Windows Live

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Windows Live er en samlebetegnelse for en gruppe av tjenester fra Microsoft hvorav noen fortsatt er under utvikling og andre var tjenester som tidligere gikk under MSN-navnet. Windows Live ble lansert i 2006, og representerte da Microsofts forsøk på å konkurrere med hurtigvoksende tilbud fra konkurrenter som Google (med bl.a. Gmail) og andre. Et flertall av tjenestene er tilgjengelig ved hjelp av en nettleser, og de data som trengs for å kjøre dem (med de data som brukeren må gi til tjenesten) er lagret på en ekstern server istedenfor på brukerens egen datamaskin. Denne typen av tjenester eller programvare er tenkt av mange, inkludert Microsoft og Google, som framtiden for databruk ettersom både tjenestene og brukerdata således er tilgjengelig overalt uten at egen programvare er installert.

Tjenester som etterhvert fikk navngivingen Windows Live inkluderer Windows Live Mail, Windows Live Favorites, Windows Live OneCare, Windows Live Messenger, Windows Live Search (direkte konkurrent til Google Søk, senere navngitt Bing), Windows Live Alerts, Windows Live Local, Windows Live Essentials og Windows Live ID. Mange av de tidligere MSN-tjenestene ble erstattet av tilsvarende Windows Live-tjenester, noe som markerte et skifte fra «Microsoft Network»-navnet (MSN) til en onlinetjeneste som var tettere knyttet til Windows-operativsystemet.

I 2012 varslet Microsoft at de vil fase ut bruken av begrepet «Windows Live».[1] Windows Live-sjef i Microsoft, Chris Jones, begrunnet utfasingen i et blogginnlegg med at «Vi brukte Windows Live til å referere til programvare for pc-en din (Windows Live Essentials), en samling webbaserte tjenester (Hotmail, SkyDrive og Messenger), ditt kontoforhold til Microsoft (Windows Live ID) og en rekke andre tilbud. Dette har skapt økt kompleksitet og forvirring blant kundene.»[1] 2

Nye navnebegrep[rediger | rediger kilde]

Hotmail ble erstattet av den nye eposttjenesten Outlook.com den 3. april 2013.

Live Messenger smeltet sammen med Skype i april 2013.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Skal gravlegge «Windows Live»». digi.no. 3. mai 2012. Besøkt 6. august 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]