Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Kirker/arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Infobokser[rediger kilde]

{{Mal:Infoboks kirke}} – diskutér

Nøtterøy kirke
Byggeår1100, påbygg 1839 og 1883
KirkegårdJa
Arkitektur
ArkitektUkjent
TeknikkMur
ByggematerialeGråstein, tegl, hvitkalket
Tårnved inngangen
Kirkerommet
Prekestolfra 1883
DøpefontFoten ca.1150 fra Gotland, sandstein, Overdel 1920 arkitekt Carl Berner kleberstein
Beliggenhet

Infoboks for kirker som eksempel, hentet fra Nøtterøy kirke... Bør trolig ha if-setning på portal, Viet til, kormål, døpefont, prekestol, kirkeskip og kirkegård.. For å unngå mange tomme felter på enkelte kirker... Mintodisk. 18. aug 2005 kl.10:54 (UTC)

Hva er en «if-setning» og hvordan ser den ut? –Peter J. Acklam 19. aug 2005 kl.09:44 (UTC)
Se f.eks. bildefeltet i Mal:Infoboks slag; "if" er en mal som gir forskjellig resultat avhengig av om feltet har tekst eller står tomt. Cnyborg 19. aug 2005 kl.10:28 (UTC)
Du som må vel vite hva en if er du som kan programmere? det brukes i Java hele tiden.. if (om) noe er lik det, så er det, lik "det" :) hehe.. Mintodisk. 19. aug 2005 kl.10:38 (UTC)
Jeg antok jo at det var en slags if-test, som innen programmering, men dette er wiki-syntaks, ikke programmering, og jeg har ikke sett if-tester i bruk i wiki-syntaks før. If-tester ser ut til å være godt egnet i forbindelse med innsjøer, hvor det ofte er enkelte verdier (f.eks. dybde og volum) som er ukjente. –Peter J. Acklam 19. aug 2005 kl.10:56 (UTC)
Se Mal:if.. Vet du hvordan man kan få if til å unngå hele feltet? klarer ikke annet enn å sette en ndash.. om den kunne slettet hele felet, hadde ikke det vært bedre?
Jeg har prøvd litt med måter å få hele linja til å forsvinne om det ikke er noen variabel, foreløpig uten resultat. Jeg skal prøve videre. Jon Harald Søby 19. aug 2005 kl.11:32 (UTC)
Syntaksen må da være dokumentert et eller annet sted. Og i dokumentasjonen burde det gå frem hva man kan og ikke kan. –Peter J. Acklam 19. aug 2005 kl.11:49 (UTC)
Erfaringen min hittil er at det er mulig å finne opplysninger om alt unntatt målene i Våre kirker, Norsk kirkeleksikon. Dette gjelder de Norske kirkene. Vet ikke om denne boksen vil egne seg på de store katedralene og andre kirketyper, tror vi må ha en som er mer spesialisert om vi ha infoboker på disse likevel. -Nina- 19. aug 2005 kl.13:37 (UTC)
Syns malen ble veldig domminerende så jeg har prøvd å bytte farger og brukt #efefef i stedet. Er det noen som har forslag til en mer internasjonal betegnelse enn Fylke og Kommune slik at boksen også kan brukes på utenlandske kirker?---Nina- 19. sep 2005 kl.23:58 (UTC)

Denne boksen er erstattet med Mal:Infoboks katedral ---Nina- 4. okt 2005 kl.11:44 (UTC)



Nye Maler[rediger kilde]

Underprosjekter/Kirker/arkiv1
Beliggenhet: . Bergen, Hordaland
Generelt
Byggeår: 1100-tallet
Endringer: Utvidet 1198 og 1248
Periode: Romansk og Gotikk
Arkitekt: Byggehytte
Teknikk: Mur
Materiale: Stein, hvelv
Mål: Hel lengde 40m, skip 23m, bredde 18m
Arkitektur
Viet til: Jomfru Maria
Tårn: To vesttårn
Portal: Fire, sørportalen romansk, bevarte kapiteler
Kor: Gotikk 17mx10m
Skip: Midtskip, to sideskip
Kirkrommet
Prekestol: Hollandsk, Hemisfære med stjernetegn, statuer av dyder.
Døpefont: 1865-1869, arkitekt Christie
Alter: Alterskap, sengotikk, Maria omgitt av helgener og apostler, laget 1470-80, Tysk
Diverse: Murmalerier i skip og sideskip, statuer av apostler i koret. Kirken er skadet av eksos og sur nedbør
Annet
Kirkegård: Gammel kirkegård ikke i bruk, gravstøtter fra 1700 og 1800-tallet

