Welcome to Mooseport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Welcome to Mooseport
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, romantisk komedie
Utgivelsesår2004
NasjonalitetTyskland, USA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDonald Petrie Rediger dette på Wikidata
ManusTom Schulman Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Moritz Borman
MusikkJohn Debney Rediger dette på Wikidata
FotoVictor Hammer Rediger dette på Wikidata
KlippDebra Neil-Fisher Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRay Romano, Gene Hackman, Marcia Gay Harden, Maura Tierney, Fred Savage, Rip Torn, Christine Baranski, Wayne Robson, Reagan Pasternak, Edward Herrmann, June Squibb, John Rothman, Jayne Eastwood, Jon Manfrellotti Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Filmselskap20th Century Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Netflix
Premiere(r)22. juli 2004 (Tyskland)[1]
2004
Eksterne lenker

Welcome to Mooseport er en amerikansk komedie fra 2004 regissert av Donald Petrie. Hovedrollene spilles av Ray Romano og Gene Hackman, i hans aller siste film-rolle - og hadde premiere i 2004.

Handling[rediger | rediger kilde]

USAs tidligere president Monroe "Eagle" Cole trekker seg tilbake fra politikk, og flytter til ferie-hjemmet sitt i byen Mooseport i Maine, for å komme seg unna sin tidligere kone Charlotte. Harold "Handy" Harrison eier byens lokale jernvare-butikk og arbeider som rørlegger. Handys jobb holder ham så opptatt at han har forsømt forholdet sitt til kjæresten og veterinæren Sally Mannis, som derfor vurderer å avslutte forholdet til Handy. Etter den sittende ordførerens død bestemmer bystyret seg for å henvende seg til tidligere president Cole for å få ham til å stille til valg som ny ordfører.

Cole sier seg enig fordi hvis han blir ordfører, kan Mooseport-hjemmet hans fungere som hans kontor og kan derfor ikke lenger deles opp eller selges i skilsmisse-oppgjøret med Charlotte. Men Handy stiller også til valg som ordfører, fordi han ønsker å vise Sally at han er en moden beslutningstaker og håper å vinne hjertet hennes tilbake. Etter hvert som valg-kampanjene skrider frem, blir både Cole og Handy besatt av å vinne for enhver pris - selv om Handy nekter å ty til juks. Cole innser at i alle hans år med kampanjer kan dette være hans tøffeste, ettersom han denne gangen konkurrerer mot en genuint ærlig mann. Kvelden før selve valget oppfordrer begge kandidatene at velgerne burde stemme på den andre kandidaten, og påstår at ingen av dem kommer til å stemme på seg selv. Handy holder dette løftet, men Cole stemmer likevel på seg selv.

Etter avsløringen at Cole vant med én enkelt stemme, tar samvittigheten hans overhånd og han innrømmer at Handy burde ha vunnet. Men Handy lyver og påstår at han også stemte på seg selv. Han takker derfor nei til vervet, noe som får Cole til å ende opp som ordfører. Handy avslører senere for Sally at han ga opp valget fordi Cole trenger ordfører-vervet mer enn han gjør, og at alt han egentlig ønsket var å gifte seg med Sally. Men Handy vurderer snart å stille til valg som guvernør for Maine, når han innser at en guvernør kan ha en viss autoritet over ordførere.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.kinokalender.com, besøkt 4. januar 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]