Zion Bryne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Zion Bryne er en kristen frikirkelig menighetBryne, i Time kommune i Rogaland fylke. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Zion Bryne ble stiftet i 1936 og har et konservativt bibelsyn.

Menigheten har per januar 2020 165 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av døpte medlemmer.[1] Jon Erling Henriksen har vært pastor siden 2006.

Historikk[rediger | rediger kilde]

1 1934 fikk en smed ved navn Ole Aarre et kall til å starte en menighet i Bryne på Jæren. Sammen med familien og venner ble Zion Bryne etablert i 1936, som en pinsemenighet. Menigheten ble offisielt stiftet den 4. august 1937. Fra starten var det 18 medlemmer. De første årene ble det holdt møter i hjemmene eller i leide lokaler.

I 1960 tok menigheten i bruk eget menighetsbygg i ssentrum av Bryne. I 2007 ble menighetsbygget ferdig totalrenovert, etter dugnadsarbeid over 5 år. Høsten 2019 startet menigheten utvidelse av bygget for å tilrettelegge for vekst i antall møtebesøkende samt gi flere muligheter for barne- og ungdomsarbeid

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Menigheten har søndagsgudstjenester kl 11:00 hvor det er søndagsskole for barn og kirkekaffe. Den har også kvinnegrupper (søstermisjon), arbeid for funksjonshemmede, bibelgrupper og eldretreff. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Zion Bryne er engasjert i misjonsarbeid og støtter norsk pinsemisjons arbeid, og har vært utsendermenighet for misjonærer i flere perioder. Menigheten støtter misjonsprosjekter i Kongo, Sør-Sudan, Den sentralafrikanske republikk, Israel, Canada, Ibra Radio og Paraguay.

Motto[rediger | rediger kilde]

Menighetens motto er: Den lokale menighet er verdens beste sted for alle slags mennesker med alle slags behov.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brox, T.F. 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge.
  2. ^ Om oss – www.zionbryne.com Arkivert 12. august 2007 hos Wayback Machine. søkedato: januar 2009

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]