Til dette prosjektet er det laget to nye malforslag. For at ikke arbeidet skal stoppe helt opp er det ønskelig å få vite hvordan synet er på disse. Jeg mener at de er blitt så like at det må være mulig å benytte begge ut fra det en finner mest hensiktsmessig for den enkelte kirke.---Nina- 27. sep 2005 kl.07:18 (UTC)

Jeg likte Bergen-boksen best. Martin 27. sep 2005 kl.08:45 (UTC)
Synes Bergen-boksen er penest, men det virker krevende å bruke den på en måte som gir infobokser på samme form; fint at den er fleksibel i forhold til hva som finnes av elementer, men man bør også sikre at elementene står i samme rekkefølge hver gang. Den kaller også opp fryktelig mange maler, og blir dermed mer ressurskrevende. Cnyborg 27. sep 2005 kl.08:59 (UTC)
Har klokket litt på templates og det skjer så mye caching at jeg har vanskelig for å få entydige resultater. Det som påvirkt lastsituasjonen var antall forskjellige templates og i liten grad hvor ofte en enkelt template ble brukt. Det eneste jeg fant at helt klart påvirket lastsituasjonen var ekstensjoner som brukte templates, og spesielt der templates ble evaluert for å finne ut hva de inkluderte (aka "if").
Ellers er vel problemet med kirkene at de er forskjellige. En kan ikke engang anta at slike ting som arkitekt og byggeår finnes, og om kor, skip og tårn er bygd samtidig og av samme arkitekt.
Jeblad 27. sep 2005 kl.09:13 (UTC)
Boksen er noe endret fra mitt opprinnelige forslag som var lysere og uten linjer. Jeblad 27. sep 2005 kl.09:15 (UTC)

Liste over kirker[rediger kilde]

Ble spurt om å komme med et innspill på listeboksen som brukes for kirker (Norske middelalderkirker i stein).

Idéen med en slik boks er god for den gir en liste over de mest aktuelle kirkene. Problemet er at listeboksen bruker plass som infoboksen tar på de enkelte kirkene. I tillegg er den et duplikat i forhold til kategorisering. Det eneste stedet den fungerer er dermed på artikkelen som nettopp omhandler Norske middelalderkirker i stein.

Jeg vil foreslå at boksen droppes og at lista legges i den aktuelle artikkelen og med en liten one-liner om hva slags kirke det er, typisk noe ala

Denne lista vil da omfatte de viktigste kirkene, ikke alle de 150 eller noe som kan tenkes å bli omtalt, og lista vil også inkludere kirker som ikke har egne artikler. De som har artikler vil en finne på kategorien norske middelalderkirker i stein.

Ved å lage en slik liste isteden for å ha en listeboks har en mer plass til rådighet og kan gi såpass mye informasjon at en kanskje trigger videre arbeid med artikkelen, og ikke minst øker sjangsen for å få treff på artikkelen og dermed sjangsen for at det faktisk blir lagd en mer omfattende artikkel (aka "seeding av artikkelen").

Jeblad 27. sep 2005 kl.09:53 (UTC)

Jeg er enig om det i utgangspunktet, men her er 44 kirker så denne listen ble veldig lang. Oversiktsboksen ble nettopp laget for å spare plass og for å få en oversikt over materiale høyt oppe i artikkelen. Den er satt inn i en artikkel som er hovedartikkelen i prosjektet Norske middelalderkirker i stein og ment som en oversikt over de viktigste kirkene. ---Nina- 29. sep 2005 kl.09:52 (UTC)

