Willen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Willen
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Milton Keynes
Admin. grevskap: Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap: Buckinghamshire
Status Landsby (village)
Befolkning ? (-)

Willen er en landsby som er innlemmet i Milton Keynes i England. Den ligger i den nordlige delen av byen, og var frem til 1960-tallet en selvstendig landsby. Stedet tihører det verdslige sognet Campbell Park.

Landsbyen er nevnt i 1189 under navnet Wily. Navnet er antagelig fra angelsaksisk opprinnelse, og betyr «ved piletrærne» (at the willows). Elven Ouzel renner gjennom området, og langs elvebredden er det ideelle forhold til piletrær.

St Mary Magdalene, sognekirken i Willen

Stedet har en vakker, liten sognekirke reist av Robert Hooke i 1680. Kirken er den eneste av Hookes bygninger som ikke har blitt endret, og er et klassisk eksempel på tidlig engelsk barokk. Den er viet til Maria Magdalena.

Willen Hospice tilbyr spesialisert palliativ omsorg for terminale pasienter som ikke lenger kan hjelpes av vanlig medisinsk behandling.

Det ligger også et buddhisttempel der. Nær tempelet står en stupa, kjent som Peace Pagoda. Den er reist av munker og nonner fra Nipponzan-Myōhōji, og var den første stupa av denne typen som ble bygget på den vestlige halvkule.

Willen Lake[rediger | rediger kilde]

Willen Lake er en stor, kunstig innsjø som er anlagt for å hindre oversvømmelser. Den nordlige delen er et naturvernsområde hvor mange trekkfugler har tilhold, mens den sørlige delen er et fritidsområde med mulighet for vindsurfing, seiling i jolle og andre aktiviteter.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]