Wikipedia:Dugnadskontor/bruker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ordne et bedre utseende på Wikipedia:Dugnadskontor, samt Mal:Dugnadskontor[rediger kilde]

Ordne et bedre utseende på Wikipedia:Dugnadskontor, samt Mal:Dugnadskontor
Beskrivelse: tja, selvforklarende, egentlig
lagt inn av: Ljalvik 19. mar 2008 kl. 23:59 (CET)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Forbedring av artiklene om Ishockey-VM[rediger kilde]

Forbedring av artiklene om Ishockey-VM
Beskrivelse: Artiklene om Ishockey-VM mangler informasjon om B-VM, C-VM osv. En trenger kanskje ikke å ha med fullstendige resultater for disse, men de bør nevnes, både i hovedartikkelen og artiklene om de enkelte års VM, både for menn og kvinner. Informasjon iallfall om de senere års VM finnes på det internasjonale ishockeyforbundets nettsider.
lagt inn av: Blue Elf 31. mar 2008 kl. 11:27 (CEST)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Sette inn IW-lenker i kategorier[rediger kilde]

Sette inn IW-lenker i kategorier
Beskrivelse: Et stort antall kategorier er ikke lenket til andre språk. For generell informasjon om IW-lenker se her. For listen over kategorier som mangler IW-lenker se her.
lagt inn av: Reinhard Heydt 2. apr 2008 kl. 16:06 (CEST)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Problem underveis: Jeg prøvde å sette iw-lenke(r) på Kategori:Byer i West Lothian, men er en:Category:Villages in West Lothian eller en:Category:Towns in West Lothian det rette å sette inn? Mvh. Mewasul (d) 3. mai 2008 kl. 23:52 (CEST)[svar]

Er usikker, sannsynligvis begge. Altså er vel kanskje det beste at man ikke setter inn? Har prøvd å styre unna problemstillingen foreløpig;) Reinhard Heydt 4. mai 2008 kl. 00:03 (CEST)[svar]
Nja, er det ikke bedre med i alle fall noe? Skjønt ikke sikker på hva ... jeg tror jeg går for towns, det er nærmere hva man sier by til, så kan villages i fremtiden tilsvare landsbyer, når det kommer egne kategorier for det. Mvh. Mewasul (d) 4. mai 2008 kl. 00:11 (CEST)[svar]

Sette inn IW-lenker på artikler om Londons undergrunnsstasjoner[rediger kilde]

Sette inn IW-lenker på artikler om Londons undergrunnsstasjoner
Beskrivelse: IW-lenker mangler for mange stasjoner. Alle eksisterer på engelsk WP. De fleste eksisterer på arabisk, tysk, nederlandsk og polsk. Kopier inn IW-lenker fra engelsk, legg til engelsk og legg til norsk på den engelske (eller en annen). Skriv inn i kommentarer når en linje er fullført. Stasjonene på de forskjellige linjene finnes under Kategori:Londons undergrunnsbane.
lagt inn av: Wikijens 7. apr 2008 kl. 15:22 (CEST)
Fullført: Wikijens 13. apr 2008 kl. 21:22 (CEST)

Kommentarer[rediger kilde]

Fullførte linjer: Docklands Light Railway, Bakerloo, Central, Circle, District, East London, Hammersmith & City, Jubilee, Metropolitan, Northern, Piccadilly, Victoria, Waterloo & City

Omdirigeringsjobb: Legge inn flertalls- og entallsomdirigeringer + vitenskapelige navn på Kategori:Dyr[rediger kilde]

Omdirigeringsjobb: Legge inn flertalls- og entallsomdirigeringer + vitenskapelige navn på Kategori:Dyr
Beskrivelse: Vi har mange artikler, men for at folk skal finne dem må vi ha godt med omdirigeringer på det som er naturlig å søke på. På dyrefamilier ligger artiklene på flertallsformen (f.eks. hvaler), mens ved spesifikke dyr så ligger artikkelen på entallsformen (f.eks. blåhval). Her er det viktig med omdirigeringer fra flertallsform til entallsform og motsatt. Se hval til hvaler og blåhvaler til blåhval. Dette mangler mange steder! Også vitenskapelige navn bør omdirigeres, se Cetacea og Balaenoptera musculus. Noen som forstår hvor jeg vil hen? F.eks. går ikke meksikanske tanglopper til meksikansk tangloppe og glassmaneter til glassmanet.
lagt inn av: --Eivind (d) 11. apr 2008 kl. 12:55 (CEST)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Skal disse omdiregeringene inn i noen kategori? — Kagee 15. apr 2008 kl. 14:32 (CEST)

