Utdanning (tidsskrift)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Utdanning er et norsk fagblad for undervisningspersonell som utgis av Utdanningsforbundet og kommer ut ca. hver 3. uke. Ansvarlig redaktør er Kaja Mejlbo.[1]

Utdanning sendes til ca. 130 000 medlemmer av Utdanningsforbundet. Målgruppen er lærerstudenter, barnehagelærere, lærere, adjunkter, lektorer, og lærere på universiteter og høyskoler, samt skoleledere og rektorer. Bladet sendes også til ulike kompetansesentre, skole- og oppvekstadministrasjon på kommune-, fylkes- og nasjonalt nivå, samt skolepolitiske journalister i såvel aviser som radio og tv.

Forgjengeren til bladet, Norsk Skoletidende, kom ut for første gang i 1869. I 1934 ble Norsk Skoletidende slått sammen med Skolebladet til Norsk Skoleblad, og ved årsskiftet 2001/2002 ble Skolefokus og Norsk Skoleblad slått sammen til dagens Utdanning, som feiret 140-årsjubileum i 2009.

Utdanning inneholder faglig og politisk stoff med tilknytning til pedagogikk, barnehage og skole. Store deler av bladet er stillingsannonser, men det presenteres også diskusjoner, debatter og innlegg.

Bladet fikk Fagpresseprisen for 2003 og 2017.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kaja Mejlbo blir ny redaktør i Utdanning». Utdanningsnytt.no. 21. juni 2018. Besøkt 9. september 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]