Zoltan, Hound of Dracula

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zoltan, Hound of Dracula
Generell informasjon
SjangerGrøsser / Vampyr
Utgivelsesår1977
Prod.landUSA
Lengde1 t. 30 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegissørAlbert Band
ProdusentPhilip Collins
ManusforfatterFrank Ray Perilli
MusikkAndrew Belling
SjeffotografBruce Logan
KlippHarry Keramidas
Foran kamera
MedvirkendeMichael Pataki
Jose Ferrer
Reggie Nalder
Prod.selskapCrown International Pictures
Premiere8. mai 1977 (Storbritannia)
Juni 1978 (USA)
Eksterne lenker

Zoltan, Hound of Dracula (også kjent under tittelen Dracula's Dog) er en amerikansk vampyr-grøsser fra 1977 regissert av Albert Band. Filmen handler om Draculas hund, Zoltan. Hunden og en av Draculas tjenere sendes til USA for å finne det siste gjenværende medlemmet av Dracula-slekten. Hovedrollene spilles av José Ferrer, Michael Pataki, Arlene Martel og Reggie Nalder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en militærmanøver i Romania avdekker en gruppe soldater familiegraven til grev Dracula. En soldat åpner en av kistene og finner en hund med en trepinne gjennom brystet. Han drar ut trepinnen, men dermed gjenoppliver han vampyrhunden Zoltan, Draculas egen hund. Hunden dreper soldaten og åpner deretter en annen grav i gravkammeret. Denne inneholder liket til Veidt Smit, Zoltans herre og kryptens opprinnelige eier. Zoltan klarer å fjerne trestaken som er satt gjennom Veids hjertet og dermed blir han også brakt tilbake til et en slags liv. Veid ble opprinnelig gjort til Draculas tjener for 300 år siden.

Lojaliteten til Dracula leder Veid og Zoltan ut på en reise til Los Angeles for finne sin nye «mester». Den utvalgte viser seg å være det siste, gjenlevende medlemmet av Dracula-slekten: psykologen Mike Drake. Mike har akkurat dratt på campingtur med kone, barn, og deres to schæferhunder. Schmidt og Zoltan følger etter i en begravelsesbil. Fremme ved det stedet som Drake ferierer begynner Schmidt å stirre på Mikes campingbil mens han sender telepatiske beskjeder til Zoltan. Hunden angriper og suger blodet av Mikes hunder for å skape sin egen hær av vampyrhunder. Etterhvert dukker vampyrjegeren Branco opp for å bekjempe de blodtørstige vampyrhundene og dets utsending. Et siste inferno utspiller seg i en øde hytte der Drake og Branco har søkt tilflukt for de angripende «vampyrhundene».

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Zoltan fikk lite oppmerksomhet i sin samtid. Den har fått relativ hard medfart av filmsider som BBC Movies[1] og The Video Graveyard.[2]

Den ble ikke vist på norsk kino. Det er heller ikke kjent om den ble utgitt på video i Norge.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BBC - Films - review - Zoltan, Hound of Dracula». www.bbc.co.uk. Besøkt 13. juni 2019. 
  2. ^ «The Video Graveyard: Zoltan...Hound Of Dracula». www.thevideograveyard.com. Besøkt 13. juni 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]