Hopp til innhold

Turn- og Idrettslaget Hovding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Turn- og Idrettslaget Hovding
Nettsidehttp://www.hovding.org/
Idrettsgren(er)Fotball
LandNorge

Turn- og Idrettslaget Hovding (TIL Hovding) er et fleridrettslag i Åsane bydel i Bergen stiftet 4. oktober 1936. Klubbens hjemmebane er Leikvang Stadion. Fleridrettslaget har tilbud innen friidrett, turn og fotball.

Historie[rediger | rediger kilde]

TIL Hovding ble stiftet av ungdommer i områdene Haukås og Kyrkje i Åsane. Laget ble stiftet som et lokalt tilbud til utøverne som pendlet til Salhus for å trene med Idrettslaget Norna-Salhus som var stiftet året før. De første årene hadde TIL Hovding aktivitet innen sykling, ski, friidrett og turn. Fotball ble introdusert i midten av 1950-tallet. Siden 1960 har klubben hatt seniorlag sammenhengende det norske divisjonssystemet.

Det skal ha vært flere runder på lagets navn. Hauk var av mange et naturlig valg ettersom lagets aktivitet stort sett ville være på Haukås. Likevel ble navnet Hovding valgt etter at diskusjonene mellom de lokale navneforslagene stod som hardest. En av møtedeltakerne la merke til at komfyren i rommet var av merket Høvding. Han kom med forslaget om å erstatte ø med o til Hovding. Selv om flere i møtet mente at den navnet var svært forpliktende, ble vedtatt at laget skulle hete Turn- og Idrettslaget Hovding.[1]

TIL Hovding har opprettholdt god aktivitet innen en rekke idretter og flere utøvere har markert seg med nasjonale og internasjonale resultater. Per 2016 hadde laget 573 aktive medlemmer og aktivitet innen friidrett, turn og fotball.


Fotball[rediger | rediger kilde]

Klubbens A-lag i fotball rykket i 2005 ned fra 2. divisjon, og spilte i 3. divisjon til divisjonen ble lagt om i 2010. I 2011 spilte laget i 4. divisjon før de i 2014 rykket ned til 5.divisjon.

Hovding spiller i 2016 i 5.div avd. 2.[2]

Kjente utøvere fra TIL Hovding[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Historie» (norsk). hovding.org. Besøkt 28. mai 2022. 
  2. ^ Hovding hos fotball.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]