Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Navn på listen over underprosjekter[rediger kilde]

Jeg synes Liste over underprosjekter er en tungvindt tittel på prosjektsiden, hva med "underprosjekter" eller rett og slett "prosjekter"? Einar 10. sep 2004 kl.17:45 (UTC)

Enig der. Wikipedia:Underprosjekter er ledig. Wikipedia:Prosjekter er en redirect til Wikipedia:Liste over underprosjekter. Høres det greit ut å bytte om sistnevnte, så Wikipedia:Liste over underprosjekter blir en redirect til Wikipedia:Prosjekter? – Sunny256| 7. sep 2005 kl.11:29 (UTC)

Hva med Wikipedia:Wikiprosjekter? I tillegg til at jeg syns det høres bra ut, er det mange andre som bruker det. En kjapp gjennomgang av interwikiene på en:WikiProject viser at 12 kaller det Wikiprosjekter (med stor eller liten p), 2 kaller det Prosjekter, og 6 klarer jeg ikke lese... --Eddi (Snakk) 7. sep 2005 kl.12:48 (UTC)

For For – Den svinger. «Wikipedia:Prosjekter» høres ut som noe i større skala som omfatter alle språkene. «Wikipedia:Wikiprosjekter» indikerer at prosjektet er wikirelatert. – Sunny256| 7. sep 2005 kl.12:58 (UTC)

Forlatte underprosjekter[rediger kilde]

Hvor lenge skal et underprosjekt være forlatt før det kan slettes? Filosofihistorie, f.eks., inneholder én lenke, og har ikke vært oppdatert siden september i fjor. Harald Hansen 15. sep 2005 kl.21:19 (UTC)

Det er to ting vi bær ta stilling til da. En del av prosjektene er bare angitt på hovedsiden for underprosjekter, uten at det finnes noen prosjektside. Jeg synes at det må være et minimum at det er en prosjektside, og de som ikke har det bør slettes fra listen i løpet av kort tid – det finnes en mal for opprettelse av sidene, og dersom man ikke gjør det er det heller ingen koordinasjon av prosjektet, hvilket gjør det hele meningsløst. Et par uker burde holde der, hvilket i praksis vil si at jeg mener man kan slette prosjektene verdens flagg, obskure småbyer i Skottland, Nauru, grunnstoffer, klassisk musikk, øl, tutorial og etternavn med en gang. Noen av de temaene arbeides det med, men ikke som et fellesprosjekt organisert gjennom disse sidene.
For prosjekter hvor det finnes en side er det ikke sikkert at det er så aktuelt å oppdatere den særlig ofte; det holder at den står der som en beskrivelse. Hvis det er grunn til å tro at det ikke er et eksisterende prosjekt lenger, som filosofihistorie, synes jeg man bør kontakt de som står som aktive der og sjekke om de ønsker at det fortsatt skal finnes; vi har ikke flere prosjekter enn at det er plass til noen sovende. Cnyborg 15. sep 2005 kl.22:31 (UTC)
Da har jeg slettet de prosjektene som ikke har prosjektside. Harald Hansen 19. sep 2005 kl.09:03 (UTC)
Jeg opprettet malen {{inaktivt prosjekt}}. Jeg syns ikke prosjekter skal slettes men isteden arkiveres i en kategori over nedlagte prosjekter. Vi bør bevare alt som kan være interessant kildemateriale i fremtiden. __meco 7. okt 2006 kl. 21:43 (UTC)

Snarveier til underprosjekter[rediger kilde]

Bl.a. fordi underprosjekter sjelden står på siste 3 dagers overvåkningsliste, tenkte jeg det kunne være nyttig med snarveier. Noen alternativer, f.eks. for Wikipedia:Underprosjekter/Dyr, er WP:U/dyr, WP:dyr og U/dyr. Flere alternativer står på prosjektlisten. Ingen av disse er foreløpig opprettet. Er det noen andre synspunkter på slike snarveier, evt. hvilken form de burde ha? --Eddi (Snakk) 29. apr 2006 kl.20:17 (UTC)

Kandidat[rediger kilde]

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal poste dette, men...
Jeg foreslår VM i fotball 2006. Uansett, det er ikke relevant for Ukens Dugnad. Noen som vil være med? Skal jeg bare opprette det? Marcus 10. jun 2006 kl.18:10 (UTC)

