Wake on LAN

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wake on LAN er en standard som gjør det mulig å slå på en datamaskin ved fjernstyring gjennom et datanettverk.

Teknisk[rediger | rediger kilde]

Wake on LAN krever støtte i hovedkortet og nettverkskortet i datamaskinen. Hvis nettverkskortet er separat fra hovedkortet, for eksempel ved at det er tilkoblet PCI-bussen, må det gå en signalledning fra nettverkskortet til hovedkortet for å gi nettverkskortet strøm mens datamaskinen er slått av. Et unntak er hvis både hovedkortet og nettverkskortet har støtte for PCI 2.2. Da kan nettverkskortet ofte få den nødvendige spenningen fra PCI-sokkelen, uten bruk av en ekstra signalkabel.

Når datamaskinen slås av, settes nettverkskortet i en modus der det venter på en Magic Packet. Dette er en pakke som kringkastes på det lokale nettverket, og som inneholder informasjon om hvilken datamaskin som skal slås på. Når et nettverkskort mottar en slik pakke blir pakken analysert, og datamaskinen startet om mottageradressen stemmer.

Mer spesifikt utgjøres en Magic Packet av en Ethernet-ramme som består av en pakke i en tilkoblingsløs protokoll, som for eksempel UDP, adressert til en lokal kringkastingsadresse. Denne pakken inneholder en byte-sekvens spesifikk for maskinen som skal slås på. Denne sekvensen består av seks repetisjoner av byte-verdien 0xFF, og deretter 16 repetisjoner av MAC-adressen til maskinen som skal slås på.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]