Min feil, blandet boksen sammen med en annen boks. Hva en gjør på en enkelt side spiller ikke så stor rolle, er vel egentlig bare å gjøre det en finner at fungerer.
Er vel litt mer usikker på utvalg av kirker for det kommer til å bli mye diskusjon om hva som skal med og ikke. Ikke minst fordi det kommer til å bli status å komme i boksen. Ref. diskusjonen om diskusjon om stavkirker og Greensted kirke og Hedared stavkirke. Om noen som kan noe om dette for å avslutte diskusjonen er jeg takknemmelig.
Jeblad 29. sep 2005 kl.17:45 (UTC)


Kirkeruiner[rediger kilde]

Vi har også enkelte interessante kirkeruiner i Norge, f.eks. den i Maridalen i Oslo. Noen av disse (eller alle?) er verdt en artikkel, men dette er ikke noe jeg kan noe om. Jeg ville bare si at jeg synes ruiner også bør med, kanskje i listen over steinkirker? –Peter J. Acklam 17. aug 2005 kl.20:33 (UTC)

Vi har mange de best bevarte er jo i Hamar. Vi må få med de også, men akkurat nå er det vel best å begynne med stein og stavkirkene og så ta litt og litt -Nina- 17. aug 2005 kl.21:42 (UTC)


Underprosjekter/Kirker/arkiv1
Beliggenhet: . Bergen, Hordaland
Generelt
Byggeår: 1100-tallet
Endringer: Utvidet 1198 og 1248
Viet til: Jomfru Maria
Arkitektur
Periode: Romansk og gotikk
Arkitekt: Byggehytte
Teknikk: Mur, hvelv
Materiale: Kleberstein
Mål: Hel lengde 40m, skip 23m, bredde 18m
Tårn: To vesttårn
Portal: Fire, sørportalen romansk, bevarte kapiteler
Kor: Gotikk 17mx10m
Skip: Midtskip, to sideskip
Kirkrommet
Prekestol: Hollandsk, Hemisfære med stjernetegn, statuer av dyder.
Døpefont: 1865-1869, arkitekt Christie
Alter: Alterskap, sengotikk, Maria omgitt av helgener og apostler, laget 1470-80, Tysk
Diverse: Murmalerier i skip og sideskip, statuer av apostler i koret. Kirkens eksteriør er skadet av eksos og sur nedbør
Annet
Kirkegård: Gammel kirkegård ikke i bruk, gravstøtter fra 1700 og 1800-tallet
Underprosjekter/Kirker/arkiv1
Fil:Kirke
Beliggenhet: .
Generelt
Byggeår: {{{byggeår}}}
Endringer: {{{endringer}}}
Viet til: {{{viettil}}}
Arkitektur
Periode: {{{periode}}}
Arkitekt: {{{arkitekt}}}
Teknikk: {{{teknikk}}}
Materiale: {{{materiale}}}
Mål: {{{mål}}}
Tårn: {{{tårn}}}
Portal: {{{portal}}}
Kor: {{{kor}}}
Skip: {{{skip}}}
Kirkrommet
Prekestol: {{{prekestol}}}
Døpefont: {{{døpefont}}}
Alter: {{{alter}}}
Diverse: {{{diverse}}}
Annet
Kirkegård: {{{kirkegård}}}



Etter opprydding ser denne veldig fin ut nå. Viktig er at de faste overskriftene i malen ikke blir endret mer, for da må alle bokser endres.

Er det noen som kan det som kan lage en endelig mal ut av den slik den står nå slik at det kan være mulig å arbeide videre? Den vil da erstatte den som er brukt og alle kirker [ca 12] som har bokser vil få nye.---Nina- 2. okt 2005 kl.14:32 (UTC)



Maler som kan brukes i kirkeartikler[rediger kilde]

Mal:Infoboks katedral mal som kan settes inn finnes på diskusjonsiden Maldiskusjon:Infoboks katedral

Brukes til opplysninger om kirken.

Boksen er slik laget at de linjene som det ikke er skrevet noe på ikke vises i artikkelen, så en fjerner teksten på de linjene som ikke skal benyttes. Det gjør den så fleksibel at det er mulig å bruke den på de aller fleste kirker. Eksempel på bruk: Hopperstad stavkirke

Mal:Kirkearkitektur

Legges nederst på siden. Arbeider med å få vekk de røde lenkene slik at en finner forklaring på de viktigste arkitekturutrykkene.