Brukerdiskusjon:PkHoldal

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Hei PkHoldal, takk for dine bidrag og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Se nn.wikipedia for Wikipedia på nynorsk. Her er noen lenker du kan få bruk for:
Hjelp
Samleside for hjelpsidene
Stilmanualen
Stilmanualen for utformingen av Wikipedia-artikler
Dugnad / Månedens konkurranse
Sider for inspirasjon til samarbeid.
Fem søyler
Wikipedias offisielle regler og retningslinjer er basert på fem søyler, og innholdet skal oppfylle kravene om nøytralt ståsted, verifiserbarhet og ingen original forskning.
Torget
Torget er forumet for spørsmål, hjelp og prosjektrelatert prat (skriv nytt innlegg)

Sentrale wikipediaprinsipper: Opphavsrett, objektivitet, konsensus, wikikette og hva Wikipedia ikke er
Andre lenker som kan være nyttige: Navnekonvensjoner, oppsettsveiledning og bildeveiledning

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. Du kan eventuelt begynne å kladde på personlig kladd. Og still gjerne spørsmål på nybegynnerforumet om du lurer på noe.



Hello, and welcome to the Norwegian (bokmål and riksmål) Wikipedia! Your contributions are appreciated. If you do not understand, or cannot write Norwegian, you can inquire for further information in your native language at the embassy.

Mvh Geanixx 23. okt 2010 kl. 09:42 (CEST)

Bærekraftig industriutvikling[rediger kilde]

Klimaendringene blir stadig negativt påvirket av at det slippes ut stadig mer CO2. Vi i Green Islands er opptatt av å konstruere en industriutvikling med mer forbruk av CO2 enn det som produseres. Hvordan kan dette gjøres?

Vi har 2 løsninger; - vi fanger CO2 for langtidslagring eller vi fanger CO2 og bruker dette i industriprosessen. Samtidig prøver vi å produsere oksygen. Hva mener du?

Hva WP IKKE er[rediger kilde]

Jeg tror nok du bør lese deg opp på hva WP er og ikke minst ikke er. Hold blogging og fjesbokinnslag der de hører hjemme, og sats heller på å få skikkelig dokumentasjon for merittene i artikkelen du har laget om deg selv. Den ligger på kanten av hva som er leksikalt. Mange har gjort mye bra som aldri kommer inn på WP, fordi nøytrale kilder ikke lar seg spore opp. --Bjørn som tegner (diskusjon) 3. mar 2012 kl. 14:26 (CET)

InfoArena[rediger kilde]

InfoArena er en formelt arrangement som har vært sentralt i dialogen mellom Sellafield (Sellafield Ltd[1] og Nuclear Decommissioning Authority [2]) og norske frivillige organisasjoner Lofoten mot Sellafield [3] og Bellona [4].

En rekke konferanser har vært avholdt i Storbritannia og Norge og en som blir arrangert i Brüssel i 2010. Den første felles konferansen ble holdt i West Cumbria april 2003.

På konferansene har Sellafield Ltd. rapporterer fremgang på atomanlegget og aktiviteter som er av interesse for nordiske interessenter. Informasjon er fritt utveksles med spørsmål og meninger som vurderes nøye og respektfullt.

De to målene for konferansen er

1. Opprett og tilby en arean hvor meningsfull diskusjon finner sted og

2. Aktiver en bedre forståelse for alle de følgende:

- Atomanlegget og aktivitetene

- De risikoer og farer som er tilstede

- Bekymringene og interessene til alle parter

- Utfordringer og nye spørsmål

- Planene for atomanlegget

- Progressjon som blir gjort

Utgangspunktet i dialogen var fokus var på atomvæske-utslipp direkte til Irskesjøen. Mer nylig har det vært fokus på farer forbundet med lagring av høyradioaktiv væske (HAL) på anlegget, og produksjonen av HAL i Magnox og Thorp (termisk oksid) reprosesseringsanlegg.

Alle unntatt en av konferansene har vært ledet av biskop Tor Berger Jørgensen. Deltakere i dialog gjennom årene har inkludert:

- Norske Ministrene

- Britiske regjeringen representanter, for eksempel britiske ambassadører i Norge

- Norske regjeringsrepresentanter, inkludert den norske ambassadøren i Storbritannia

- Norske politikere

- Britiske politikere

- Nordisk Råds representanter

- Representanter fra lokalsamfunnet i West Cumbria (Sellafield)

- Representanter fra det norske samfunn

- Representanter fra fiskeriorganisasjoner, inkludert Island

Begge regjeringer har uttrykt sin støtte og fremmet betydningen av konferansene og dialogen mellom de to landene.

Alle deltakere på konferansene er velkomne, og oppfordret til å snakke, men å gjøre det på en måte som viser respekt til møteledelsen og andre deltakere.

Hver InfoArena er avsluttet med en felles erklæring som er utarbeidet av arrangementskomiteen (Bellona, ​​Lofoten mot Sellafield, Sellafield Ltd og Nuclear Decommissioning Authority) og deretter foreslått til deltakerne for deres tilslutning.

De siste InfoArena fant sted i London på Utenriksdepartementet i november 2014 og i Lofoten juni 2016.

Arrangementskomiteen har vært:

Nils Bøhmer, Bellona Robbie Huston, Nuclear Decommissioning Authority Rex Strong, Sellafield Ltd Per-Kaare Holdal, Lofoten mot Sellafield