Warren Street undergrunnsstasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Undergroundsymbol Navnetavle
Warren Street Station.jpg
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
ByLondon
StedEuston Road
Oppkalt etterWarren Street
Operatør(er)London Underground
Tjenester
Plattform(er)4
Passasjerer årlig12,67 millioner (2005)
Kollektivsone1
HistorieÅpnet 1907

Warren Street undergrunnsstasjon
51°31′29″N 0°08′18″V

Warren Street undergrunnsstasjon er en stasjon i Londons undergrunnsbane. Den betjener Northern-linjen og Victoria-linjen, og ligger i kollektivsone 1.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stasjonen ble åpnet 22. juni 1907 som en del av Charing Cross, Euston & Highgate Railway. Den het da Euston Road, og dette navnet er fortsatt synlig i flisleggingen på Northern-linjens plattform. Navnet ble endret til Warren Street allerede året etter. Den nåværende bygningen er et resultat av ombygging da man installerte rulletrapper. Victoria-linjens plattform åpnet 1. desember 1968.

Under terrorangrepet i London 21. juli 2005 gikk en av bombene av ved Warren Street stasjon. Ingen ble skadet.

Stasjonen[rediger | rediger kilde]

Komplekset har fire nivåer. På bakkenivå er det to separate inn- og utganger, og billetthall. Tre rulletrapper går ned til neste nivå, hvor man må velge hvilken linje man skal til. Deretter går det to rulletrapper til Nortern-linjen på neste nivå, og to til Victoria-linjen på det nederste.

Plasseringen av sporene på Victoria-linjen er motsatt av det vanlige; man kjører på høyre side i motsetning til det vanlige engelske systemet. Dette skyldes at det på denne måten er lettere å organisere overgang mellom de to linjene, og at neste stasjon, Euston også har samme ordning.

Fra stasjonen er det kort gangavstand østover til Euston Square undergrunnsstasjonHammersmith & City-, Metropolitan- og Circle-linjene.

Forrige stasjon   Underground (no text).svg London Underground   Neste stasjon
Northern-linjen Northern-linjen
Victoria-linjen Victoria-linjen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]