Goodge Street undergrunnsstasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Undergroundsymbol Goodge Street
 Goodge Street
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
By London
Sted Tottenham Court Road
Tjenester
Plattform(er) 2
Passasjerer årlig 7,317 millioner (2006)
Kollektivsone 1
Historie Åpnet 1907

Goodge Street undergrunnsstasjon er en stasjon i Londons undergrunnsbane. Den ligger ved Tottenham Court Road i City of Westminster. Stasjonen betjener Northern-linjen, og er i kollektivsone 1.

Den ble åpnet 22. juni 1907 som Tottenham Court Road undergrunnsstasjon. Allerede 3. september 1908 ble dette endret, ettersom Oxford Street undergrunnsstasjon fikk forbindelse mellom Northern- og Central-linjene, og ble omdøpt til Tottenham Court Road. Goodge Street fikk da navn etter en sidegate.

Den er en av de få stasjonene hvor adgangen til plattformene er via heis og ikke rullestrapp. Den er også en av de få hvor det er separat ut- og inngang, et resultat av at man har beholdt den opprinnelige designen på heissystemet.

Goodge Street er svært travel i rushtiden, men strømmen av mennesker går for det meste en vei; de fleste passasjerene er pendlere som skal til jobb på morgenenen og hjem igjen på ettermiddagen. Andre passasjerer bruker normalt heller Tottenham Court Road, som ligger mer sentralt i forhold til handlegater og underholdningstilbud.

Den er en av åtte stasjoner som har et tilfluktsrom under plattformene. Det var derfra at general Eisenhower annonserte at D-dagen hadde begynt i 1944.

Forrige stasjon   Underground no-text.svg London Underground   Neste stasjon
Northern-linjen Northern-linjen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]