Nei, ikke slik jeg ser det. --Eivind (d) 15. apr 2008 kl. 18:02 (CEST)

Liste over dopingsaker - Ønsker lik størrelse på cellene i hver kolonne[rediger kilde]

Ønsker lik størrelse på cellene i hver kolonne
Beskrivelse: Det er naturlig at de ulike kolonnene (navn, land, sport, forbudt preparat, referanser) har ulik størrelse, men at cellene som hører til hver kolonne er like store. Det vil gjøre at tabellen tar seg mye bedre ut
lagt inn av: Orjanlothe 18. apr 2008 kl. 22:50 (CEST)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Mener du der f.eks Hans-Georg Aschenbach strekker seg over 2 rader? — Kagee 19. apr 2008 kl. 13:30 (CEST)

Hei!, du har et poeng, høyden på cellene kan være greit å la stå som i dag (dvs. at det er ok at Hans-Georg Aschenbach strekker seg over 2 rader), men at bredden på cellene blir lik under hver av kolonnene (navn, land, sport, forbudt preparat, referanse. Orjanlothe 19. apr 2008 kl. 16:29 (CEST)

Mener du at:
  • Kolonnen som inneholder flagg skal være like bred som kolonnen Sport ?
    (som i et tilfelle inneholder teksten «Friidrett (200 meter, 400 meter, 400 meter hekk)»)
eller
  • At for eksempel navnekolonnen skal være like bred i alle tabellene i hele artikkelen?
Kagee 19. apr 2008 kl. 17:04 (CEST)
  • At for eksempel navnekolonnen skal være like bred i alle tabellene i hele artikkelen

Orjanlothe 19. apr 2008 kl. 20:38 (CEST)

Rydding i artikler om fotballag og andre idrettslag[rediger kilde]

Rydding i artikler om fotballag og andre idrettslag
Beskrivelse: Mange artikler om fotballag og andre idrettslag kan bli bedre. Ikke bare bør en god del av dem utvides, men det trengs også språkvask og rydding, og det bør flikkes på kategorier. Jeg tror det er enighet om at det er greit å kategorisere fleridrettslag under både Idrettslag i XX fylke og under de enkelte idrettene som er nevt i artiklene, for å lette oversikten. Men det er nokså tilfeldig hvordan det er gjort så langt, og det gjør det tungvindt å finne fort fram.
lagt inn av: Blue Elf 3. mai 2008 kl. 18:17 (CEST)[svar]
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Fikse opp artikkelen Universet[rediger kilde]

Fikse opp artikkelen Universet
Beskrivelse: Artikkelen er så på bærtur som det kan få blitt. Bør evt. oversettes fra en:Universet, men i hvertfall fikses opp vesentlig bedre enn den er i dag. Dette blir et litt for viktig tema til å la den stå som den er nå.
lagt inn av: Laaknor 5. mai 2008 kl. 20:48 (CEST)[svar]
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Bruker:Kagee/Dødebilder[rediger kilde]

Bruker:Kagee/Dødebilder
Beskrivelse: Disse bildene kommer av nybegynnere som legger inn uriktige bildelenker (Fil:Http://sol.no/sol.gif), bilder som er slettet før commonsdelinker (eller mens den var blokkert) og maler der argumentet for bilde er satt til f.eks . (punktum).

Bildene kan fjernes, men bør i hovedsak erstattes av passende bilder der det er mulig. (se interwikilenker eller commons for brukbare bilder)


Samme som gamle «Bruker:Kagee/reddead»

lagt inn av: — Kagee 11. mai 2008 kl. 01:10 (CEST)[svar]
Fullført: Finnrind gjorde en fin-fin jobb her.

