Hopp til innhold

West Country

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En tolkning av betegnelsen West Country, som tilsvarer omtrent regionen Sørvest-England

West Country er en uformell betegnelse på området i det sørvestlige England som korresponderer omtrent med den administrative regionen Sørvest-England.

Området utgjøres av de historiske grevskapene Cornwall, Devon, Dorset, Somerset og Bristol, mens også grevskapene Gloucestershire og Wiltshire kan også bli omfattet. Begrepet kan også bli brukt i enda videre betydning. Bortsett fra de naturlige avgrensningene mot Bristolkanalen og Den engelske kanal er begrepet upresist avklart.

West Country er hovedsakelig ruralt med kun noen få byer av en viss størrelser. Turisme og jordbruk, særlig meieriprodukter, spiller en betydelig rolle i økonomien. Landskapet er hovedsakelig heier og lyngmo med granittberg i vest, og kritt og kalkstein i bakkelandskapet og daler med leire i øst. Historiske sett har gruvedrift etter tinn vært en betydelige faktor og er det fortsatt. Regionen er tradisjonelt kjent for sin produksjon av sider, clotted cream («cornish cream») og kjøttpaier Den er også kjent for Glastonbury-festivalen og andre hendelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]