Meksikansk tangloppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Meksikansk tangloppe
Meksikansk tangloppe
Vitenskapelig(e)
navn
:
Hyalella azteca
Saussure, 1858
Norsk(e) navn: meksikansk tangloppe
Hører til: Hyalella,
tanglopper,
storkreps
Habitat: limnisk
Utbredelse: Nord- og Mellom-Amerika

Meksikansk tangloppe er en art av tanglopper som lever i ferskvann og brakkvann. Den blir 3-8 mm lang; hannene blir størst. Fargene varierer fra hvit til grønn og brun.

Meksikansk tangloppe lever hovedsakelig av kiselalger og andre alger, men tar også råtnende plantemateriale. Den klarer ikke å fordøye cellulose eller lignin selv om disse biomolekylene utgjør en stor del av maten, men den kan derimot assimilere 60-90 % av den bakterielle biomassen som den inntar.

Den er en viktig næringskilde for mange andefugler. I Saskatchewan i Canada har man observert at meksikansk tangloppe utgjør 97 % av dietten til andefuglen Melanitta deglandi. Den er også populær kost blant purpurhodeand (Aythya affinis).

Meksikansk tangloppe brukes også som fôr til akvariefisk. I noen akvarier kan den etablere en levedyktig stamme og bli et fast næringstilskudd til fiskene.

Denne arten er mer tolerant overfor varierende miljøer enn de andre artene i slekten Hyalella, men tåler ikke pH på under 6.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


zoologistubbDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.