Zoltan, Hound of Dracula

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Zoltan, Hound of Dracula
Generell informasjon
Sjanger Grøsser
Nasjonalitet USA USA
Utgitt USA 1978
Frankrike 1981
Norge ?
Lengde 90 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 16 år
Bak kamera
Regissør Albert Band
Manus Frank Ray Perilli
Produsent Philip Collins
Musikk Andrew Belling
Sjeffotograf Bruce Logan
Klipp Harry Keramidas
Foran kamera
Medvirkende Michael Pataki
Jose Ferrer
Reggie Nalder
Filmselskap Crown International Pictures
Eksterne lenker

Zoltan, Hound of Dracula (også kjent under tittelen Dracula's Dog) er en amerikansk skrekkfilm fra 1978 regissert av Albert Band. Hovedrollene spilles av José Ferrer, Michael Pataki, Arlene Martel og Reggie Nalder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en militærmanøver i Romania avdekker en gruppe soldater familiegraven til grev Dracula. En soldat åpner en av kistene, drar ut en trepinne fra brystet på liket – og blir angrepet av en blodsugende hund. Dette er vampyrhunden Zoltan, Draculas egen hund. Dracula passet i samme slengen på å forvandle Zoltans eier, bonden Veidt Schmidt (Reggie Nader) til sin tjener.

Tilbake i nåtid gjenopplives Schmidt av Zoltan, og sammen drar til Los Angeles for finne sin nye «mester». Den utvalgte viser seg å være det siste, gjenlevende medlemmet av Dracula-slekten: psykologen Mike Drake (Michael Pataki). Mike har akkurat dratt på campingtur med kone, barn, og deres to schæferhunder. Schmidt og Zoltan følger etter i en begravelsesbil. Fremme ved det stedet som Drake ferierer begynner Schmidt å stirre på Mikes campingbil mens han sender telepatiske beskjeder til Zoltan. Hunden angriper og suger blodet av Mikes hunder for å skape sin egen hær av vampyrhunder. Etterhvert dukker vampyrjegeren inspektør Branco (Jose Ferrer) opp for å bekjempe de blodtørstige vampyrhundene og dets utsender. Et siste inferno utspiller seg i en øde hytte der Drake og Branco har søkt tilflukt for de angripende «vampyrhundene».

Om filmen[rediger | rediger kilde]

En lavbudsjett-skrekkfilm med klare B-trekk som har fått relativ hard medfart av kritikerne [1][2][3].

Filmen ble utgitt på DVD i Nord-Amerika i 2002 av Anchor Bay [4].

Trivia[rediger | rediger kilde]

Zoltan var tidligere et vanlig navn på større hunder i Europa. Zoltan-navnet er etmylogisk knyttet til, eller stammer fra det arabiske Sultan [5][6].

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]