Brukerdiskusjon:Helsepsy.uio.3

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen[rediger kilde]

Hei, Helsepsy.uio.3, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

KEN 19. sep 2008 kl. 09:58 (CEST)

Artikkeloppretting[rediger kilde]

Hei, og takk for dine bidrag. Du kan se våre standarder og retningslinjer for formatering i Wikipedia:Stilmanual på hvordan artikler skal formateres. Se gjerne tilsvarende artikler som du ønsker å opprette hvordan det gjøres. Alle artikler begynner f.eks med: Artikkelnavn er navnet på på artikler (først artikkelnavnet i uthevet skrift, så hva emnet handler om). KEN 22. sep 2008 kl. 15:31 (CEST)

Takk for en interessant artikkel om tilbakefall. Når man oppretter en artikkel, er det lurt å se om det finnes artikkel på andre språk om emnet, særlig når man henviser til navnet i artikkelen. Her var det enkelt for meg å hjelpe deg, se hvordan jeg har lagt det inn. Noe av wikipedias styrke er muligheten til å se hva man har skrevet om emnet på andre språk. Her ser det ut til at vår artikkel kommer svært bra ut. Mvh Harald Haugland 22. sep 2008 kl. 15:41 (CEST)

Anførselstegn[rediger kilde]

Hei, vi bruker ikke anførselstegn " " på Wikipedia, men klammer « », de finner dere helt til høyre på knapperaden over. Pass også på mellomrom før og etter kapittelinndeling, et mellomrom før, ingen etter. Mvh KEN 23. sep 2008 kl. 12:19 (CEST)

Listing[rediger kilde]

Hei igjen, et lite tips, i lister så setter man en * foran (helt i begynnelsen), som feks i opplisting av eksterne lenker. Er det en nummerert liste man ønsker bruker man #. Ved å bruke disse slipper man å ha mellomrom mellom setningene som listes, eller linjeskift-formatering for å få nytt linjeskift. Se eks: Tilbakefall, hvor jeg har listet eksemplene og referansene (vi kaller referanser for referanser, mens eksterne lenker må være en lenke til et eller annet). KEN 23. sep 2008 kl. 16:00 (CEST)

Artikler som studentoppgave[rediger kilde]

Hei, hvis dere skal bruke mye tid på å lage wikipedia-artikler som del av et studieprosjekt, så vil jeg anbefale at dere setter av tid til opplæring, og inviterer en erfaren wikipedia-skriver til å gi dere et 2-3 timers kurs.

Det finnes mange i og rundt Blindern/Oslo som sikkert kan hjelpe dere. Mvh MHaugen 24. sep 2008 kl. 08:49 (CEST)

Svar på spørsmål[rediger kilde]

Dere la inn et spørsmål på siden Diskusjon:Intervensjon, jeg har svart på sprøsmålet der. V85 24. sep 2008 kl. 12:42 (CEST)

Samle det dere skriver[rediger kilde]

På brukersiden deres bør dere lage en oversikt over artiklene dere har bidratt med etter hvert som dere legger dem ut. Det vil hjelpe oss til å holde dem sammen. Harald Haugland 24. sep 2008 kl. 23:38 (CEST)

Forhåndsvisning[rediger kilde]

Hei, og takk for dine bidrag til Wikipedia! Til høyre for lagreknappen har du forhåndsvisningsknappen. Om du vennligst kan bruke den og se over hva endringene dine gjør med artikkelen du arbeider på, istedenfor å lagre hele tiden, så slipper vi så mange oppføringer i historikken, patrollerene slipper å godkjenne så mange endringer, og det vil være mindre sjanse for at andre vil endre på en ny artikkel mens du holder på med den. På forhånd takk! - KEN 28. sep 2008 kl. 10:34 (CEST)

Fra intervensjon til helseintervensjon[rediger kilde]

På diskusjonssiden til artikkelen dere hadde kalt «intervensjon» undret man seg på om den burde flyttes til «helseintervensjon», blant annet for å få interwiki til engelsk «health intervention».

I forbindelse med en slik flytting er det en del lenker som må fikses, noe som gjøres ved å gå til «Lenker hit» i venstremenyen og se hvilke artikler som lenker til artikkelen. Da oppdaget jeg at intervensjon er brukt i flere artikler om blant annet en politiske aktivitet. Det var derfor svært naturlig å heller ha det dere skriver om på helseintervensjon. Jeg har nå ordnet det, inkludert å fikse lenkene i de artiklene dere har som lenket til intervensjon og som nå lenker til helseintervensjon. Jeg har også lagt inn interwiki. Lykke til videre med prosjektet. Harald Haugland 29. sep 2008 kl. 10:15 (CEST)

Referanser[rediger kilde]

