Ula (Larvik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ula (Vestfold)»)

Ula er et tettsted ut mot Skagerrak ytterst på Torsøyhalvøya i Larvik kommune. Opphavet er det norrøne ordet urd, som betyr «ur», «steinur». På 1800 tallet var Ula et kjent lossted hvor blant annet losen Ulabrand hadde sitt virke.

Fastboende og sommersted[rediger | rediger kilde]

Ula har en befolkning på ca. 200 fastboende, men dette mangedobles i sommerhalvåret. I dag er Ula mest kjent som et sommersted med svaberg, badestrender, campingplass og mange fritidsboliger. Ula Vel og Båthavnforening driver servicetjeneste og gjestebrygge for båtturister i sommersesongen. Trubaduren Louis Jacoby (født 1952) er bosatt i Ula.

Monumentet over Ulabrand[rediger | rediger kilde]

Hans Holmens monument til minne om losen «Ulabrand» ble reist i Ula i 1932. Losen var Anders Jacob Johansen, som levde fra 1815 til 1881.

Sommer og musikk i Ula (SMULA)[rediger | rediger kilde]

SMULA er navnet på en familiefestival, som har blitt arrangert hvert år siden 2001. I 2008 ble den avholdt 17. juli21. juli 2008. Blant artistene som opptrådte var Krohn & Lohne, Røshsnes Jazzband, Christiania Fusel & Blaagress (med blant annet Øystein Sunde og Kari Svendsen), Ila Auto samt Odd Børretzen.

Ula-valsen[rediger | rediger kilde]

Melodi og tekst er ved Arnold Jacoby. Ula-valsen ble spilt inn på 78-plate og single av Jens Book-Jenssen, Sjømannskvartetten og Carsten Kloumans orkester (HMV A.L. 6068) i 1958.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]