Caritas Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Caritas Norge
Org.formStiftelse
Org.nummer971436514
Stiftet1964
LandNorge
HovedkontorOslo
OpprinnelseDen katolske kirke i Norge
VirkeområdeNorge og internasjonalt
MedlemskapRORG-samarbeidet (ukjent2021)[1]
Nettstedcaritas.no (no)

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon med utspring fra den katolske kirken i Norge og driver nødhjelpsarbeid og langsiktig bistandsarbeid i Asia, Afrika og Latin-Amerika – og integreringsarbeid i Norge.

Organisering og virksomhet[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen ble etablert i 1952 under navnet Norsk katolsk flyktninghjelp. Organisasjonen startet sine første internasjonale hjelpeprosjekter i 1956, og driver også med nødhjelp og langsiktig landbruksstøtte til mennesker i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse, først under Oslo katolske bispedømme, deretter under Norsk katolsk bisperåd, som omfatter Oslo katolske bispedømme, Tromsø stift og Trondheim stift.

Caritas Norge samarbeider internasjonalt gjennom partnerskap med et nettverk av nasjonale Caritas-organisasjoner i Caritas Internationalis og Caritas Europa.

Caritas driver ressurssentre i flere norske byer.[2] I 2017 startet Caritas Norge også et au pair-senter i Oslo, og samlinger for au pairer i de største norske byene.[3] Virksomheten rettet mot au pairer ble startet på oppdrag fra Utdanningdirektoratet (UDI). I mars 2023 vedtok imidlertid norske myndigheter å avvikle au pair-ordningen i Norge.[4]

Organisasjonen utgir magasinet CaritasINFO.  

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.rorg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Migrason og integrering». Caritas Norge. Besøkt 14. februar 2020. 
  3. ^ «Au pair-senter». Caritas. Caritas Norge. 1. august 2017. Arkivert fra originalen 3. august 2018. Besøkt 3. februar 2024. «På vårt senter arrangerer vi månedlig informasjonsmøter for au pairer og vertsfamilier. På disse møtene blir du kjent med au pair ordningen og au pair-senteret. I tillegg har vi ukentlige sosiale aktiviteter for au pairer i Oslo, og månedlig i andre byer: Bergen, Stavanger, Trondheim og Drammen. Disse samlingene skal være en møteplass for au pairer i og bidrar til å skape et sosialt nettverk. (---) Caritas au pair-senter holder til samme sted som Caritas ressurssenter for migranter. Au pairer kan benytte seg av alle tilbudene som senteret har, som helserådgivning, juridisk rådgivning, internett og lignende.» 
  4. ^ «Au pair-ordningen legges ned: – Vestkantslaveriet avvikles». www.vg.no. 29. mars 2023. Besøkt 3. februar 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]