Vistdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vistdal
Minnestein i Vistdal

Vistdal er ei bygd i Molde kommune (Nesset kommune til 2020) i Møre og Romsdal fylke med ca. 350 innbyggere. Navnet er knyttet til dalen Vistdalen som er en forlengelse av Horndalen. Bygda er kjent for lakseelven Visa som renner gjennom dalen og bergarten Vistdalitt.

Midt i bygda ligger Myklebostad med campingplass, butikk, Vistdal kirke og Vistdal skole. Ungdomsskolen ble lagt ned våren 2005 og elevene flyttet til Eresfjord fra samme høst.

1. januar 1890 ble Nesset kommune delt, og bygdene Eresfjord og Vistdal dannet egen kommune, Eresfjord og Vistdal. 1. januar 1964 ble Eresfjord og Vistdal kommune igjen slått sammen med Nesset kommune.

Leirstedet Visthus ble bygget av den engelske major Guy Freemantle, som brukte stedet og elva til laksefiske. Visthus er i dag i Nordmøre og Romsdal Indremisjons eie.

Bergarten Vistdalitt kommer fra Vistdal (derfor Vistdalitt). Denne bergarten blir tatt ut av berget og bearbeidet av Romsdal Steinindustri (tidligere Vistdal steinindustri).

Kjente vistdalinger[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Møre og RomsdalstubbDenne artikkelen relatert til Møre og Romsdal er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.