Unn Therese Omdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Unn Therese Omdal
Født29. juni 1977Rediger på Wikidata (43 år)
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Parti ArbeiderpartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Unn Therese Omdal (født 29. juni 1977 i Egersund) er en norsk lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Hun var varaordfører i Eigersund kommune 2011-2015. Hun har vært folkevalgt siden 2003, og er nå inne i sin fjerde periode som lokalpolitiker.

I perioden 2005– 2009 var hun Rogaland Arbeiderpartis første vararepresentant på Stortinget (med etternavnet Sørensen). Ved stortingsvalget 2013 stod hun på femteplass på Arbeiderpartiets liste for Rogaland, og var andre vararepresentant til Stortinget fra 2013 - 2017. Unn Therese Omdal er styremedlem i Helse Stavanger s, og har hatt flere andre styreverv og organisatorisk verv. Hun har vært blant annet vært nestleder i Rogaland Arbeiderparti, og leder av Kvinnenettverket i Rogaland Arbeiderparti i 5 år.

Omdal er utdanna statsviter. Hun har vært lærer ved Dalane videregående skole og arbeider nå (2018) som jobbkonsulent på AKS i Egersund.

Unn Therese Omdal er forfatter, og gav i 2018 ut boken Diagnose: Flink pike på Jæren forlag.

Hun er i tillegg foredragsholder, og holder foredrag om Mindfulness og stressmestring, kommunikasjon og hersketeknikker.