Skype

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Skype
Skype
UtviklerMicrosoft
UtgittAugust 2003
OperativsystemKryssplattform
Skrevet iEmbarcadero Delphi, Objective-C (iOS, Mac OS X), C++ med Qt (Linux)
SjangerDirektemelding, Videokonferanse, VoIP
LisensProprietær
Nettstedhttp://www.skype.com

Skype er et dataprogram som brukes til IP-telefoni. Skype ble grunnlagt i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, som også står bak fildelingsprogrammet Kazaa.

Brukeren installerer Skype på datamaskinen og oppretter deretter en gratis brukerkonto. Deretter søker man seg frem til personen man vil ringe. Siden samtalen skjer over Internett, er det ingen tilkoblingsavgift, ingen minuttpris og ingen abonnementskostnader, slik at Skype blir et meget rimelig alternativ sammenlignet med vanlige telefonsamtaler. I tillegg til at brukerne kan ringe til hverandre, har programmet også funksjonalitet for meldingsformidling, filoverføring, videosamtaler osv.

I september 2005 kjøpte amerikanske eBay Skype for mellom 1,9 og 3,4 milliarder euro, avhengig av selskapets økonomiske utvikling de kommende årene. Dette gjorde Niklas Zennström til en av Sveriges rikeste personer.

10. mai 2011 kjøpte Microsoft Skype for 8,5 milliarder US dollar, og i 2013 ble selskapets Live Messenger slått sammen med Skype.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]