Knut Erik Jensen (1981)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen omhandler pianisten. For filmregissøren, se Knut Erik Jensen
Knut Erik Jensen
Født6. mars 1981Rediger på Wikidata (43 år)
BeskjeftigelseMusiker, pianist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Knut Erik Jensen (også kjent som Atmasukha Ananda) (født 6. mars 1981Hell) er en norsk pianist som særlig har tolket Aleksandr Skrjabin og Edvard Grieg. Jensen vokste opp i Selbu, og er per 2011 bosatt i Palm Springs i California, USA.

I oppveksten spilte han saksofon i sju år, og i 1999 ble Jensen norgesmester i solotrekkspill. Han er utdannet i klaver og trekkspill ved Heimdal videregående skole (under bl.a. Per Olaf Green) og studerte klassisk piano ved Musikkonservatoriet i Trondheim (under blant andre Mona Spigseth og Jørgen Larsen). Her avla han også sin mastergrad i russisk musikk, hvor han som avsluttende eksamenskonsert framførte Skrjabins klaverkonsert i fiss-moll med Trondheim Symfoniorkester. I denne perioden tok han også undervisning hos Håvard Gimse.

I studieårene turnerte Jensen med fiolinisten Bjarne Fiskum og cellisten Anne Lise Fagerli i en oppsetning av russisk kammermusikk. Han har også turnert med klezmer-orkesteret Kilombo, vært studiomusiker og arrangert musikk for trekkspillensembler.

Julaften 2005 framførte han «Geistliches Wiegenlied» av Brahms med mezzosopranen Randi Stene i en NRK1-sending fra Nidarosdomen.[1] I 2007 turnerte han i USA og Canada med en soloforestilling om Edvard Griegs liv og musikk. To år senere oppførte Jensen forestillingen Nordic Elegance 35 ganger i USA. Han har også spilt Griegs klaverkonsert i a-moll med flere orkestre, og opptrådt med blant andre Janne Berglund.[2]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Jensen har spilt på album med Kilombo og svartmetall-bandet Perished.[3]

Solo[rediger | rediger kilde]

  • Edvard Grieg Anniversary Collection, klaveralbum, 2007

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK: programoversikt, Stemningsfylt fra Nidarosdomen
  2. ^ «biography» (knuterikjensen.com), «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. februar 2009. Besøkt 3. mai 2011. 
  3. ^ «Perished», Encyclopaedia Metallum: the Metal Archives (2002–), http://www.metal-archives.com/bands/Perished/7375

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]