Bare opprett Mvh Røed 10. jun 2006 kl.18:22 (UTC)

Ja. Det står at man være minst fire eller fem for opprette et underprosjekt. Det er imidlertid mange prosjekter som vedlikeholdes alene... ? Marcus 12. jun 2006 kl.06:58 (UTC)

Luftfart[rediger kilde]

Kunne tenkt meg å opprettet et underprosjekt for Luftfart... Er litt redd for at det blir litt vel bredt emne, men siden er relativt liten aktivitet på emnet tenker jeg på den andre siden at det blir for snevert å gjøre det på noen annen måte.

Tanken bak det er å kunne standardisere litt på navngiving og utséende, slik som infobokser for sivilie/militære fly, flyplassinformasjon, navngiving (spesielt på russiske fly). Det ville vært greit å ha et sted å vise til spesielt hvis det kommer inn nye brukere og gjør helt nye ting, eller gjør noe "feil" som allerede har blitt avklart tidligere. Noen innspill? Galar71 19. nov 2006 kl. 06:07 (CET)

Er gjerne med på dette hvis jeg kan bidra, men militære fly og det krylliske alfabet har jeg lite greie på. Har imidlertid akkurat hatt et lite problem: Opprettet artikkelen Vickers VC10 og brukte skrivemåten som i engelsk. Imidlertid ser jeg at på Google skrves det både med og uten strek.Se diskusjonssiden til Vickers VC10.

En som bør kontaktes for et slikt underprosjekt er Beagle

  • Mvh F.bendik 19. nov 2006 kl. 12:37 (CET)

Arkiv[rediger kilde]

Da har jeg arkivert litt. Hvis jeg feilvurderte noen prosjekter som inaktive så håper jeg prosjekteieren flytter de tilbake i lista igjen uten noe om og men. Det var i alle fall ikke vondt ment... Harald Hansen 10. apr 2007 kl. 08:21 (CEST)

Nederland[rediger kilde]

Kunne tenke meg å opprette et prosjekt tilsvarende Storbritanniaprosjektet, men da for Nederland. Trenger jo litt flere folk da, så ville bare lodde stemninga. Noen som er interessert eller som vet om noen som kanskje er det?--Tordenskrall 20. jan 2008 kl. 23:17 (CET)

Spør Noorse, om du ser på brukersia er hun ganske inne på området allerede. Mvh Røed (d · en) 20. jan 2008 kl. 23:20 (CET)
takk for tipset--Tordenskrall 21. jan 2008 kl. 20:19 (CET)
Det ser ikke ut som om Noorse har vært aktiv siden før jul. --Odd Eivind 22. jan 2008 kl. 06:47 (CET)

Belgia[rediger kilde]

Jeg jobber akkurat nå med en artikkel om belgisk politikk. Jeg synes dette er et interessant land, da det er ganske sammensatt. Ulempen er at jeg verken kan fransk eller nederlandsk/flamsk. Men det er et stort område og det hadde vært fint om flere "slengte seg på". Bare innenfor politikkområdet er det mye å skrive om. Et annet område som er interessant er f.eks. landets tegneserieproduksjon, med kjente serier som f.eks. Sprint. Jeg har drevet litt med begge områder, men jobber akkurat nå med politikkfeltet. En artikkel jeg gjerne kunne sett skrevet er Belgias samfunn, regioner og språkområder (seen:Communities, regions and language areas of Belgium. Håper flere er interesserte. Det kan også være aktuelt å samarbeide om flere land, f.eks. Belgia og Nederland. Odd Eivind 6. nov 2008 kl. 11:40 (CET)

Manglende brukere[rediger kilde]

En del prosjekter har hovedbrukere som enten har sluttet eller er utstengt. Det er uheldig. --Finn Bjørklid 20. feb 2008 kl. 23:42 (CET)

Intensjonsstatements vs faktiske prosjekter[rediger kilde]

