Wikipedia:Orakelet/Arkiv/2008/juli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oppholdstillatelse når man blir fengslet[rediger kilde]

Jeg har et litt spesielt juridisk spørsmål. Når en utenlandsk statsborger (på turistvisum) begår lovbrudd og blit idømt straff utover 3 måneder ubetinget i fengsel, hvilken status har denne utenlanske statsborgeren immigrasjonsmessig? Et turistvisum varer vel kun i 3 måneder? Får han/hun èn spesiell oppholdstillatelse etter 3 måneder eller blir turistvisumet forlenget for den perioden som han/hun skal sitte i fengsel? Hvilken immigrasjonsstatus har man når man da er ute på permisjon? Er det noen internasjonale regler for dette? Kjetil2006 7. jun 2008 kl. 13:41 (CEST)

Blir man ikke sendt tilbake til dit man kommer fra, da? Jeg antar det, men vet det ikke sikkert. – Erik, 6. jul 2008 kl. 18:38 (CEST)
Ja, dersom Norge har utleveringsavtale med det landet man kommer fra, blir man vel utlevert, eller(?) Alexanderkg 6. jul 2008 kl. 22:59 (CEST)
Nei da må landet personen kommer fra kreve utlevering. En person blir "utvist" fra Norge når soningen er avsluttet, vanligvis på statens regning. Harry Wad (HTM) 6. jul 2008 kl. 23:24 (CEST)

Jeg lurer på hvorfor det ikke finnes et forum på wikipedia? Btw, finnes det? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Zebanex (diskusjon · bidrag) 27. jun 2008 kl. 14:04 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Kanskje fordi Wikipedia ikke er en chattegruppe eller et diskusjonsforum? --Stigmj 27. jun 2008 kl. 16:20 (CEST)
Det nærmeste vi kommer et forum (i «useriøsitet») er WP:CHAT (#wikipedia-no) — Kagee 29. jun 2008 kl. 02:18 (CEST)
Eller det vi driver med her og nå.Harry Wad (HTM) 29. jun 2008 kl. 02:28 (CEST)
Nå er vel ikke alt som blir sagt her, på Torget eller Tinget heller så seriøst bestandig. Men for tilfeldig pludring om løst og fast og ditt og datt (som jeg i utgangspunktet ikke ser noe galt med), så er nok IRC-kanalen det beste stedet ja. En har vel vurdert det så langt at det ikke er noe stort behov for et helt generelt diskusjonsforum på Wikipedia. Slike fora finnes det jo nok av ellers på nettet. Blue Elf 5. jul 2008 kl. 21:58 (CEST)

Bruforvirring[rediger kilde]

Fylkesveialven på nye eventyr... denne gang til Lillestrøm. Spørsmålet er: Hvilken av bruene over Nitelva er Lillestrømbrua og hvilken er Rælingsbrua? Før jeg begynte å pirke på riksvei 120, sto Rælingsbrua der, som den nederste (sørligste) brua, med riksvei over. Norgesglasset bekreftet dette. Cappelens store bilatlas fra 2003 var enig i at den andre brua var Lillestrømbrua, og det samme påsto Vegvesenets vegliste, som riktignok er fra i fjor. Selv Nasjonal vegdatabank støtter det. (Den øverste av de tre bruene ved Lillestrøm er Nitelva bru - det er visst ganske sikkert.) Men da jeg begynte å lete etter lengde og slikt på nettet, snek det seg inn en nagende usikkerhet. En reise i kartozoologiens verden gjorde meg enda mer usikker, for i den artikkelen kalles den nederste brua for Lillestrømbrua, og på et bilde av den andre brua står da vitterlig et av vegvesenets skilt med «Rælingsbrua» på. Cappelens Oslo-kartbok fra 2004 motsier veiatlaset fra samme forlag, og er enig med kartozoologene i at det er den nederste brua som heter Lillestrømbrua, og at den andre heter Rælingsbrua.

Stadig like forvirra? Jeg begynner å tro at det er kartozoologene og Oslo-kartboka som har rett, men sikker er jeg ikke. Kven kveit? Blue Elf 4. jul 2008 kl. 22:22 (CEST)