sjælland
Sprogø 1,54 3&500&8&8 2&0&0 Slagelse Sjælland
Strynø 4,88 3&502&359&359 3&502&206&206 Langeland Syddanmark
Strynø Kalv 0,458 3&501&11&11 2&0&0 Langeland Syddanmark
Store Svelmø 0,27 3&500&1&1 2&0&0 Faaborg-Midtfyn Syddanmark
Thurø 7,5 3&503&1923&1 923 3&503&3742&3 742 Svendborg Syddanmark
Tornø 0,5 3&500&4&4 3&500&4&4 Kerteminde Syddanmark
Torø (siden 1990-årene ikke lenger en øy) 0,46 3&501&13&13 2&0&0 Assens Syddanmark
Trekroner 0,02 2&0&0 3&500&1&1 København Hovedstaden
Tunø 3,52 3&502&153&153 3&502&118&118 Odder Midtjylland
Tærø 1,75 3&501&11&11 3&500&1&1 Vordingborg Sjælland
Tåsinge 70 3&503&4956&4 956 3&503&6217&6 217 Svendborg Syddanmark
Vejlø 0,37 3&500&5&5 2&0&0 Lolland Sjælland
Vejrø 1,6 3&500&6&6 2&0&0 Lolland Sjælland
Vendsyssel-Thy (Nørrejyske Ø) 4685 3&505&286401&286 401 3&505&289849&289 849 Aalborg
Brønderslev
Frederikshavn
Hjørring
Jammerbugt
Thisted
Nordjylland Hjørring, Frederikshavn, Skagen, Brønderslev, Sæby, Hirtshals, Løkken, Brovst, Thisted, Hanstholm
Venø 6,5 3&502&149&149 3&502&199&199 Struer Midtjylland
Vigelsø 1,337 3&500&6&6 2&0&0 Nordfyn Syddanmark
Vorsø 0,62 3&500&6&6 2&0&0 Horsens Midtjylland
Æbelø 2,09 3&500&4&4 2&0&0 Nordfyn Syddanmark
Ærø 88 3&503&9656&9 656 3&503&6698&6 698 Ærø Syddanmark Marstal, Søby, Ærøskøbing
Årø 5,5 3&502&259&259 3&502&176&176 Haderslev Syddanmark

Ubebodde øyer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Vadehavsøyene, Færøyene, Grønland, Liste over øystater, Sammenslutningen af Danske Småøer

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Danmarks Statistik: Statistisk Årbog 1973, s. 7, Tabell 6: Folketallet for landsdele og beboede øer 1965 og 1970
  2. ^ www.statistikbanken.dk (Folketal pr. 1. januar efter øer)
  3. ^ a b Christiansø og Frederiksø er de to eneste bebodde øyene i Ertholmene, som i 2009 hadde et folketall på 96. Tidligere ble det ført statistikk for enkeltøyene.