Det bør ryddes opp i hva som er fungerende underprosjekter, og prosjektbeskrivelser som er rene intensjonsuttalelser bør fjernes. Det betyr at prosjekter bør få fremdriftsplaner og ønskede mål, selv om vi kanskje ikke bør sette milepeler om konkrete artikler da dette kan bli vanskelig å oppfylle. Muligens kan noen problemer løses ved å sette opp et administrativt prosjekt hvor medlemmer kan være deltagere som faktisk tar del i slikt arbeid, det kan settes opp et pr-prosjekt for de som faktisk holder foredrag og lignende er medlemmer, det kan settes opp et design-prosjekt som ser på overordnet design på tvers av infobokser, forsiden, og style-sheets, og alle temaprosjekter forvises til diskusjoner knyttet til spesifikke temaportaler. Klarer ikke prosjektet å vedlikeholde en portal så kan det trygt erklæres for dødt. (Her er det nok en ide om disse portalene gjøres noe mindre arbeidskrevende enn i dag. — Jeblad 27. jun 2008 kl. 20:40 (CEST)

Norsk rock[rediger kilde]

Hei, et prosjekt som omfatter Norsk rock. Kunne trengt flere til å bidra! Wikipedia:Underprosjekter/Norsk rock. Tonyab 10. aug 2010 kl. 00:25 (CEST)

Matematikkprosjektet[rediger kilde]

Hva har skjedd med matematikkprosjektet? Er det lagt dødt? Prosjektet ser ut til å ha hatt tilnærmet null aktivitet det siste året, og det samme gjelder ansvarshavende bruker Bruker:remo. Finnes det noe som helst aktivitet rundt matematikk og matematikkrelaterte artikler her? Daofeishi (diskusjon) 11. nov 2012 kl. 06:46 (CET)

Nederlandske fotballspillere[rediger kilde]

Hallo! Er det mulig å legge til artikler om nederlandsk fotballspillere slike som Rob Rensenbrink, Johnny Rep, Arie Haan, Wim Suurbier, Willy van de Kerkhof og Wim Rijsbergen. Mvh Sondre --88.91.100.244 8. jul. 2020 kl. 13:47 (CEST)

Kort svar: Ja. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 8. jul. 2020 kl. 16:13 (CEST)

Fotballspillere[rediger kilde]

Hei! Kan dere legge til artikler om fotballspillere: Heribert Weber, Herbert Prohaska, Robert Sara, Karl Koller, Karl Stotz, Gerhard Hanappi, René Aufhauser, Toni Polster, Andi Herzog, Andreas Ogris, Willie Johnston, Sandy Jardine, Willie Donachie, Asa Hartford, Ernie Brandts, John Metgod, Romeo Zondervan, Piet Schrijvers, Dick Nanninga, Alan Rough, Danny McGrain, Frank Gray, Alan Brazil, John Robertson, Willie Miller, Allan Evans, David Narey, Charlie Nicholas, Paul Sturrock, Cliff Jones, Alfred Körner, Heimo Pfeifenberger, Dietmar Kühbauer, Franz Wohlfahrt, Michael Konsel, Jack Kelsey, Mel Hopkins, Terry Medwin, Kurt Schmied, Ernst Ocwirk, Theodor Wagner, Erich Probst, Erich Obermayer, Walter Schachner, Josef Hickersberger, Bruno Pezzey, Roland Hattenberger, Klaus Lindenberger, Anton Pfeffer, Peter Schöttel, Manfred Zsak, Peter Artner, Rinat Dasajev, Volodymyr Bezsonov, Vagiz Khidijiatullin, Vasyl Rats, Hennadij Litovtsjenko, Oleksandr Zavarov, Sergej Gorlukovitsj, Valerij Lobanovskij, Ally MacLeod, Oleh Kuznetsov, Anatolij Demjanenko, Aleksandr Borodjuk, Aleksandr Tsjivadze, Viktor Tsjanov, Albert Sjesternjov, Jozjef Sabo, Oleksij Mykhajlytsjenko, Dmitrij Kharin, Viktor Onopko, Vladimir Bestsjastnykh, Anatolij Bysjovets, Stanley Menzo, Rob Witschge og Wim Jonk. Mvh Sondre --88.91.100.244 9. jul. 2020 kl. 12:33 (CEST)

Hei. Legge til? Noen må skrive disse artiklene. Jeg har svart deg på diskusjonssiden din for noen dager siden; der skrev jeg at du kan sette opp forslag på Wikipedia:Ønskelisten.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 9. jul. 2020 kl. 12:36 (CEST)