Vietnams grønne korridor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vietnams grønne korridor
LandVietnam Vietnam
ProvinsThua Thien-Hue
StatusSkog
TidssoneUTC+07:00

Vietnams grønne korridor er en av de siste gjenværende lavlandsregnskogene og støtter betydelige bestander av truede arter. Den befinner seg i Thua Thien-Hue-provinsen og er i tillegg en del av Trường Sơn-fjellene. I dette område renner noen av Vietnams lengste gjenlevende elvestrekninger i lavlandet med intakt skogshabitat, som mates inn i Parfymeelven. Regnskogene i dette området har sannsynligvis vært et kontinuerlig uforstyrret skogdekke i tusener av år, og gir unike habitater for mange arter som et resultat av dette.

Den grønne korridor-prosjektet[rediger | rediger kilde]

Den grønne korridor-prosjektet er et fireårig initiativ som startet i juni 2004 som ble iverksatt av WWF Greater Mekong-programmet[1] og Thua Thien Hue-provinsens skogvernavdeling. Ifølge avtalen, som ble undertegnet i Huế 7. mai 2004, har Det globale miljøfondet, WWF og SNV Netherlands Development Organisation donert to millioner amerikanske dollar for å beskytte det biologiske mangfoldet. Prosjektet får også støtte fra Thua Thien Hue-provinsens folkekomité. I tillegg har det blitt gitt støtte fra United States Fish and Wildlife Service, under Multinational Species Conservation Fund og Concannon Foundation, for primatundersøkelser og -bevaringsarbeid. En skog på 1 340 km2 med dyrebar skog i distriktene A Luoi, Nam Dong og Huong Thuy i Thua Thien-Hue-provinsen skal bli bedre beskyttet med en ny metode for å sikre høyere effektivitet. Prosjektet, som varte fra 2004 til 2008, hadde til hensikt å komme til nytte for lokalsamfunnet og å redusere utnyttelse av skogens ressurser og trusler mot truede dyrearter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

vietnamstubbDenne vietnamrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.