Zotero

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zotero
Zotero
Utvikler(e)Roy Rosenzweig Center for History and New Media
Utgitt5. Oktober 2006
Nyeste versjon5.0.89 (22. juli 2020)[1]
PlattformIA-32, nettleser, Microsoft Word, LibreOffice, x86_64
OperativsystemMicrosoft Windows, macOS, Linux
Skrevet iJavaScript, PHP, SQLite
LisensGNU Affero General Public License, version 3.0
Nettstedhttps://www.zotero.org

Zotero er et gratis program for å samle inn, sitere og håndtere litteraturreferanser og bibliografier. Zotero ble utviklet som en utvidelse til nettleseren Firefox, men er siden blitt et selvstendig program. Det finnes connectors for Firefox, Chrome, og Safari. Hensikten med utviklingen av programmet er å overflødiggjøre dyre applikasjoner (som ProCite, Reference Manager og EndNote) som opprinnelig ble utviklet før nettet gjorde det lettere å dele å utveksle kryssreferanser og bibliografier.

Hvis Zotero-tillegget er installert i nettleseren, vil det automatisk oppdage om nettsiden inneholder strukturert bibliografisk informasjon, slik at denne kan lagres. Hvis ønsket, kan også en kopi av nettsiden slik den så ut ved besøket lagres. Nettsteder som Amazon.com, Google Scholar, Google Books, og Wikipedia har støtte for strukturert bibliografisk informasjon. Referanser lagret i Zotero kan eksporteres i forskjellige stilmaler og vises som bibliografier i publikasjoner.

Zotero er utviklet av Center for History and New Media ved George Mason University i USA. Navnet på applikasjonen er hentet fra albansk og betyr "å mestre".

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Release 5.0.89». 22. juli 2020. Besøkt 23. juli 2020.