Tysklands innenriksdepartement

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tysklands innenriksdepartement
Bundesministerium des Inneren
Tysklands innenriksdepartement
Etablert1879
InnenriksministerHorst Seehofer
HovedkontorBerlin
Nettsidehttp://www.bmi.bund.de
BMI i Berlin

Tysklands innenriksdepartement (tysk: Bundesministerium des Inneren, BMI) er et ministerium i Tysklands føderale regjering. Ministeriet har sete i Berlin, og har i tillegg kontorer i Bonn. Den nåværende innenriksministeren er Horst Seehofer.

Departementet ble opprettet som en føderal etat under navnet Reichsamt des Inneren i 1879. På grunn av Tysklands føderale struktur var det da ikke et departement; derimot hadde delstatene sine egne innenriksdepartementer. Etaten ble ledet av en føderal statssekretær. Da Tyskland ble republikk i 1919 ble etaten gitt status som føderalt departement, under navnet Reichsministerium des Inneren. Navnet ble endret til Bundesministerium des Inneren i 1949.

Innenriksdepartementet har ansvar for indre sikkerhet og beskyttelse av den forfatningsmessige orden, katastrofevern og terrorbekjempelse, flyktninger og fordrevne, administrative spørsmål, samt sport. Departementet er vertskap for den permanente innenriksministerkonferansen, som består av alle delstatenes innenriksministre. Videre utarbeider ministeriet lovgivning på områder som passkontroll, identitetskort, brannvern og eksplosiver.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  1. Nummerert liste-element