Venchi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Venchi logo

Venchi er en italiensk sjokoladeprodusent av grunnlagt av sjokolademakeren Silvano Venchi. Etter etableringen i Torino tidlig i 1878, oppnådde selskapet umiddelbart popularitet i Italia med sin Nougatine: små søtsaker laget av knuste og karamelliserte hasselnøtter trukket med mørk sjokolade. Selskapets produkter følger typiske regionale oppskrifter. Mange av de 250 produktene lages fortsatt for hånd og produseres etter behov i 3-ukers sykluser, som for eksempel Gianduiasjokoladen, som lages av hasselnøtter kun fra Piemonte (en beskyttet geografisk betegnelse.

Til sjokoladeproduksjonen bruker Venchi kakao fra plantasjene i Sentral- og Sør-Amerika, og Afrika, destillert rom fra Kariben, og ekte vanilje. Det sies[av hvem?] at Piemonte-hasselnøttenes spesielle smak og kvalitet gjør at smaken av nøtter og sjokolade smelter sammen helt uten bitterhet, noe som ellers er typisk for sjokolade med nøtter. Venchi sjokolade inneholder ikke animalsk fett, kolesterol eller hydrogenert fett, eller kunstige tilsetningsstoffer.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Vareutvalget deles inn flere produktlinjer: Originale oppskrifter (som lages etter de gamle Venchi oppskriftene), Klassiske oppskrifter (som er typiske for Piemonte-regionen), prestisjeoppskrifter, Cuor di Cacao-oppskrifter som består av ren mørk sjokolade, og sukkerfri oppskrifter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]