Unn Therese Omdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Unn Therese Omdal (født 29. juni 1977 i Egersund) er en norsk lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Hun var varaordfører i Eigersund kommune i perioden 2011–2015.

Politiske verv[rediger | rediger kilde]

Hun har vært folkevalgt siden 2003. Hun har vært medlem av formannskapet, kommunestyret, levekårsutvalget, administrasjonsutvalget og Dalanerådet.

I perioden 2005–2009 var hun Rogaland Arbeiderpartis første vararepresentant på Stortinget (med etternavnet Sørensen). Ved stortingsvalget 2013 stod hun på femteplass på Arbeiderpartiets liste for Rogaland, og var andre vararepresentant til Stortinget fra 2013–2017. Unn Therese Omdal er styremedlem i Helse Stavanger, og har hatt flere andre styreverv og organisatorisk verv. Hun har blant annet vært nestleder i Rogaland Arbeiderparti, og leder av Kvinnenettverket i Rogaland Arbeiderparti i fem år.

Høsten 2019 ble hun valgt inn i kommunestyret i Eigersund kommune, og ble oppnevnt som medlem av kommunens kontrollutvalg. Perioden 2019–2023 er hennes femte periode som lokalpolitiker.

Utdannelse og yrkesliv[rediger | rediger kilde]

Omdal er utdannet statsviter, med hovedfag i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har også studert psykologi, historie og journalistikk. Hun har vært lærer ved Dalane videregående skole og arbeider per 2021 som jobbkonsulent på arbeidsinkluderingsbedriften AKS i Egersund.

Unn Therese Omdal har skrevet boken Diagnose: Flink pike, som ble gitt ut i 2018 på Jæren forlag. Hun holder kurs og foredrag om mindfulness og stressmestring, kommunikasjon og hersketeknikker. [1]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om meg». Unn Therese Omdal. Besøkt 29. april 2021.