Wikipedia:Kandidatsider/Sveriges utenriks- og sikkerhetspolitikk under den kalde krigen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sveriges utenriks- og sikkerhetspolitikk under den kalde krigen[rediger kilde]

Egennominasjon. Basert på en oversettelse av den svenske artikkelen om tilsvarende emne. Grrahnbahr 19. jan 2008 kl. 17:24 (CET)

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For --MHaugen 22. jan 2008 kl. 22:22 (CET) Glad for at Norge finnes i teksten, men tror en slik artikkel bør nyskrives fra norsk for å kunne bli utm, jfr G 5-diskusjonen
  2. For For Med forbehold mht artikkelens faglige innhold. Ulf Larsen 4. feb 2008 kl. 21:14 (CET)

Kommentarer[rediger kilde]

Hadde vært bra å fått inn flere relevante bilder, også endel underartikler som gjerne kan skrives, som Kungliga Tekniska högskolan og Stig Bergling. mvh - Ulf Larsen 20. jan 2008 kl. 21:06 (CET)

Burde være mulig å få til noen portretter av aktuelle politikere, eller helst noe som var mere spennende... Skal se på det. Grrahnbahr 20. jan 2008 kl. 23:28 (CET)
Kartet som ligger der har fast størrelse, hovedbidragsyter bør vurdere om det er nødvendig da vi kun skal bruke det hvis det er påkrevet. mvh - Ulf Larsen 21. jan 2008 kl. 06:50 (CET)

Har lagt inn endel bilder, alle er sikkert ikke like passende, men det er da et forsøk på å finne motiver som kan passe til teksten eller knyttes til den med kommentarer under bildene. Skriv gjerne alternative undertekster, eller legg inn andre bilder. Har også fjernet faste billedstørrelser, om hovedbidragsyter ønsker det tilbake for en eller flere bilder så vil jeg ikke motsette meg det. mvh - Ulf Larsen 21. jan 2008 kl. 13:23 (CET)

Har sett på innledningen, foreslår at den utvides noe. Den bør gi en oversikt over hele artikkelen, og gjerne ta opp slikt som Sveriges motstand mot USAs krigføring i Vietnam. mvh - Ulf Larsen 21. jan 2008 kl. 13:33 (CET)

Jag har några anmärkningar på Diskusjon:Sveriges utenriks- og sikkerhetspolitikk under den kalde krigen. Thuresson 21. jan 2008 kl. 15:35 (CET)

Översättning Det finns några skillnader mellan den här texten och sv:Svensk utrikes- och säkerhetspolitik under kalla kriget som jag antar beror på misstag vid översättningen:

  • Svenska: "Från sovjetisk sida var förväntningarna låga på att Sverige..."
  • Norsk: "Fra sovjetisk side var det store forventninger angående Sveriges..."
  • Svenska: "Den 15 juni beslutade samlingsregeringen att tillmötesgå denna begäran men också att utlämna tysk militär som kommit till Sverige strax före krigsslutet."
  • Norsk: "Den 15. juni besluttet samlingsregjeringen å imøtegå kravet, og da også utlevere de som hadde vært i tysk tjeneste like før krigens slutt."
  • Svenska: "...offentliggjort riktlinjedokument som färdigställdes inom det amerikanska utrikesdepartementet 1962..."
  • Norsk: "...offentliggjort dokument med retningslinjer som ble utformet av det amerikanske handelsdepartementet i 1962..."
  • Svenska: "Däremot minskade kritiken av PLO och palestinierna."
  • Norsk: "På den side var det ikke mye kritikk til PLO og palestinerne."

Thuresson 21. jan 2008 kl. 05:17 (CET)

Har kopiert inn Thuressons kommentarer over, da det jo hører hjemme her så lenge artikkelen diskuteres til anbefalt. Ulf Larsen 21. jan 2008 kl. 15:44 (CET)

  • Endret overskriftsnivå fra to til fem, da den rotet til ToCen på WP:KUA. — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 21. jan 2008 kl. 15:58 (CET)

Har rettet opp oversettingsfeilene som ble poengtert av den svenske artikkelforfatteren. Innledningen er god i den forstand at den oppsummerer hele artikkelen med svært få setninger. Ulf har et poeng, den er kortere enn de fleste andre anbefalte med tilsvarende lengde. Skal forsøke å forbedre den (får ikke gjort noe før i morgen). Grrahnbahr 23. jan 2008 kl. 17:47 (CET)

Innledningen er nå forlenget noe. Grrahnbahr 25. jan 2008 kl. 00:54 (CET)

En stor svakhet med denne artikkelen er at det er ingen lenker til denne fra andre artikler. Burde skrive noe i Sveriges historie slik at den blir «enklere å finne» Banangraut 27. jan 2008 kl. 17:40 (CET)

Du har sikkert rett i at det burde lenkes til denne fra andre artikler, men jeg ser ikke på det som en svakhet med denne artikkelen. Grrahnbahr 27. jan 2008 kl. 19:21 (CET)
Jo, jeg må nok gi Bananen rett i at det er en svakhet. Fordi det gjør at artikkelen står mer alene, som et essay (slik det også ble anført i den svenske kandidatvurderingen), enn som (og det burde være den ideale tilstanden) en integrert del av wikipedias framstilling av Sverige, svensk historie og svensk politikk. --MHaugen 27. jan 2008 kl. 22:13 (CET)

Har lagt inn artikkelen i Se også under Sveriges historie (den artikkelen er forøvrig så tynn/dårlig at den er en svært dårlig historie, men det er en annen sak...). Har også pusset litt mer på innledningen, og har begynt på Catalinaaffæren. Skal prøve å få skrevet et par sentrale underartikler innen jeg gir meg, men velger å stemme for. At den er utmerket på svenskspråklig Wikipedia er vanskelig å forstå... Ulf Larsen 4. feb 2008 kl. 21:17 (CET)