Kommentarer[rediger kilde]

Bruker:Kagee/Dødemaler[rediger kilde]

Bruker:Kagee/Dødemaler
Beskrivelse: Jeg vet ikke grunnene til at disse malene ikke finnes, men jeg regner med et stort antall typo's, og noen fra en.wikipedia og commons.
lagt inn av: — Kagee 11. mai 2008 kl. 01:12 (CEST)[svar]
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Overlappende infobokser for Singel og Låt[rediger kilde]

Jeg forsøkte å rette malen til Infoboks låt[rediger kilde]

Jeg forsøkte å rette malen for Infoboks låt, hvor jeg savnet, låtskriver, B-side og innspillingssted (eller innspilt). Evt. kan det være smart å bruke hovedlåt og tilleggslåt(er) istedenfor A-side og B-side, dersom en tenker CD-singel og ikke nødvendigvis bare på vinylsingel, for det er jo ikke vanlig å snu og spille CDer på begge sider. Mine forsøk på rettelser i malen for Infoboks låt fungerer greit i boksene som er plassert ut, men på selve malsiden ser en endringene kun på redigeringssiden, og disse får ingen innvirkning på frontsiden når jeg lagrer. Hvorfor?
Beskrivelse:

Jeg foreslår at en enten slår sammen infoboksene for singel og låt til én, ved samtidig å ta med alle relevante kategorier fra begge, eller at en flytter låt til CD-Singel/EP og beholder Singel kun for vinyl. Denne siste ordningen er mindre god fordi de fleste singler som det i det hele tatt har verdi å skrive om på wikipedia nesten må forutsettes å ha blitt gjenutgitt på CD. Det er forresten også bedre å bruke betegnelsen artist enn bandnavn, som vil virke mer inkluderende ettersom dette begrepet innebefatter både, band, soloartister og duoer.

lagt inn av: Erik Henning Edvardsen 8. sep 2008 kl. 07:14 (CEST)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Infoboks for museer?[rediger kilde]

Enkelte infobokser synes svært spesialiserte, mens andre store emneområde overhode ikke har fått noen mal for infoboks. Ved å vurdere tilsvarende infobokser på britisk wikipedia for museer har jeg et forslag til hva en slik norsk boks burde inneholde. Nedenstående oppsett forutsettes å kunne anvendes på alle typer museer. Noen som kjenner programmeringsspråket og kan hjelpe til med å opprette en slik? Det hadde dessuten vært fint å få tilsvarende infobokser (evt. oppdaterte infobokser) også på de andre nordiske språkene, så snart jobben er gjort på norsk.
Beskrivelse:

/ Infoboks Museum / navn = / bilde = / billedstørrelse = / bildetekst = / adresse = / museumstype = / åpningstider = / basisutstillinger = / etablert = / antall besøkende = / tilrettelagt for rullestolbrukere = / grunnlegger = / museumsleder = / website =

lagt inn av: Erik Henning Edvardsen 8. sep 2008 kl. 07:54 (CEST)
Fullført: Ljalvik 27. jan 2009 kl. 14:44 (CET)

Kommentarer[rediger kilde]

Jeg syns den engelske boksen er bedre da den ikke er så detaljert. [1] Den du foreslått vil bli veldig komplisert og vanskelig å vedlikeholde. F. eks. har vi ikke tatt med institusjoners åpningstider på Wikipedia nettopp av den grunn at det vil være vanskelig å vedlikeholde slike opplysnnger og at de jo vil finnes på institusjonens hjemmeside oppdatert. Stikkordene i parameterne bør også være så korte som mulig da en boks ellers vil bli veldig bred og vanskelig å tilpasse i artiklene. Nina 1. nov 2008 kl. 13:51 (CET)

