Webnode

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Webnode
Webnodelogo.png
Webnode logo
URLwww.webnode.no
Type nettstedhjemmesidebygger
Tilgjengelige språkengelsk, norsk, katalansk, kinesisk, tsjekkisk, fransk, tysk, gresk, italiensk, japansk, polsk, portugisisk, slovakisk, spansk, dansk, svensk, japansk
Lansert1. jan. 2008
Nåværende statusaktiv

Webnode er et nettleserbasert publiseringssystem utviklet av IT-selskapet Westcom med hovedsete i Brno i Tsjekkia. Når det gjelder publiseringsløsningene kjent på det norske marked, ligner Webnode på 123hjemmeside eller Fastweb. I norsk presse har den vært sammenlignet med Artsisteer.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Westcom startet å utvikle tjenesten i 2006 og lanserte den etter 16 måneder i januar 2008. [2] Til å begynne med satset utviklerne på det tsjekkiske og slovakiske marked, og etter hvert ble hjemmesidebyggeren tilgjengelig i flere språkversjoner, deriblant på norsk. I 2013 oppnådde tjensten ca 15 millioner brukere.

Funksjonene[rediger | rediger kilde]

Webnode tilbyr tre forskjellige løsninger for firmahjemmesider, personlige nettsider så vel som e-handel. Redigeringsverktøyet benytter dra-og-slipp-metoden kjent blant annet fra Windows, mens brukergrensesnittet inneholder elementer inspirert av Microsoft Word.

Tjenesten støtter alle moderne nettlesere slik som Internet Explorer, Mozilla Firefox, Netscape, Google Chrome, Safari og Opera.

Tjenestetype[rediger | rediger kilde]

Webnode benytter den stadig mer populære freemium-modellen. Markedsføringsbegrepet freemium er en sammentrekning av ordene "free" og "premium". Det betyr at man kan bruke bruke gratisversjonen av tjenesten vederlagsfritt eller få tilgang til en mer avansert utgave av den mot betaling.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Webnode tok andreplass på Le Web, Europas største nettkonferanse LeWeb'08 Paris [3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Skogmo Hansen, Øyvind (september 3, 2013). Teknologia – Nettsidebygging for folk flest
  2. ^ Webnode website - om selskapet. Webnode - om selskapet
  3. ^ Butcher, Mike (desember 10, 2008). Le Web Has A Room With A Viewdle – Startup Winners Picked

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]