Da Blitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Da Blitz
OpphavItalias flagg Torino, Italia
SjangerEurodance
Aktive år1994 – 1998
PlateselskapBlissCo.

Da Blitz var ei italiensk eurodancegruppe, aktive i 1990-åra, som oppnådde popularitet både i Italia og andre land. I Italia nådde gruppa førsteplass på singellista med Stay With Me, men nådde også lista med Movin' On (4.-plass), Take Me Back (4.-plass), I Believe (8.-plass) og Let Me Be (11.-plass).[1] Låtene deres har også dukka opp på flere samleskiver for dancemusikk.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Gruppa begynte som et prosjekt hos Bliss Corporation (BlissCo.), et italiensk plateselskap som også produserte for Bliss Team og Eiffel 65. Sistnevnte var inne på førsteplass på VG-lista i 1999 med sangen Blue (Da Ba Dee), som blant annet er å finne på Absolute Music 28.

Blant de faste samarbeidspartnerne var Gabry Ponte og Domenico Capuano, mens produsentene var Massimo Gabutti og Luciano Zucchet. Gruppa i seg var grunnlagt av vokalist Viviana Presutti (artistnavn Vivian) og keyboardspiller og låtskriver Simone Pastore (artistnavn Simon). Bandnavnet blei valgt av produsenten Massimo Gabutti, men i et intervju med webdjs.ch 3. desember 2005, sa Viviana at opphavet til navnet ennå var ukjent for henne. Både Viviana (født 28. mai 1972 i Torino) og Simon (født 20. september 1971 i Taranto) studerte ved Universitetet i Torino. De studerte henholdsvis biologi og medisin, men hadde begge hadde flere års erfaring med musikk, blant annet gjennom pianotimer. Det var interessen for musikk som førte dem til BlissCo.

Den første singelen var Let Me Be, utgitt i februar 1994, og den har solgt 35 000 kopier i Italia.[3] Like etter kom Take My Way (i april) og Stay With Me (i september). Alle tre blei kjapt populære både i Italia og ellers i Europa. Særlig var Stay With Me populær og nådde toppen av den italienske singellista.[1] Etter dette opplevde Da Blitz stor framgang og gav ut albumet «Euromanic Trance», som de også framførte live ulike steder i Europa og ellers i verden. Verdt å legge merke til er også musikkvideoene, som hadde ulike versjoner for de ulike markedene.

Enda gruppa samarbeida med Jeffrey Jey (fra Eiffel 65) om rapdelen til tekstene og med Mimmo Capuano om å komponere de tre første sangene, har seinere sanger i hovedsak blitt lagd av duoen. Vivian tok seg av tekstene, mens Simon tok seg av låtkomponering. DJ-en Gabry Ponte tok seg alltid av å remikse sangene.

I 1995 gav gruppa ut singlene Movin' On og Take Me Back, med litt annen produksjon enn tidligere ved at antall slag i minuttet økte noe i retning av progressiv. Også disse, i tillegg til I Believe fra 1996, var vellykka i både Italia og andre land.[1]

I 1997 kom singlene The Light of Love og To Live Forever ut. Flere av samarbeidspartnerne hadde på dette tidspunktet forlatt gruppa til fordel for andre prosjekter i BlissCo. Disse to sangene stod for en annen retning med tanke på produksjon, og hadde elementer fra både eurodance, progressiv og house. Den siste singelen fra Da Blitz er fra 1998 og heter Love & Devotion. Denne gangen var Viviana skifta ut med en ny vokalist, Sharon, og verket var produsert som et samarbeid mellom Simon og en annen produsent, Alex T.

Etter dette blei det stille fra gruppa, som etterlot seg fem års framgang og nyvinninger innafor dancemusikk. Først i 2004 kom de tilbake, da med eget plateselskap og under navnet D.B. Reloaded.

D.B. Reloaded[rediger | rediger kilde]

Etter Da Blitz fullførte Viviana Presutti og Simone Pastore studiene og har seinere tatt del i andre musikkprosjekter, ofte langt unna dance. I 2004 bestemte de seg for å fortsette der de slapp med Da Blitz. Dette endte med plateselskapet Presstore (sammensatt av etternavnet til de to medlemmene), med mål om å søke nye talenter innen dancesjangeren, og prosjektet D.B. Reloaded, som gav ut to nye sanger: Revenge i 2004 og Catch Me Now i 2005.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

  • 1994Euromanic Trance

Singler[rediger | rediger kilde]

  • 1994Let Me Be (Simone Pastore, Massimo Gabutti, Domenico Capuano, Randone)
  • 1994Stay with Me (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti, Domenico Capuano, Randone)
  • 1994Take My Way (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti, Domenico Capuano, Randone)
  • 1995Movin' On (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti)
  • 1995Take Me Back (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti, Domenico Capuano)
  • 1996I Believe (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti, Domenico Capuano)
  • 1996The Light of Love (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti)
  • 1996To Live Forever (Simone Pastore, Viviana Presutti, Massimo Gabutti)
  • 1998Love & Devotion (Simone Pastore, Topuntoli, Simone Pastore)
Som D.B. Reloaded
  • 2004Revenge (Viviana Presutti, Simone Pastore)
  • 2005Catch Me Now (Viviana Presutti, Simone Pastore)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Da Blitz på Hit Parade Italia» (italiensk). Besøkt 08.09.2011. 
  2. ^ «Diskografi hos discogs.com» (engelsk). Besøkt 08.09.2011. 
  3. ^ «Dancelister hos Hit Parade Italia». Besøkt 08.09.2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]