Jeg tror vi skal unngå å bruke artikler som annonseplass for kommersielle aktiviteter ved museene. Det som er relevant ved museet er hva museets kjerneaktivitet består i, annen aktivitet som restaurantdrift og parkeringsmuligheter bør tas på museets hjemmeside. — Jeblad 3. nov 2008 kl. 03:59 (CET)
Jeg godtar selvfølgelig bruker:Ninas bekymringer for at mitt forslag til infoboks blir vanskelig å vedlikeholde, hva nå vedlikehold skulle innebære, for det har jeg ingen erfaring med. Det eneste jeg har bidratt til er å sette inn og fylle inn slike bokser for singelplater, band, personer, osv.. Undertegnede mener generelt at det burde vært lagt ned mer arbeid i å fylle ut slike infobokser for langt flere områder, da jeg synes det er en oversiktlig og fin måte å anskueliggjøre de vitale emnedata på. Videre synes jeg det er merkelig at museene fremdeles ikke har fått noe slikt oppsett med tanke på alle de spesialiserte og nesten kuriøse infoboksene som det er laget mal for.
Egentlig forsøkte jeg bare å tenke ut en mer fullstendig infoboks for å gripe alle eventualiteter. Om den tankegangen er gal så er det helt OK for meg, men jeg er faktisk litt overrasket over at bruker:Jeblad tolker meg dithen at jeg gjennom mitt forslag til infoboks skulle forsøke å etablere en «annonseplass for kommersielle aktiviteter ved museene». Det var absolutt ikke hensikten, men han ser åpenbart spørsmålene om hvilke museumsfasiliteter som finnes som rent kommersielle framstøt. Jeg tenkte mer på tilrettelegging for publikum, f.eks. om det er tilgjenglig rullestolbrukere med heiser og kjøreramper, osv.. Museer er ikke kommersielle institusjoner, men mottar i likhet med f.eks. universiteter statsstøtte til driften, fordi de er satt til å ta vare på og formidle kunnskaper om kultur, samfunn og historie. Selvfølgelig innser jeg at opplysninger om restaurant og museumsbutikk kunne utarte, dersom en begynte å opplyse om menyer og vareutvalg, men slikt stoff har vel ikke museene en gang opplyst om på sine egne nettsider?
Alt dette er imidlertid underordnet det som var mitt primære ønske og hovedanliggende, men som ingen med muligheter til å utføre oppgaven har følt seg kallet til, nemlig å etablere en slik infoboks. For å legge yterligere til rette har jeg forkortet listen, og håper vi snart kan få opp infobokser for museumsfeltet, (evt. så oversatt noen av de britiske infoboksene som finnes for Museums, Literary Museums, Art Museums osv.), så skulle jeg være godt fornøyd med det.
I fall noen fikser opp jobben, lover jeg å gjøre en innsats med innfylling av opplysningene for samtlige museer på norsk WP. Erik Henning Edvardsen 6. des 2008 kl. 13:19 (CET)

Basarene eller Kirkeristen?[rediger kilde]

Rett oppslagsord for stedet?
Beskrivelse: Artikkelen om Basarene ved Oslo domkirke har for det første feilaktig bundet oppslagsordet Basarhallene til seg. Oslo Bymuseums direktør, Lars Roede, har rettet dette og forklart at de aldri har hatt utseende av haller, men at Basarhallene var de som lå ved Youngstorget. Om oppslagsordet Basarhallene kunne bli frigitt for sin rette bruk, ville det jo også være mulig å skrive om disse. Det andre problemet er at disse, til tross for at Basarene synes å være en historisk betegnelse og feristene for lengst har forsvunnet, likevel kalles for Kirkeristen. Dette er også navnet som Oslo sporveier bruker på holdeplassen. Burde dette om ikke annet, så i det minste for gjenkjennelsens skyld endres?
lagt inn av: Erik Henning Edvardsen 14. des 2008 kl. 17:42 (CET)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]

Lenkekorreksjon i artikler om Serie A[rediger kilde]

Lenkekorreksjon i artikler om Serie A
Beskrivelse:

I tabellene i Kategori:Serie A er det nærmest konsekvent lenket feil. Lenkene skal gå til fotballagene, ikke til byene laget kommer fra. Eksempelvis er det lenket til Torino, ikke til Torino FC og til Napoli, ikke til SSC Napoli.

lagt inn av: Reinhard Heydt 25. jan 2009 kl. 11:27 (CET)
Fullført:

Kommentarer[rediger kilde]