Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:9E2

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Velkommen til ordskiftesida mi! Skriv på norsk (bokmål, nynorsk, riksmål, høgnorsk eller dialekt for den saks skyld), engelsk, dansk eller svensk.
Please use Norwegian (any variety), English, Danish or Swedish.

Invitasjon til underprosjekt

[rediger kilde]
Underprosjektets logo
Underprosjektets logo

Hei, jeg ser på brukersida di at du er interessert i språk. Du er derfor invitert til å bli med i underprosjektet om språk. Prosjektet søker både å øke antall artikler relatert til språk, og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Prosjektet vil også utbedre infrastrukturen relatert til språkartiklene, som kategorioppsettet og maler som er brukt. Bli med om du vil, det er ingen tvang! Jon Harald Søby 18. nov 2009 kl. 03:17 (CET)

Det høres spennende ut så jeg trur jeg hiver meg på. Jeg kunne tenke meg bl.a. å utvide artikkelen mellomnorsk, men det kan ta noe tid å komme i gang ettersom jeg har mye å gjøre de kommende ukene. 9E2 18. nov 2009 kl. 23:16 (CET)

En stjerne til deg!

[rediger kilde]
Rosettastjerna
Denne stjerna får du for Da Blitz. Artig at vi er eneste ikke-italienske Wikipedia med artikkel om denne gruppa. Jon Harald Søby 8. sep 2011 kl. 04:58 (CEST)
Takk, takk! 9E2 8. sep 2011 kl. 18:32 (CEST)

Referansehjelp

[rediger kilde]

Hei! jeg tittet over Lambertseter-artikkelen og referansene ser helt greie ut her. Er det noe spesifikt du trenger hjelp til med referansene? Ellers, flott jobb med å oppdatere linje artikkelene til sporveien og banen :) Profoss (diskusjon) 25. okt 2011 kl. 04:01 (CEST)

Takk :) Er dette med dato, klokkeslett og forfatter osv. (som de bruker mye av på engelsk Wikipedia bl.a.) som jeg ikke får til. 9E2 25. okt 2011 kl. 05:36 (CEST)

Kladdesider og diskusjonssider - tips

[rediger kilde]

Jeg er så inderlig klar over at å skrive på Wikipedia noen ganger er en teknisk utfordring. Akkurat nå har du fyllt en diskusjonsside med noe som egentlig er en kladd til artikkelstoff som skal arbeides med. Det gjør diskusjonssiden uleselig, vi som leser klarer nesten ikke å finne ut hva som er innlegg og hva som er tekst det arbeides med. Tror du at du kan ta en titt på denne siden: Wikipedia:Brukersider Her ligger en veiledning (håper det gikk bra å kopiere).

«Dine sider:
Din brukerside
Din brukerdiskusjon
Din sandkasse
Til sammen kalles dette noen ganger for «brukerrommet».»

Den som heter sandkasse lager en kladdeside. Du klikker på den blå teksten «Din sandkasse» og så er du i gang med å opprette en kladdeside som ligger hos deg, dvs utenfor artikkelrommet, utenfor selve leksikonet. Kladdesider er sider som er beregnet for oss brukere til å kladde uferdig tekst når vi holder på med å lage en artikkel. Hvis du lurer på om du har kladdesider eller har glemt hva de heter (de kan hete andre ting enn sandkasse), så klikker du på «Bidrag» aller øverst til høyre i vinduet (når du er pålogget) og aller nederst i vinduet finner du da «undersider», klikker du her kommer du frem til en liste med undersidene dine.
- Tipset her er at du tar det som er artikkelstoff som du arbeider med ut av diskusjonssiden, oppretter en kladdeside/sandkasse for deg og legger stoffet inn der. Etterpå inviterer du dem som er med i diskusjonen til å være med å skrive på din kladdeside (hvis du vil, uansett kan du henvise til den og vise frem hva du gjør). Vi skriver ikke i andres kladdesider med mindre vi er innvitert.
- Normalt skal ikke tekst fjernes fra en diskusjonsside og innleggene skal komme etter hverandre. Akkurat denne gangen tror jeg alle vil være glade for et lite regelbrudd.
- Kjempekjekt at du tar tak i artikkelen og bare spør om de tekniske utfordringene, Dette er til tider ganske komplisert å få til og vi hjelper hjerne. --Stallo (diskusjon) 15. apr 2013 kl. 11:20 (CEST)

Takk for tipset! Skal flytte alt over straks. Har sett enkelte lagre tekst på Bruker:brukernavn/artikkel, men var ikke helt sikker på om det bare var å opprette slike sider uten videre. 9E2 (diskusjon) 15. apr 2013 kl. 18:19 (CEST)
Det gikk jo himla glatt. Innimellom er det ordentlig gøy å prøve å lage bruksanvisninger, den slapp å hete sandkasse også, selv om jeg vel har en tendens til å overforklare. Du grep jo fort hva dette var. Jeg vet ikke om det er noen grense for antall kladdesider. Det fins nok for dette er jo ikke stedet å ha privat lager av informasjon som ikke har noe med Wikipedia å gjøre. Alle endringene logges jo og synes åpent i "siste endringer", begynner noen å legge inn store mengder informasjon vil det jo synes og da vil nok noen se etter hva som ligger der. Det er veldig praktisk å kunne jobbe utenfor selve artikkelrommet. Når jeg samler inn informasjon fra kilder starter jeg veldig ofte i Word, limer inn og herjer helt til jeg trenger å se hvordan det skal formateres i html, da begynner jeg å fikse på en kladdeside. Veldig ofte blir jeg da ferdig uten å lagre og kan bruke forhåndsvisning for å se og så når jeg er fornøyd, lime koden/teksten rett inni riktig artikkel, men da er jeg nok overforsiktig med andres lagringsplass siden alle versjoner av en side lagres. Så forsiktig er det ikke nødvendig å være. Artiklene skal jo helst være noenlunde ferdige og når du jobber med noe så stort som bokmål, ja da trenger du litt plass og det er helt ok. Stallo (diskusjon) 15. apr 2013 kl. 20:32 (CEST)