Vicar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Vicar
Født16. april 1934
Santiago
Død3. januar 2012 (77 år)
Santiago
Utdannet ved Universidad Técnica del Estado
Beskjeftigelse Tegneserieskaper, maler
Nasjonalitet Chile

Victor José Arriagada «Vicar» Ríos (født 16. april 1934 i Santiago i Chile, død 3. januar 2012 i Santiago i Chile) var en chilensk tegneserietegner. Han fikk jobb som karikaturtegner i et politisk blad, samtidig som han studerte kunst og teater.

I 1960 flyttet han til Barcelona i Spania hvor han fikk to forskjellige jobber for forskjellige forlag. Han illustrerte blant annet fortellinger for barn. I 1966 begynte han i tegneseriebransjen, og i 1971 fikk han tilbud om å bli tegner for Gutenberghus (nå Egmont), hvor han tegnet Disney-tegneserier. Hans første historie, «The Office Chair», kom samme år. Vicar flyttet etter hvert tilbake til Chile, men beholdt jobben.

Vicar var inspirert av Carl Barks, og hadde en svært god tegnestil. Han pleide vanligvis å tegne etter andres manus, men har skrevet ett manus selv, nemlig «Lykken kommer, lykken går» (D 97044) som ble utgitt i Donald Duck & Co 33/1997. Vicar er tegneren som har fått publisert størst sideantall gjennom tidene[trenger referanse], og har utviklet tegnestilen til en svært god, fra en middelmådig stil som han hadde i begynnelsen. Vicars historier er svært vanlige innslag i Donald Duck & Co.

Vicar besøkte Norge i 2004, i forbindelse med Donalds 70-årsjubileum.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]