Woughton on the Green

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Woughton on the Green
Woughton on the Green
Boliger langs kanalen, mellom Peartree Bridge Marina og Grand Union Canal
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Milton Keynes
Admin. grevskap:Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap:Buckinghamshire
StatusLandsby (village)
Befolkning? (-)
Woughton on the Green ligger i England
Woughton on the Green
Woughton on the Green
Woughton on the Green (England)
52°01′26″N 0°43′23″VKoordinater: 52°01′26″N 0°43′23″V

Woughton on the Green er en landsby som har blitt innlemmet i nybyen Milton Keynes i det seremonielle grevskapet Buckinghamshire i England. Navnet kommer fra det opprinnelige kirkesognet Woughton, og landsbyen Woughton on the Green var ikke en del av dette sognet. Det verdslige sognet ble delt i april 2012: landsbyen Woughton var den ene halvparten og Woughton on the Green den andre halvparten.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

I Domesday Book (1086) nevnes stedet som Ulchetone, som er angelsaksisk for «Eoacas gård». Allerede løpet av 1100-tallet fikk navnet sin moderne form, Woughton.

Landsbyen var opprinnelig kun kalt for «Woughton», men ved 1750 var den allerede begynt å bli omtalt som «Wofton on the Green». Det er sannsynlig at tillegget ble lagt til for å adskille landsbyen fra andre steder i nærheten med det samme navnet. «On the Green», «på gressmarken», viser til et stort område dekket av gress som lå sentrum av landsbyen; det tradisjonelle «village green», landsbyparken.

Rundt midten av 1800-tallet var Woughton blitt en stor landsby, mest på grunn av jernbanen som passerte gjennom på vei til Wolverton og på grunn av Grand Union-kanalen.

Woughton er i dag en bydel med forstadspreg, men den har beholdt en del av sin selvstendighet som et verdslig sogn som også omfatter andre områder i byen. Sognerådet møtes fortsatt i sognekirken, som er viet til Jomfru Marias opptagelse i himmelen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]