Dere burde absolutt prøve å få noen som har erfaring på wp til å lære dere noe om å lage referanser. Det er en kunst hvor man trenger litt innføring. Og husk at om du skriver et diskusjonsinnlegg eller spørsmål, så signerer du med å trykke på knapp nr. 10 fra venstre over redigeringsvinduet. Harald Haugland 29. sep 2008 kl. 13:38 (CEST)

Mestringsresponser er det satt opp referanse til en bok. Men om man skal ha referanse til en bok, må man ha sidetall med, ellers må den som skal finne ut av det, lese hele boka for å finne ut mer. Mvh Harald Haugland 8. okt 2008 kl. 13:54 (CEST)

Felleskonto[rediger kilde]

I løpet av en ukes tid må det opprettes selvstendige brukere, deretter vil denne felleskontoen blokkeres. Vi ønsker ikke felleskontoer fordi det skaper vanskeligheter i dialogen med brukere. Når vi gir beskjed om noe som er galt så vil en felleskonto gjøre at vi ikke kommer i dialog med riktig bruker. Jeg vil også anbefale dere at dere bruker litt tid på Wikipedia:Skole og universitetsprosjekt, og setter opp en side for å beskrive prosjektet deres. Det gjør det lettere for andre å hjelpe dere. Om nødvendig kan jeg kontaktes via e-post fra venstremargen når dere er på min brukerside, eventuelt via Spesial:E-post/Jeblad. — Jeblad 29. sep 2008 kl. 13:51 (CEST)

Etter avtale så kan dette stå inntil videre, vi er uansett veldig opptatt av at brukere skal ha unike kontoer! ;) — Jeblad 30. sep 2008 kl. 15:03 (CEST)

Jeg er skeptisk til dette. Skaper ikke dette problemer med skribentens ansvar for det som blir skrevet, lisensieringen av teksten, og Wikipedias retningslinjer generelt? Jeg kan heller ikke forstå hvorfor det skulle være noe problem for bidragsyterne å opprette individuelle brukerkontoer, og hvis det ikke er et problem, hvorfor det da skulle være ønskelig å bryte reglene? - Soulkeeper 6. okt 2008 kl. 12:59 (CEST)

Flytting[rediger kilde]

Sånn, nå er «nulltoleranse» flytta til Nulltoleranseantagelse. :) Lykke til videre! — Jóna Þórunn 30. sep 2008 kl. 15:01 (CEST)

Fysisk aktivitet[rediger kilde]

I artikkelen Fysisk aktivitet er det et problem at referansene ikke oppgir boktitlene, bare forfatteres etternavn og år. Det er greit som referanse i vitenskapelig skriving, men ikke på wikipedia. Grunnen er vel at i vitenskapelig skriving vil det gjerne være en egen litteraturliste, og da kan referansen være enkel. Her er det jo ingen litteraturliste. Referansene skal heller ikke stå med uthevet skrift. Kan dere fikse det, tro? Harald Haugland 6. okt 2008 kl. 15:28 (CEST)

Mestringsresponser[rediger kilde]

Artikkelen Mestringsresponser burde i det minste bli utvidet med det som står på den engelske artikkelen. Slik den står nå er den svært liten. Harald Haugland 8. okt 2008 kl. 16:52 (CEST)

Forstår hva du mener, men; Artikkelen på engelsk omhandler coping stategies - mestringsstrategier, ikke mestringsresponser (coping responses) og er ikke helt det samme.. i den engelske tar de utg.pkt i teoriene til en person og 4 typer mestringsstrategier han har definert. Strategier blir brukt mer generelt i vår artikkler og involverer flere typer enn de han nevner. Kan derfor ikke utvide med eller oversette den engelske artikkelen, men har i stedet fjernet ordet mestringsstrategi (ettersom det ikke er det begrepet som blir forklart) fra siden for å unngå forvirring! 9. okt 2008
Det beste er godt nok. Eventuelt kan du skrive inn noe om de teoriene i teksten og forklare hva som skiller. Men utvidelsen slik den står nå er et betydelig løft. Og det er helt naturlig at du har fjerner interwiki, som jo fremkom da man søkte på coping response på engelsk wikipedia, og ble redirect til coping strategies. Mvh Harald Haugland 9. okt 2008 kl. 14:16 (CEST)
Jeg er ikke 100% sikker på at strategi ikke bør nevnes. Mestringsresponser er vel alt fra reflekspregede svar på akutte problemer, via ikke-helt-ferdigtenkte-adferdsmønstre (gamle svar på ny jord) til mere overveide - og der kan strategiene legges inn, artikkelen blir mere fullstendig, og mestringsstrategier kan redirectes til allerede ferdig artikkel. Eller er jeg på jordet? Bjørn som tegner 9. okt 2008 kl. 14:28 (CEST)